Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Lucynko bardzo dziękuję za miłe słowa, ale to dzisiaj Twoje święto i pewnie nie będziesz mogła szybko zasnąć z podniecenia.
Życzę dobrego tygodnia niech słoneczko zaświeci, bo jak w poniedziałek będzie świeciło to jest szansa że cały tydzień.

Muszę jeszcze coś dopytać ;:180 czy to znaczy, że gołąbki już teraz będą tylko w wolierze?

Dobranoc! ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, ;:138 ;:138 dołączyłaś do kardiologicznej paki sercowców. ;:167 ;:167 ;:196
Ciepełko nie koniecznie, ale słoneczko miałam cały dzień, nocą zapewne przymrozi. ;:202
Twój M przynosi Ci wieści o gołąbkach, mieszkańcach działeczki a mój o kotkach i kurkach, też mieszkańcach takowej. ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cały dzionek dzisiaj piękny, słoneczny, a ja jakaś ociężała. Od samiuśkiego ranka. ;:222
Dopiero pod wieczór pomyślałam o tym, jak sobie humor poprawić.
I troszeczku poprawiłam, ale w najbardziej chyba głupi sposób. Napiekłam gofrów, którymi się przejadłam i teraz jeszcze bardziej nic mi się nie chce robić. ;:223

Marysiu [Maska] - skąd wiedziałaś, że nie mogłam zasnąć? Bo istotnie nie mogłam.
Tyle że z zupełnie innego powodu. Musiałam doczytać książkę, bo w piątek minął termin zwrotu do biblioteki i gdybym się jeszcze trochę spóźniła, zapłaciłabym karę.
Fakt: mogłam zadzwonić i poprosić o przedłużenie terminu, ale bardzo nie lubię tego robić, a poza tym już tak niewiele mi zostało doczytać. ;:131

Gołąbki mieszkają w tzw. gołębniku, a woliera służy im do tego, by nie musiały non stop siedzieć w pomieszczeniu. Wychodzą sobie na powietrze, ale mają ograniczoną przestrzeń, co zapewnia im bezpieczeństwo.
Napisałam: w tzw. gołębniku, bo to jest przeróbka z króliczarni. Początkowo M hodował króliki, ale co rok dopadała je jakaś zaraza i zamienił je na gołębie, które są tańsze w utrzymaniu.

A Ty, jak widzę, dalej noce zarywasz. Oj, nie dobrze, nie dobrze! ;:185 ;:185
Tobie też słoneczka na cały tydzień - co najmniej - życzę. ;:97

Staszko - taki oddział kardiologiczny nawet mi się podoba. ;:333
Też miałam słoneczko po nocnym mrozie, a tej nocy ma przymrozić jeszcze mocniej. Ale wiesz, co? Niech sobie mrozi, w końcu to już prawie grudzień. Tylko żeby jeszcze śnieżek poprószył ...
Mężczyźni chyba muszą mieć jakieś podopieczne zwierzątka, ptaki, czy co tam jeszcze ... Niech sobie mają, przynajmniej nie marudzą w domu. :;230 :;230
Z uporem maniaka życzę Ci dużo ciepełka i ;:3
;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko nie krzycz, że znowu po nocach się tłukę klawiaturą :oops: Ale ja tak lubię, zawsze lubiłam, przez lata nie mogłam bo praca i obowiązki a teraz mam tylko obowiązek robić to co mi się podoba :uszy
To już wszystko wiem o Twoich gołąbkach ;:180
W mojej gminnej bibliotece można prolongować wypożyczenie książki internetowo i na szczęście żadnych kar nie pobierają.
Życzę Ci spokojnej nocy ;:19 i radosnego jutrzejszego dnia ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Nawet tak bardzo nie przymroziło, tylko 2 * pod kreską a wieczorem leciutko przyprószyło, czego rano już nie było widać. ;:333
A dzisiaj kolejny cudowny,słoneczny dzień, to chyba Twoje życzenia się spełniają, czego i Tobie z wzajemnością życzę. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Lucynko! Gratulacje ;:167 !!! ;:138
Masa pięknych zdjęć! ;:oj
Pozwoliłam sobie skopiować przepis na ciasteczka. ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Lucynko gratuluję ;:167 :).
Mój ogród też z rana był bialutki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Na wstępie muszę się pochwalić. Umyłam już wszystkie cztery okna i drzwi balkonowe także :tan :tan
Dzień był piękny, słoneczny, wiatr mi w twarz nie wiał. Bardzo przyjemnie się pucowało. ;:333

A teraz mam prośbę. Powiedzcie mi, o co biega z tym serduszkiem? Zupełnie nie potrafię tego ogarnąć. ;:223 Taki ze mnie tuman, ale ponoć kto pyta, nie błądzi.....

Marysiu [Maska] - to ja odwrotnie: kocołowałam po nocach, gdy pracowałam zawodowo i wychowywałam trójkę dzieci.
Teraz pracuję do wieczora, niezależnie od tego, jak długi jest dzień, a potem oddaję się takim zajęciom, które sprawiają mi przyjemność. Także spać chodzę w miarę wcześnie, by jeszcze z godzinkę przed snem sobie poczytać. Później już śpię jak zabita aż do białego rana. Budzą mnie ptaki; aktualnie rozwrzeszczane wrony.

Ja korzystam z wypożyczalni w Książnicy Płockiej, która posiada największy księgozbiór, w tym również unikaty. Ponieważ często książki nie wracały, bądź wracały zbyt późno, a ktoś inny nie mógł wypożyczyć ważnej dla niego pozycji, wprowadzili kary za przetrzymywanie: 20 groszy za jeden egzemplarz x 1 dzień zwłoki.
Ja wypożyczam cztery książki na okres jednego miesiąca, wobec tego tydzień zwłoki kosztowałby mnie 5,60 zeta.
Jednak nie to jest najważniejsze. Najgorszy byłby wstyd, gdyby przyszło zapłacić karę. ;:171

Tobie, Nocny Marku, życzę jak najmniej przerywanego, jak najwięcej spokojnego snu. ;:97 ;:97 ;:97

Staszko - cieszę się, że słoneczko do Ciebie zawitało i ogrzało spracowane łapki. ;:32
U mnie też już dwa piękne dni i oby ich było jak najwięcej. ;:215
Dobrej nocki, kochana. ;:79

Reniu - dziękuję bardzo, bardzo i niziutko się kłaniam. ;:180 ;:180
Cieszę się, że mogę chociaż w temacie ciastek coś tam podpowiedzieć. Dodam tylko, że są bardzo smaczne. Wydaje mi się, że to orzechy dają im ciekawą nutkę smakową.
Smacznego, Reniu i dobrej, tzn. wymarzonej przez Ciebie pogody. ;:3
Póki co: dobrej nocki. ;:cm

Asiu [cyganka] - bardzo Ci dziękuję. ;:180
Dla Ciebie ode mnie ;:97 ;:97 ;:167
I jeszcze ... ;:79
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko to rozwiejesz swoje wątpliwości http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1176

Ja mam w domu dwóch Marków jeden na pierwsze a drugi na drugie, więc trzeci to nadmiar :;230
Ty Mój Tytanie pracy, ja dzisiaj też zabrałam się za mieszkanie, ale zrobiłam zaledwie garderobę i jeden korytarzyk. Letnie na górę zimowe na dół :;230 Potem upiekłam jabłecznik bo szara renata marzła na tarasie :;230
W ogrodzie pobielone więc dałam spokój, a poza tym mróz i tej nocy na pewno będzie większy, bo jutro pełnia ;:oj
Śpij sobie moja Kochana kiedy chcesz, a po takiej dozie okiennej to sen będzie jednolity do rana ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Gratuluje ;:167 wspaniale. ;:333
Juz myjesz okna? to fajnie ja często muszę myć bo dzieci przez nie zaglądają, zwłaszcza w salonie. :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Lucynko! Popatrz uważnie :
Przyjaciel Forum -gold
GOLD ;:167 Top Elita....

A tu masz linka ;:215

Przegapiłam, że już dostałaś podpowiedź :;230 Komp mi chyba szwankuje, albo ja się starzeję! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Lucynko, gratuluję ;:167 !!! Zasłużyłaś! ;:138

A przy okazji Twojej nominacji to i ja się czegoś nowego o naszym forum dowiedziałam. Bo właśnie odkryłam serduszka.

A czy ktoś może wie, co oznacza takie zielone serduszko z czerwonym znaczkiem? Widuję je czasami na forum (chyba przy oznaczaniu wątków) i nie mam pojęcia, co to oznacza.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko pozwól, że odpowiem Darii. Znaczek ten oznacza, że w tym wątku forumowicz życzy sobie aby wpisywać tylko treści merytoryczne. Wypowiedzi nie na temat będą usuwane.

Gratuluję wyróżnienia ;:167
Zazdroszczę Ci zacięcia do pracy. Mnie dopadł marazm. Nic mi się nie chce. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska], Kasiu [Kasiula], Reniu, Dario,Halinko - jesteście kochane.
Bardzo dziękuję za cieplutkie słowa oraz za podpowiedzi w sprawie owego ;:167
Dzięki Wam stałam się bogatsza w wiedzę na temat Forum, z którego już tak dużo korzystam, a tak mało ciągle o nim wiem. ;:196 ;:97 ;:97 ;:97

Okna to ja byłam zmuszona umyć po bałaganie remontowym. Jednak jestem zadowolona, bo już do świąt powinny pozostać czyste, a jeśli nie będą mi się podobały, to umyję tylko od strony mieszkania. ;:218

Marysiu, gdybyś miała taki rozgardiasz jak ja, to też siłą rzeczy stałabyś się tytanem pracy! ;:108

Jeśli myślisz, Halinko, że mnie się chce tak co dzień tyrać, to jesteś w mylnym błędzie.
Ja po prostu jestem zmuszona sytuacją. ;:108
O, i dzięki za odpowiedź udzieloną Darii. Przy okazji i ja się czegoś nowego dowiedziałam. ;:180

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego wieczoru. ;:97 ;:167 ;:79
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To jeszcze raz ja we własnej osobie.
Uprzedzam, że jeśli nie pojawię się na Fo dziś - jutro, to z winy mojego laptopa.
Coś się dzieje dziwnego. Nie jestem pewna czy uda mi się tego posta wysłać.
Jutro synek przyjdzie i naprawi, dzisiaj będę za Wami tęskniła. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”