Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu :wit Goździki brodate piękne i pozostałe goździki również piękne
Dzwoneczki śliczniutkie
Tawułki zaczynają pęknie kwitnąć. Na jakim stanowisku rosną Twoje tawułki bo mają takie piękne zieloniutkie listki.
I są pięknie rozrośnięte
Bo moim tawułkom niestety robią się suche listki i nie są tak pięknie rozrośnięte :(
Hosty śliczne.Takie tam piękne i śliczne
Pięknie zakwitły tawułki :D
Błękitny Anioł przepięknie się rozrósł ;:oj
Powojniki ślicznie zaczynają kwitnąć
Wszystkie kwiatuszki pięknie kwitną
Lilie piękne
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu pochwała powojników od ciebie to nie lada komplement ;:196 Wszak to zawsze twoimi się zachwycam ;:108 Do wypieszczenia na maksa jeszcze sporo brakuje, ale ciągle się staram poprawiać :wink:
Aniu Ann nie zastanawiaj się tylko zakładaj :uszy
Aguś tak to już jest z powojnikami, nie tak łatwo im dogodzić, marudzimy na uwiąd, ale gdy już zakwitną, to trudno dla nich o konkurencję :wink:
Ewelinko witaj po dłuższej nieobecności :D Dziękuję w imieniu pupilka ;:196 Na kracie wreszcie się coś dzieje po wiosennym kapryszeniu wielkokwiatowych ;:224 a jeśli chodzi o lilie to wciąż czekam na pozostałe ;:65
Paulinko dziękuję za tyle komplementów ;:196 Tawułki rosną u mnie w cieniu i półcieniu, kiedyś jedna po ścięciu drzewa znalazła się w słońcu, ale biedna nawet nie dała rady pączków otworzyć, choć wypuściła pęd kwiatowy. Czym prędzej więc przesadziłam ją pod brzozy i w tym roku już ślicznie się odwdzięczyła ;:108 A twoje gdzie rosną? Może też za sucho mają?

Ja już drugie popołudnie spędziłam w ogrodzie ;:138 Ziemia super namoczona, więc fajnie się pieliło. Wczoraj stoczyłam zwycięską bitwę z chwastami ;:134 (bitwę, bo wojna i tak będzie trwała do zimy :wink: ), a dzisiaj już trochę podziałałam w kwestii przeprowadzek. Niestety wolne miejsca na nowo obsadzanych rabatkach działają tak kusząco, że nie jestem w stanie im się oprzeć, a potem jak zwykle okazuje się, że roślinki mają za gęsto ;:223 Niektóre z własnej winy, bo za szybko się rozrastają :lol: Jest oczywiście kilka nowych kwitnień, ale już nawet zdjęć nie zdążyłam zrobić, jutro spróbuję naprawić ten błąd :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Na lilie z pewnością się doczekasz ;:108 . Ja też dzisiaj trochę zmagałam się z chwastami a co do pustych miejsc to mam tak samo jak Ty ;:306 . W jednym miejscu zachowałam umiar a jaki będzie efekt zobaczymy za kilka sezonów. Czekam w takim razie na nowr fotki. Dobrej nocy :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko miło wiedzieć, ze nie tylko ja taka zachłanna na każde wolne miejsce ;:306

Ale się dzisiaj wkurzyłam :twisted: Wyobraźcie sobie, że do mojego kudłacza zaczęła przychodzić "koleżanka", a za nią oczywiście mniej szczęśliwi adoratorzy ;:224 Nachalna to pannica, która nie wpuszczona furtką przepchnęła się przez pręty w płocie i to akurat w miejscu, gdzie mam posadzone liliowce ;:14 Dwa z nich mam ścięte tuż nad ziemią, a już pąki miały kwiatowe ;:145 W nocy mi takiego rabanu narobiły, że musiałam wstać, swojego psa zamknąć w domu, a pozostałe towarzystwo przegonić... Panna spyliła przez szczelinę, co mniejsi amanci za nią, niestety na placu boju pozostał jakiś kolos i biegał w tę i z powrotem po mojej rabacie przy płocie. Dobrze że mam bramę na pilota to mu otworzyłam i wreszcie sobie poszedł. Myślałam, że one przyszły od tyłu podwórka, bo em zmieniał tam ogrodzenie i nie zdążył dokończyć, ale dzisiaj na własne oczy zobaczyłam, jak pannica przecisnęła się przez płot :twisted: No i pod wieczór zamiast robić sesję fotograficzną moich nowości to musiałam czym prędzej zagrodzić czymś i z tyłu podworka i uszczelnić płot z przodu... Mam nadzieję, że te prowizorki pomogą, bo mój ogród kolejnego takiego najazadu hunów może nie przeżyć ;:224
A ja naiwnie myślałam, że tylko właściciele suczek mają takie przygody :lol: Swoją drogą świat staje na głowie, skoro teraz nawet suczki uganiają się za psami, a nie odwrotnie :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Gosiu o mały włos nie posikałam się ze śmiechu czytając twoją przygodę... ;:306
no dziewczyno doświadczyłaś tego co ja mam dwa razy w roku...
Jeszcze do tej pory mam przed oczami tego kolosa biegającego po twoim podwórku i wyobraziłam sobie ciebie w szlafroczku ganiająca za nim , aby go wypędzić... :;230 :;230 :;230
Musiałam się głośno śmiać bo mój pyta się Co ty robisz kobieto, czy cię straszy? ;:306
A propo ,to ta suczka nie miała cieczki że cała zgraja za nią przylazła zwiedzać twój ogród?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu teraz to ja się uśmiałam :;230 Na szlafroczek nie było czasu, na ratunek moim zielonym podopiecznym ruszyłam bez zwłoki w koszulce nocnej :lol: Na szczęście towarzystwo dosyć płochliwe było i obyło się bez ganiania ;:306 Co do ostatniego pytania - to widać mój ogród taki piękny, że nawet psy przychodzą go zwiedzać :;230 :;230 :;230

W nocy znowu u mnie pięknie popadało ;:138 I dobrze, bo ogród zapełnia się tymi najbardziej widowiskowymi kwiatami?

lilie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

róże
Obrazek Obrazek Obrazek

juki
Obrazek Obrazek Obrazek

i powojniki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

czyż można chcieć więcej?... A jednak jest więcej, bo już powoli rozkręcają się floksy :tan
Obrazek Obrazek Obrazek

i pysznogłówki
Obrazek Obrazek

I wiele innych
Dzwonek karpacki
Obrazek

Do białego ślazownika dołączył różowy
Obrazek

Gipsówka przeszła samą siebie
Obrazek

Zatrwian też się postarał
Obrazek

Mieczyki ostrożnie wyglądają na świat :wink:
Obrazek

Tawlina szaleje
Obrazek

Zwykła wiązówka już przekwitła, a variegata dopiero zaczyna
Obrazek

Mikołajek płasko listny ? już go ;:167
Obrazek

Sadziec jak zwykle niezawodny
Obrazek

Hosty posadzone w pełnym słońcu nieźle sobie radzą?
Obrazek Obrazek Obrazek

Anabella niezmordowana
Obrazek

Wilczomlecz dopiero zaczyna spektakl
Obrazek

I ogolny widoczek
Obrazek

Dolly zdołała do siebie przekonać najmniej ufnego członka rodziny :wink:
Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Ta Twoja Dolly na małą nie wygląda. ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale słodko sobie śpią nowi przyjaciele...
Ty wiesz że to ganianie tych psiurów po placu, to taki trening przed tym jak Dolly wydorośleje... :;230
No chyba że załatwisz to inaczej...
Cudnie wszystko kwitnie u ciebie.Wzeszłym roku narzekałaś na powojniki a w tym proszę jakie piękne.
I super ze sobą zestawione.
Moje mieczyki abisyńskie nie dają żadnych oznak nadziei na jakikolwiek kwiat.A pysznogłówki siałam z nasion w tym roku bo moje gdzieś mi wyginęły. Tak więc na razie będę podziwiać twoje. ;:108
Buziaczki zostawiam ;:196 i miłego , ;:3 dnia życzę.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Też się uśmiałam czytając historię z psami :;230 chociaż zniszczone rabatki to już nie powód do śmiechu ;:185 mam nadzieję, że roślinki szybko wydobrzeją ;:108 Cudowny pokaz kolorów u Ciebie ;:63 lilie i powojniki ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ale masz pięknego kawalera, skoro panny się zlatują. :wink: Lilie masz piękne, azjatki są takie zwykłe, ale jednak maja wyjątkowy urok. ;:108 Juki tak majestatycznie wyglądają, przepięknie prezentują się na rabacie. ;:215 Jednak powojniki zdecydowanie najbardziej widowiskowe. ;:oj Serial gipsówkowy się rozkręca. ;:306 Dobrego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Wspaniałe masz lilie ;:oj . Powojniki, róże , floksy i cała reszta jeszcze piękniejsze ;:138 . Twoja Dolly jest przesłodka ;:224 i fajnie, że zaprzyjaźniła się z kotem ;:108 . Bardzo ładnie tam u Ciebie ,gratuluję pracowitości ;:168 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosieńko, zachwyciłam się Twoimi liliami, są takie cudne i dorodne a powojnikowa ściana rewelacyjna i jeszcze te gigantyczne juki, fascynujące floxy i przeogromniasta gipsówka - czyli lato na całego. ;:433 ;:433 ;:433
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś Dolly będzie raczej średnim psem, a przynajmniej mam taka nadzieję :lol:
Olu a żebyś zobaczyła jak ci przyjaciele się ze sobą bawią... Nieraz to w głos się śmieję. Dolly ma kawalera na podwórku, więc bez zabiegu się raczej nie obędzie, bo jakbym ją mogła upilnować? Powojniki wreszcie się trochę ruszyły, nawet te spóźnialskie mają pąki ;:138 Pysznogłówki ci wyginęły? Ja myślałam, że one niemal "żelazne" są ;:224 Moje mieczyki abisyńskie w tamtym roku to chyba we wrześniu dopiero zakwitły, więc twoje też mają jeszcze szansę ;:333
Natalko po fakcie to śmieszne, ale jak zobaczyłam tę zgraję, to mi do śmiechu nie było :wink: I akurat mazepy te cenne liliowce musiały zniszczyć :twisted: Z jednej i z drugiej strony rosną rudaski, których mam pełno to tych nie ruszyły. Też mam nadzieję, że odbiją od korzenia...
Soniu też się śmiałam, że mój kudłacz takie powodzenie ma :D A mama na to - no co? wykąpany, pachnący... każda by takiego chciała ;:306 Jesteś pewna, że moje lilie to azjatki? Bo czytałam, że one nie pachną, a moje mają bajeczny zapach ;:131 Dziękuję w imieniu powojników ;:196 Chmurką gipsówki póki co jestem zachwycona, ale trochę mnie nastraszyłaś jak zobaczyłam te łany u ciebie :wink:
Ewelinko dziękuję za tyle pochwał ;:196 W tym roku niemal każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie, więc może wreszcie doceni moje starania ;:224
Stasiu dziękuję ci kochana ;:196 Ogród zakwita wreszcie tymi najbardziej okazałymi kwiatami, więc z daleka widać kolorowe plamy :wink:

Niektóre ciągle zdobią
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W tej rudbekii jestem coraz bardziej zakochana
Obrazek
Ach co za zapachy ;:173
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I kilka ?pierwszych? :wink:
liliowiec
Obrazek Obrazek

Tojeść orszelinowa
Obrazek

Mieczyki
Obrazek Obrazek

Anafalis
Obrazek

komelina
Obrazek

Kolejny floks
Obrazek

Co by nie było ? bladziocha też mam :lol: Róża Casanova
Obrazek

Czy ktos wie, co to jest? ;:24
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu bajeczna jest Twoja powojnikowa ściana. ;:215 ;:180 Cudne, zdrowe okazy na niej. A ostatnie zdjęcie pokazuje, że jeszcze mas trochę miejsca na kolejne powojnikowe zakupy. ;:183
Bardzo ale to bardzo podoba mi się u Ciebie. I wcale mnie nie dziwi, że nawet psiarnia się zlatuje. :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit
Mieczyk juz ci kwitnie :shock:
róże, lilii, liliowce i wszelkie kolorowe kwitnienia u ciebie pięknie wyglądają.
Teraz lato czaruje na medal ;:108 ;:108
A te powojniki, jakie bujne, jakie piękne ;:167
Co to za odmiany??
Dużo latek juz mają ???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”