Ogród Magdy zwanej Karolcią.
Nie było mnie nie tylko u Ciebie, ale u wszystkich, a że dzisiaj mam czas więc wpadłem zobaczyć, co i jak.Karolcia pisze:Grzesiu,dawno cię u mnie nie było.Witam serdecznie.Otwierałam pudełka z sadzonkami.Nie są duże ale już wypuszczają listki.Np.liliowce mają około 7 cm

Co do zakupionych roślin, jak wypuszczają liście to jest ok., u mnie w zeszłym roku nabyli 7 tawułek, ale wszystkie padły, znaczy się nie dały znaku życia. Więc teraz jestem troszkę wyczulony na jakość kupowanych roślin, choć te tawułki kosztowały 4,50, więc cena była chyba typowa.
Wszystko ok. gotowy do intensywnej sesji zdjęciowejKarolcia pisze:[Jak tam twój aparat?

- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie Anusiu,były jednak dwie różne.Z daleka są podobne,nie zwróciłam uwagi na kolor liści.aniusiatr pisze:U mnie w Biedronce znalazłam dwie odmiany Host. Zapraszam do mojego ogrodu gdzie są zdjęcia tej drugiej.
Jutro biegnę do Biedronki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
No to zaszalałaś Madziu w tej biedronce. Oby ci tylko te zakupy ładnie zaczęły rosnąć to będzie widok, oj będzie :P
Ja już się sparzyłam w ubiegłym roku na roślinkach z biedronki
. Ładnie wyglądały tylko na opakowaniu. W rzeczywistości nie wzeszło nic
Będziesz czekała z wysadzaniem ich wprost do gruntu, czy najpierw pójdą do doniczek?
Ja już się sparzyłam w ubiegłym roku na roślinkach z biedronki

Będziesz czekała z wysadzaniem ich wprost do gruntu, czy najpierw pójdą do doniczek?
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Madziu, też myślę, że do ogrodu jeszcze trochę za wcześnie, zwłaszcza, że się zrobiło zimno.
A powiedz, co będziesz robić z tymi roślinkami w doniczkach. Moje już powyrastały duże i jeszcze trochę to zaczną kwitnienie
Gdyby się tylko zrobiło cieplej to zaczęła bym je już hartować i dobrze by było gdyby tak w połowie kwietnia udało się wysadzić do ogrodu
A powiedz, co będziesz robić z tymi roślinkami w doniczkach. Moje już powyrastały duże i jeszcze trochę to zaczną kwitnienie

Gdyby się tylko zrobiło cieplej to zaczęła bym je już hartować i dobrze by było gdyby tak w połowie kwietnia udało się wysadzić do ogrodu