Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Hamak - full wypas, mucha nie siada :D A ja bym chętnie odpoczęła na takim luksusie i to jeszcze z daszkiem ;:224 ;:224 ;:224 .

Różyczki jak to różyczki ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorfi dzięki ;:130 .
Beatka poczekaj cierpliwie i marz. Może się spełni :). Ja marzyłam trzy lata o hamaku.
Milenka właśnie z uwagi na różny wzrost róż boję się sadzić rzędami. Jedynie przy kracie odważyłam się zrobić "przód". Ale tam to pnące a z przodu takie niskie, że nawet jakby urosły wyższe to wielkiej szkody nie będzie. Piszą w różnych źródłach docelowe wielkości a potem wychodzą giganty. Albo maleństwa. Z rezerwą się tym sugeruję. Z dobrych wiadomości - Pomponella wreszcie zaczęła rosnąć. Wypuściła całkiem spore dwa pędy. U mnie od rana padało a teraz przez chmury przebija się słońce. Nie jest źle.
Anitka na razie skromnie kwitną. Edenka tylko mocno w przodzie. Pąków ma sporo i wszystkie taaakie piękne.
Zuza daszek bardziej wygląda niż funkcjonuje. Ale nie mogę powiedzieć że tak całkiem nic nie daje. Kładę się tyłem do słońca i przesuwam na część w której jest cień. Nie jest źle. W oczy nie świeci. Sam hamak jest na tyle szeroki że można leżeć w poprzek. Nogi tylko zwisają. W każdej pozie jest wygodnie. Najwięcej śmiechu miałam z męża. Najpierw złożył hamak a potem próba... I tu właśnie ryknęłam śmiechem. Tak pewnie się położył że wylądował pod hamakiem ;:306 ;:306 .
Marlenka leżak też jest ok. Prognozy nie zapowiadają upałów. No ale może troszkę słonka jednak będzie i da radę się wykąpać :).
Daysy mucha nie siada, za to wróble tak :lol: . Mam nadzieję że nie będę miała dalmatyńczyka na dachu. Na szczęście łatwo się ściąga i hyc do pralki. A różyczki..no masz racje, jak to różyczki :lol: .
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Hamak zarąbisty!!! W ogóle cudowne miejsce. Gdybym miała takie miejsce postawiłabym malutki drewniany domek z bali i zamieszkałabym na stałe. Zimą też tu musi być cudnie.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no no,hamak ;:224
A Cardinal piękny...
Hippolyte-dużo czytałem,bo też mi się podoba,i na rozarium są zdjęcia 50 letniej chyba,więc w3 sumie z wiekiem ciemnieje ;:108
Spraw sobie burgundy iceberg,aparat nie ma możliwości złapania koloru ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jaki super hamaczek. To teraz więcej czasu na leżąco niż w kucki przy chwastach :tan
Pokazałam hamak synowi, a ten "mama, mamy drzewa" ;:223 ;:223 no i pozbawił mnie złudzeń...
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, hamak zajefajny ;:224 ;:oj ;:oj ;:oj Oj, musi być na nim wygodnie ;:41
To, co sie dzieje w Twoim ogrodzie, to kompletne wariactwo kolorów, zapachu i piękna natury ;:215 Róże wspaniałe ! i lilie Ci już kwitną ? ! u mnie jeszcze pąki ;:204
Zakochałam się w Abraham Darby ;:167
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu - RÓŻE na niejeden;:77 ;:77 ;:77
A hamaka zazdraszczam. Ekstra mebel! ;:215 ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu róże obejrzałam dokładnie, a nuż któraś się zmieści na mojej różance. ;:306 Może Eden Rose, jest niesamowita. ;:oj Wszystkie piękne, a tyle nie upchnę. ;:204 Hamak zarówno pożyteczny, jak piękny, wygląda jak rzeźba. ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madziu, teraz wyraźnie widać dlaczego wpadłaś w czarną rozpacz, też bym tak rozpaczała, gdyby marzenia nie chciały się spełnić. ;:145
Było czego żałować, ten hamak to marzenie wielu osób. ;:138 ;:138 Dobrze, że masz cudownego męża, przejął inicjatywę i znowu Cię uszczęśliwił. ;:215
Różanka nabiera rozpędu a królewny ;:oj co jedna to ładniejsza. ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Hamak świetny ;:215 . A te różyczki pod skarpą będą miały dobrze - zaciszne, ciepłe miejsce ;:3
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Madziu, różyczki boskie ;:215
A hamak? To nie hamak, to wielka ogrodowa machina do huśtania na leżąco ;:306 Gabaryty ma słuszne, podobnie jak basen ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Sliczne róże.Madziulka :wit
ale hamak to pierwsza klasa!! ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu prawdziwe różane cuda pokazujesz! Co jedna to piękniejsza! Jednak Eden Rose jest ponad wszystkie! Dla mnie to róża idealna. Moja zbudowała tylko jeden kwiat ale to wystarczyło, by mnie w sobie bezgranicznie rozkochała ;:167 ;:167 ;:167
A różanka z liliami pod skarpą zapowiada się na ósmy cud świata. ;:180
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu-Anna55 też kiedyś o tym marzyłam. Zdecydowanie wolę myśleć o przystani na której będę siedzieć przez pół roku podczas swojej emerytury. O ile dożyję do niej :).
Tulapku pocieszające jest to że Hipcio z wiekiem ciemnieje. Bo zależy mi na tej ciemniejszej wersji. O Burgundy już myślałam. Jest na liście chciejstw.
Joluś ja też mam drzewa. Z eMem się śmiejemy że ludzie powiedzą że nam się w tyłkach poprzewracało. Kupować hamak ze stelażem jak w lesie działkę mają. Ale co mnie ludzie interesują. Taki za mną chodził. To ja się na nim będę wylegiwać, nie ludzie :).
Asiu hamak naprawdę mega wygodny. To było takie chciejstwo bo przecież leżenia jest nie za wiele a jak już to mam leżak i huśtawkę, koło w basenie, materac itd. Ale powiem Ci, że żadna z wymienionych rzeczy (no może poza przedmiotami do basenu) nie jest tak wygodna jak właśnie ten hamak. Lilie dwie pierwsze Breezer zakwitły. To były gratisy. I w sumie fajnie się na tej rabacie przy końcu prezentują. Abrahamek też mi bardzo ale to bardzo przypadł do gustu. Chodziłam i uśmiechałam się co chwila do niego.
Lucynko to prawda, extra :).
Soniu Eden bierz w ciemno. Choć rośnie jej konkurencja to zawsze będzie chyba numerem 1. U mnie nie rośnie w górę tylko w kulkę. Zobaczymy jak się dalej będzie zachowywała.
Stasieńko kochana, zobacz ile Wy się tu ze mną namęczycie. Ile Wam najęczę, namarudzę. A Wy kochane tak dzielnie znosicie moje nastroje. Hamak jest i też się bardzo z tego cieszę.
Jolu w zeszłym roku miałam swoją taką próbę z różami. Kupiłam kilka odmianowych i sprawdziłam czy na działce z doskoku, też sobie poradzą. Dały radę. To zaryzykowałam w tym roku i obsadziłam drugą stronę. Pod tą burtą róże mają cały czas słońce. Daleko od stawu to i wody w żaden sposób nie pociągną. Jedyny plus to właśnie osłona. Burta na pewno troszkę przysłoni. No ale wiadomo, zimą może być większy przymrozek. Zobaczymy czy faktycznie to miejsce będzie dobre. Liczę że tak. Na razie wszystko idzie w górę :).
Elwi ;:306 wiesz, musi wszystko do siebie pasować. Basen mam taki duży to hamak mały by kiepsko się prezentował. Chcąc nie chcąc, musiałam kupić taki :lol: .
Aniu-anabuko dziękuję Ci serdecznie :). :wit
Aniu-aneczka czytałam że dostałaś drugą Edenkę na rocznicę. Ta się spisała z pączusiami. A i ta pierwsza nadgoni. Jeszcze w tym roku. Zobaczysz. To cud miód róża. Masz rację. Numer 1. Nawet mam wrażenie, że jest jedną z najmniej chorowitych róż. Mszyce też się do niej tak nie kleją jak do pozostałych. A te paskudy już nawet na tawuły mi wlazły. Mam ich dość. W tym roku to czyste szaleństwo. Nie nadążam z opryskami. Modrzew u Taty na podwórku jest normalnie biały. Tyle tego cholerstwa jest.

Wczoraj było różanie. To teraz wróćmy na ziemię.

Dzwonek Elizabeth.
Obrazek
Obrazek

Firletka
Obrazek

Tawuła Golden Princess- oblepiona mszycami ;:161 . Musiałam je opryskać pierwszy raz odkąd je mam.
Obrazek
Obrazek

Takich pąków ma dużo Ncha1.
Obrazek

Lepnica
Obrazek Obrazek

Lilia Breezer
Obrazek

Jackmanii i Montana Rubens mają już sznurki przywiązane do drzewa żeby szły w odpowiednim kierunku. Czy jeśli dosadzę im z boku jakąś pnącą różycę to już będzie przesada i naćkane? Poradźcie coś..
Obrazek

Brzoskwinki coraz większe.
Obrazek
Pomidory mają wreszcie kwiaty.
Obrazek
Jeden z pięciu arbuzów mojego męża. Niestety dynia nie wzeszła ani jedna.
Obrazek

Kilka widoczków powojnikowych w clematisowym :wink: .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu z wielką ochotą poleżałabym na nowym hamaku pogryzając pomidora, po czym wskoczyła do basenu,a na kolację schrupała szczupaka ;:108 Pełnia szczęścia...zapomniałam dodać,że w towarzystwie róż,które pachną i czarują kolorami ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”