Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety nigdy nie mamy tej pewności, nawet kupując w sklepie zwyczajnym, bo zawsze ktoś mógł przypadkiem cos podmienić ;) Jesienią 2007 roku, kupowałam u jakiegoś sprzedawcy z Małopolski po 10 czy 20 szt. tulipanów papuzich oraz triumph. Wiosną okazało się, że wyrosły mi same zielonkawe - kolory różowy i żółty ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko
Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was
I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić
Dzięki za pączki - w zwartek był najgorszy dzień mojej choroby - do wyierania nosa i oczu zużyłam 2 papiery toaletowe ( bo chusteczek już zabrakło
) więc o pączkach nie myślałam .. poczęstowałam się u Ciebie
Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski

Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko

Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was

I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić

Dzięki za pączki - w zwartek był najgorszy dzień mojej choroby - do wyierania nosa i oczu zużyłam 2 papiery toaletowe ( bo chusteczek już zabrakło

Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski

- alana
Madziu ja również Ciebie witam i pozdrawiam, jak i wszystkich moich gosci ;)
Postów brak, a fotki z ostatnimi zakupami umieściłam, teraz nie wiem, czy wrzucać jeszcze raz, czy poczekać
Jesteście cierpliwe, poczekacie do 5 marca? 
Bernadetto, mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem już wszystko w porządku?
Postów brak, a fotki z ostatnimi zakupami umieściłam, teraz nie wiem, czy wrzucać jeszcze raz, czy poczekać

Pozdrawiam, Alicja
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Jesssooo, czuję się jak nałóg na odwyku..
..i mam doła
Dobrze Was widzieć po kataklizmie

..i mam doła

Dobrze Was widzieć po kataklizmie

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
alana pisze:Madziu ja również Ciebie witam i pozdrawiam, jak i wszystkich moich gosci ;)
Postów brak, a fotki z ostatnimi zakupami umieściłam, teraz nie wiem, czy wrzucać jeszcze raz, czy poczekaćJesteście cierpliwe, poczekacie do 5 marca?
Alu, poczekamy...nie musisz się spieszyć.

- alana
Judi, przedwczoraj jak była ta awaria na forum miejsca znaleźc sobie nie mogłam ;) też się cieszę, że już wszystko ok i mozemy znowu razem siedzieć na forum 
To cieszę sie, ze spokojnie poczekacie jeszcze kilka dni na prezentację zakupów.
Dzisiaj w ruch poszła ubiegłoroczna półka i cały parapet i okno w pokoju mam już zastawione tą półka i paletami z siewkami ;) A na działce spod topniejącego śniegu wybiły dwa przebiśniegi

To cieszę sie, ze spokojnie poczekacie jeszcze kilka dni na prezentację zakupów.
Dzisiaj w ruch poszła ubiegłoroczna półka i cały parapet i okno w pokoju mam już zastawione tą półka i paletami z siewkami ;) A na działce spod topniejącego śniegu wybiły dwa przebiśniegi

Pozdrawiam, Alicja
- judyta
U mnie wiosny nie będzie, przez cholerne nornice, które wpiezjadły krokusy.
Ja wiosnę bojkotuję, tak to być nie będzie!! /Kiepski.F./
Bociany też mogą nie przylatywać, nie zależy mi...

Ja wiosnę bojkotuję, tak to być nie będzie!! /Kiepski.F./
Bociany też mogą nie przylatywać, nie zależy mi...

- judyta
Halinko-na gorącym uczynku ich co prawda nie złapałam, ale że bytują w ogrodzie-tego jestem pewna-wiele razy widziałam tam udane
kocie łapanki.
Dwa lata wcześniej wżarły mi sasanki
sasanki przebolałam-dałam im ostrzeżenie, ale za te krokusy będzie wojna na całego
;:5 ;:44

Dwa lata wcześniej wżarły mi sasanki

- alana
Widzę, ze wszyscy mają problemy z nornicami
Jaka kiedyś byłam zła, jak wiosną czekałam na piękne czerwone lilie, czekam i czekam, aż się wkurzyłam i zaczęłam ryć w ziemi, wyciągnęłam tylko obgryzione pudełko, a lilii ani widu
Z krokusami i u mnie musiało być tak samo, nawet nie wiedziałam, że krokusy nornice też lubią, a tyle czasu zastanawiałam się czemu mi tyle ich zginęło
Którejś jesieni zbierałyśmy z mamą marchewkę i pietruszkę, przygotowane wszystko, zaczynamy wyrywać warzywa, a tu niespodzianka, w ziemi sterczała tylko natka pietruszki, ale trochę uchowało się marchewki
Ale żeby jeszcze sasanki??!!
To iż istna rozpusta.
Ciekawe jak w tym sezonie będzie, czy będą jakieś starty. Oby nie pojawiły się, czego i Wam życzę, bo nie ma nic gorszego niż widok zjedzonych cebulek, czy własnych upraw.

Którejś jesieni zbierałyśmy z mamą marchewkę i pietruszkę, przygotowane wszystko, zaczynamy wyrywać warzywa, a tu niespodzianka, w ziemi sterczała tylko natka pietruszki, ale trochę uchowało się marchewki

Ale żeby jeszcze sasanki??!!

Ciekawe jak w tym sezonie będzie, czy będą jakieś starty. Oby nie pojawiły się, czego i Wam życzę, bo nie ma nic gorszego niż widok zjedzonych cebulek, czy własnych upraw.
Pozdrawiam, Alicja
- judyta
No to jak mi wszamały jedną jedyną lilię, to im nogi z d...powyjmuję
osobiście!!!
Ty mnie lepiej Aluś nie strasz, bom gotowa po nocy straż trzymać nad ową lilijką i dwoma krokusami ( ostatnimi w tym sezonie
)

Ty mnie lepiej Aluś nie strasz, bom gotowa po nocy straż trzymać nad ową lilijką i dwoma krokusami ( ostatnimi w tym sezonie