Cała reszta zachwyca

To dobrze, dziękuję za potwierdzenie, moje mają dzióbki. To pomidorek, który u mnie spisuje się na medal, na początku trudno go opanować, ma bardzo dużo liści, ale potem wiąże pomidorki bez opamiętania. Zaraza go nie dopada i pod koniec sezonu można zerwać resztę zielonych w całych gronkach i dojrzewają nie tracąc na smaku i soczystości. To są moje spostrzeżenia:)BozenaX pisze:Krysiu. Mówiąc o drugim zdjęciu powyżej, miałam na myśli Twoje zdjęcie. One tak właśnie wyglądają i Ty masz na pewno Princippe. Ten charakterystyczny szpic na spodzie owocu jest dobrze widoczny na tym dojrzałym pomidorku.
KaLo. Jednak upierałabym się przy De Barao Red.
http://www.gcplus.com.ua/semena-ovosche ... krasniy-su
Uprawiam je już od kilku lat. Dojrzałe na moich krzakach wyglądają identycznie jak u idy 74. Jeśli zdążą dojrzeć to wstawię zdjęcia.
Piękne pomidorki.badzia pisze:Do Samsu. W tym sezonie moje pomidorki były pryskane od posadzenia do teraz preparatami polecanymi co 7 - 10 dni. Gdzieś tak w połowie czerwca był oprysk Ridomilem zapobiegawczo, jeden raz. Na razie wszystko jest OK, żadnych oznak chorobowych, niedoborów czy nadmiarów. Ale Maliniak rosnący w kompostowniku złapał SZW, mimo oprysku OW nie przeszło mu. Jest sobie tam nadal, dwa krzaczki, niech się szara karmi.
Cała reszta zachwyca