@ Elizabetka ? Ja pamiętam jak przesadzałem moją
Opuntia microdasys dwa lata temu? Przeżycie na tyle traumatyczne, że nie zapomnę do końca życia? Wszystko mnie potem kłuło? Ręce, nogi, brzuch? Wszędzie te małe wredne osypujące się przy najmniejszym wstrząsie kolce powłaziły? Poza tym ? dzięki za uznanie? Ale wiesz? To nie jest tak, że wszystko ładnie rośnie? To jest tak, że po prostu nie pokazuję tego, co rosnąć nie chce, bo i co tu pokazywać? Zdechlaka jakiegoś? Łysy plac ziemi, gdzie coś miało rosnąć, ale się na mnie wypięło?
@ Jagi ? Kąkol jest piękny? Pierwszy raz miałem go z mieszanki wysianej na część ogrodu utrzymywaną jako ukwiecona łączka, tak mi się spodobał, że w tym roku kupiłem jego nasiona. Dzięki za uznanie dla moich kwiatków? Choć jednoroczne (w tym wilce) w tym roku mało dorodne? Chyba jednak za mało nawoziłem i gleba się wyjałowiła? W przyszłym roku na każdą rabatę z jednorocznymi pójdzie dwudziestokilogramowy wór końskiego nawozu? A co do piłki nożnej ? ja akurat z tych, co to nigdy nie zrozumieli, co może być fascynującego w dwudziestu dwóch facetach uganiających się po zielonej trawce za nadmuchanym kawałkiem tworzywa i dlaczego za to uganianie się dostają oni ciężkie miliony?
@ Slila ? U mnie kąkol akurat bezproblemowo rośnie? A w tym roku miałem naprawdę wiele strat wśród jednorocznych, jak i wiele roślin wyglądających marnie i rosnących bardzo nisko, pewnie ze względu na wyjałowienie gleby? Co do groszku ? najwięcej mam różowego, jakiś jeden biały, plus do tego ten o wyjątkowym ubarwieniu biało różowym, który pokazałem ostatnio? I nie wiem co z nim zrobić, bo to samosiejka, która wyrosła na rabacie, gdzie mocno mi przeszkadza? A co do budlei ? jeszcze czekam na białą. Jest największa i zawsze najpóźniej kwitnie...
Alcea rosea

Campsis radicans

Cosmos bipinnatus

Cosmos sulphureus

Dahlia x hybrida

Gladiolus sp.

Glandularia aristigera

Hibiscus syriacus

Ipomoea purpurea

Lathyrus odoratus

Lavatera trimestris

Lilium sp.