Kosiarka - niedroga - jaka

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
Awatar użytkownika
NOWY 83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2014, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kosiarka - niedroga - jaka

Post »

Im częściej kosisz tym mniej paliwa zużywasz na jedno koszenie , spalinowe mają szerokość roboczą większą , elektryk jest dobry na małe kawałki trawy , lekki , tani bzyk bzyk :D
Awatar użytkownika
TomeczekBBS
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 7 maja 2017, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale tu znów wraca sprawa wielkości trawnika, bo można teraz mieć sensowne kosiarki elektryczne na akumulator, więc nie ma zabawy z kablem. Oczywiście większe podwórko wymaga raczej spalinówki, ale to też nie zawsze.

Hej! Planuję kupić kosiarkę. Trawnik mam wielkości ok. 7 arów. Nie jest to olbrzymia powierzchnia, więc zastanawiam się nad kosiarką ryobi na akumulator. Co sądzicie?
Panyan
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 sie 2017, o 07:36

Post »

Kupiłem spalinową Stigę. Przyznam, że dałem się namówić Wam i innym opiniom, że przy takiej powierzchni wygodniejsza będzie spalinowa. I jest, jak się okazało po pierwszym koszeniu. Te kilka złoty w skali miesiąca faktycznie ma się nijak do wygody użytkowania bez kabla... Nie będę polecał kosiarki, którą kupiłem, bo mam ją dopiero kilka dni.
No dobra, żeby nie było, że jest tak fajnie - śmierdzi spalinami podczas koszenia :roll:
Matifcb
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 cze 2016, o 23:56

Post »

Panyan pisze:Kupiłem spalinową Stigę. Przyznam, że dałem się namówić Wam i innym opiniom, że przy takiej powierzchni wygodniejsza będzie spalinowa. I jest, jak się okazało po pierwszym koszeniu. Te kilka złoty w skali miesiąca faktycznie ma się nijak do wygody użytkowania bez kabla... Nie będę polecał kosiarki, którą kupiłem, bo mam ją dopiero kilka dni.
No dobra, żeby nie było, że jest tak fajnie - śmierdzi spalinami podczas koszenia :roll:
nie wiem jak mocno to u ciebie czuc, u mnie lekko nieraz poczuje ale to dla mnie taki przyjemny zapach wiem ze mam "potwora" na banzynke :) ale naprawde slabo to czuc.. moze kwestia przyzwyczajenia ? jaki masz model ?
Awatar użytkownika
NOWY 83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2014, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koś przy wiaterku , jeśli zapach spalin ci przeszkadza :) .
Panyan
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 sie 2017, o 07:36

Post »

Stiga Collector 46 B. No nie jest to jakiś uprzykrzający smród, ale jak się przez kilka lat kosiło elektrykiem, to coś tam czuć :-)
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 28 sie 2017, o 18:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witam, wszystkich jestem tutaj nowy, proszę o pomoc w wyborze kosiarki.
1. KOSIARKA SPALINOWA GRL WORLD 460P HW 4W1 LONCIN - pchana
2. Stiga Combi 48 ST 45 OHV ? pchana
3. Kosiarka spalinowa OLEO-MAC GV48PK ALLROAD4 Emak K 600 OHV ? pchana
4. KOSIARKA SPALINOWA VG46P 4W1 HW Y139V OHV
rozważę też wasze propozycje, na pewno bez napędu gdyż mam dużo cofania nawracania drzewka wyspy itp.
miachlbyk
100p
100p
Od: 7 lis 2015, o 09:27

Post »

Pierwsza kosiarka jest najsolidniejsza i najwytrzymalsza od pozostałych
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

sadzisz że to najlepszy wybór, tylko że nie ma u mnie serwisu i trochę się boję
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

gdybym GRL WORLD 460P HW 4W1 LONCIN porównał z Kosiarką spalinową AMA RS461T, to który wybór jest lepszy??
miachlbyk
100p
100p
Od: 7 lis 2015, o 09:27

Post »

Porównywać można podobne sprzęty,w tym przypadku kosiarka Ama to raczej jednorazowa wersja supermarketowa z zaporową ceną,jakość,trwałość,wykonanie,cena na korzyść Worlda
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

chyba mnie przekonałeś, serwisu nie mam na miejscu, ale części chyba można kupić na Grass, po za tym w czasie gwarancji jest door to door, mam też nadzieję że na te moje 700m2 równego trawnika nie powinno się nic psuć, nie mam możliwości kupić w sklepie stacjonarnym może polecisz gdzie dobrze kupić ten sprzęt

-- 29 sie 2017, o 09:47 --

poczekam jeszcze na zdanie kolegi AmaPoland co on w tej kwestii sądzi, może się wypowie
regesor
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sie 2017, o 10:05

Post »

Wiem, że już praktycznie po sezonie, ale na ile polecalibyście kosiarkę Oleo Mac GV 48 PK AllRoad4?
Zmoderowano
Mam działkę na 6 arów. Trochę dołów, trochę kretów, wokół płotu posadzone drzewa i krzewy owocowe. Jak myślicie, 3,5 konia w tej kosiarce wystarczy na taki ogród zakładając, że nie zapuszczam go do tragicznego stanu? Powiedzmy max 15 cm trawy, ale to już w naprawdę skrajnych przypadkach. Chciałbym coś mocniejszego, ale wszystkie pozostałe mają napęd. Jestem wygodnicki jednak dziękuję za latanie potem po serwisach żeby go naprawić. W dodatku chciałbym zachować manewrowość. Ma ktoś tą kosiarkę? Nadaje się to do czegoś? Znacie coś lepszego do 1200 zł?
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

też chciałem ją kupić ale koledzy polecają mi KOSIARKA SPALINOWA WORLD GRL 460P HW 4W1 LONCIN firmy GRASS
grzestu
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

miachlbyk pisze:Porównywać można podobne sprzęty,w tym przypadku kosiarka Ama to raczej jednorazowa wersja supermarketowa z zaporową ceną,jakość,trwałość,wykonanie,cena na korzyść Worlda

World GRB 460P HW 4W1 BS 500 czy World GRL 460P HW 4W1 LONCIN, ostatecznie
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”