Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Elwi dobrze, że wróciłaś na łono forum ;:196 Tęskniłam za Tobą i Ogrodziem ;:108
Zabiłaś mnie ilością posadzonych cebul tulipanów ;:oj A mnie się wydawało, że to ja taka bohaterka jestem :;230 Ale przy Twoim 1000, moje ponad 400 sztuk brzmi śmiesznie i jak widać to żaden wyczyn (ale i tak się cieszę). Wiosna u Ciebie będzie cudna i już odliczam dni żeby zobaczyć te łany tulipanów. A co zrobisz z nimi po przekwitnięciu? Zostawisz w ziemi? Trochę trudno sobie wyobrazić wykopywanie takiej ilości ;:202
Ha, nie oparłaś się urokowi Austinek...jednak ;:224 A Janet, co to za jedna? Nie znam i muszę poszukać w necie... Już widziałam i jest Obrazek Będę ją podglądać u Ciebie i znając swoją słabość do angielek, pewnie wkrótce zagości i u mnie :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Elwi ;:302 !
I co najlepszego narobiłaś ;:145. Tak się dzielnie trzymałam, tak się skutecznie opierałam temu cebulowemu hyziowi. A jaka byłam z siebie dumna, że wytrwałam w niechęci do cebulowych, że nie poszłam na lep ;:224.
A teraz? Już mnie skręca na widok..., a jak mnie skręci wiosną, to lepiej nie pytać :evil:.
A niech to chudy byk ;:209.

I co teraz, mam Ci przesłać buziaki?
No, niech tam, buziaki - Jagi

PS. Yollando, na Y zaczyna się imię mojej najstarszej Rusałki - Yasmine :uszy.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Elwi, nieźle mnie ubawiłaś tymi wymiarami 1000 cebul po podłodze. Można by rzec: skromne zakupy :;230
Tulipanki masz super ! Też już nie mogę się doczekać tych łanów?
Buziole ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
I tak masz śliczne tulipany ;:167
A nowych tyle ;:oj
Oj to było, było sadzenia.Kręgosłup cały??w jeden dzień się z tym nowym przybytkiem uporałaś ??
pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Elwi, musisz zapoczątkować nową metodę określania ilości zakupionych cebul. Kto by tam liczył do tysiąca.. ;:306
- Ile cebul posadziłaś w tym roku??
- A wiesz, niewiele.. w tym roku skromne 1,5 na 1,5 m :;230 :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
W sumie to od Ani przyleciałem.Na 1.5m-1.5m.Z ciekawości.
Na pewno tam dobrze policzyłaś?Bo mało się wydaje ;:108
Aaaaa.....wydaje...
Mi się też wydawało,że mało nasadziłem,na wiosnę policzę i porównamy,dobra? ;:306
A w ogóle to jak tulipanów trochę masz...To się mnie pozbędziesz...Nawet różami,bo tylko wybrane podbiły mi serce :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No jednak stosy takich torebeczek robią ogromne wrażenie. Potem, gdy się cebulki poukłada w ziemi, to tej ilości aż tak nie widać, Niemniej widoki będą wręcz niesamowite. Ciekawa jestem, czy wsadzałaś według jakiegoś klucza?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dla mnie wrażenie zrobił nie stos cebulek, ale wizja wkładania tego "stosika" do ziemi ;:oj
Elwi, wiosną to jak w Holandii u Ciebie będzie ;:167 ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Elwi pisze:... Prace przedświąteczne leżą odłogiem, ale zmobilizowałam się do porządków w zdjęciach Ogrodzia ;:306 (można to uznać za porządki świąteczne? Powiedzcie, że można Obrazek)
Wyrzuciłam do osobnego folderu wszystkie wykorzystane, coby się nie powielać i nie mydlić oczu. Okazało się, że zdjęć niepokazywanych zostało dużo, więc będę Was katować fotkami Obrazek

Obrazek nareszcie jesteś.... Obrazek katuj nas tymi fotkami Obrazek
i koniecznie poproszę kolejny odcinek Ogrodzia... :D
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiecie, ja jestem dziwna ... nie poluję na tulipany. Jest kilka w ogrodzie, ale raczej dostały dożywocie na miejscach, w których są.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wytrzymałam ;:65
Mam podobny stos cebul
Nie aż tak wielki, ale jednak kilkadziesiąt.
Szkoda, że przyjdą dopiero jutro

Wesołych świąt ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:wit
W końcu wróciłaś ;:138
Czekamy na nowe opowieści ogrodziowe :D
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Święta, święta... i po świętach. Ostatnie tygodnie upłynęły pod znakiem Obrazek
oraz Obrazek
jak również Obrazek
że nie wspomnę o Obrazek
Tym sposobem znowu narobiło mi się zaległości na forum. Nadrabiam. Najpierw odpowiedzi :D

Aniu - aneczka1979 tak już z upodobaniami bywa, że ewoluują. Po sobie widzę, że czasem jakiś kwiat niesamowicie mnie kręci na zdjęciach, a potem, kiedy go zobaczę w realu... błe Obrazek
Parroty na początku bardzo mi się podobały, teraz już nie kupuję ich wcale. Z kolei strzępiaste nigdy mi nie podchodziły, ale trafiły mi się pomyłkowe i stwierdziłam, że są całkiem-całkiem. Tej jesieni po raz pierwszy kupiłam strzępiaste z rozmysłem. Hm, ale jak uczy doświadczenie: co wyrośnie? Nie wie nikt Obrazek
Nie mów mi nic na temat postępowania choroby cebulowej - jestem nałogiem zaawansowanym i chyba nieuleczalnym ;:223
Dla Ciebie kolejna porcja cebulowego szaleństwa:
Obrazek

Jolu - Yollanda co do imion na Y... znalazłam w necie, że Albania jest czempionem w ilości imion na tą
literę Obrazek a z takich mniej egzotycznych to przypominam sobie Yves, Yoko i Yvette (z serialu 'Allo 'Allo!)... Że nie wspomnę o kultowym Yodzie Obrazek
W tym roku skusiłam się na kolorystykę kremową i kremowo-różową na jednej z rabat i tulipany również w tej gamie starałam się dobrać. Tym sposobem zagościły u mnie: Cheers, Verona, Exotic Emperor, Monterux, Maureen double, Casablanca, Flaming Coquette. Najbardziej wytęsknionym i wyczekiwanym przeze mnie tulipanem jest Belle Epoque ;:167 Ciekawa jestem czy spełni on moje oczekiwania...
Joluś, "bardzo serdecznie witam Państwa, bardzo serdecznie" to tytuł cyklu skeczów Jana Węglowskiego z "Powtórki z Rozrywki" - byłaś blisko, bo to też Trójka Obrazek
Dla Ciebie kolejna porcja tulipanów:
Obrazek

Dorotko - dorotka350 posadziłaś 400 tulipanów? Oj, coś czuję, że kolejna cebulomaniaczka nam rośnie Obrazek
Przy tej ilości efekt już będzie baaardzo piękny ;:108 Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ;:65 Jakie odmiany posadziłaś? Jeszcze nie wiem co zrobię z tulipanami po przekwitnięciu. W tym roku część odmian, na których mi najbardziej zależało, wykopałam, a resztę zostawiłam w ziemi. Zobaczę jak spiszą się te wykopane i te niewykopane. Jeżeli nie będzie zasadniczej różnicy w kwitnieniu, to pewnie wszystkie zostaną. Kłopot nawet nie w ilości do wykopania ale w tym, że na pewno pomieszają się odmiany Obrazek
Nie oparłam się urokowi Austinek i już kombinuję co sobie zafundować na wiosnę...
Dla Ciebie tulipany Apricot, bardzo zmienne i ciemniejące z czasem:
Obrazek

JagiS - Jagódko Kochana, no już się na mnie nie zżymaj, wybacz Obrazek
Taki fijoł cebulowy mam już kolejny rok i nie zanosi się by mi minęło...W ten wiosenny czas, kiedy byliny ledwie wychylają nosy z ziemi, cebulowe zapewniają szał barw i zapachów w ogrodzie. Za to je kocham ;:167 . Dla Ciebie cała rabata tulipanowa :wink:
Obrazek

Aniu - AnaAn wiesz, że masz swój udział w tych tulipanowych zakupach? jest wśród nich 70 sztuk Casablanki, którą wypatrzyłam u Ciebie i się zakochałam Obrazek
Mam tylko nadzieję, że nie trafią się pomyłki...
Kiedy otwierasz nowy wątek? Nic tak nie nastraja optymistycznie w długie, zimowe wieczory, jak porcja fotek z Twojego ogrodu ;:180 Nie daj się prosić Obrazek
Dla Ciebie Angelique
Obrazek

Aniu - anabuko1 dziękuję ;:196 Sadzenie tulipanów to czysta przyjemność - nie trzeba kopać dołów, siedzą płytko i dosyć blisko jeden drugiego, tak że sadzenie idzie piorunem. W jeden dzień nie dałam rady, ale i tak w porównaniu do sadzenia róż, to betka ;:333 Dla Ciebie Design Impression w pełnym rozkwicie
Obrazek

Sabinko - nifredil metoda pomiaru cebul może i śmieszna, ale i tak nie pobiję Dorotki z jej różami na metry
Obrazek
Dla Ciebie Rococo
Obrazek

Mati- Tulap witaj w moim Ogrodziu :wit . Muszę przyznać, że "oko" to Ty masz!!! Na tym zdjęciu nie ma wszystkich cebul, sfotografowałam tylko pierwszy rzut. Potem kupowałam już przecenione, za 40 gr sztuka i tym nie robiłam zdjęć, bo przychodziły na raty i natychmiast lądowały w ogrodzie (jako, że był koniec listopada :;230 ).
Mówisz, że wydawało Ci się, że mało posadziłeś? Mało to znaczy ile? Mało, dużo... to pojęcia względne, szczególnie na FO ;:306
Tulipany to mój fijoł - chciałam nawet założyć oddzielny wątek tylko im poświęcony, ale się okazało, że nie mogę ;:223 . Cóż, jak przyjdzie wiosna to będę "katowała" tulipanami w swoim wątku, może nawet jakieś informacje historyczne i ciekawostki przemycę? Dla Ciebie tulipanowa parada
Obrazek

Wandziu - wanda7 oczywiście, że sadziłam według klucza, ale przy tej ilości pomyłek cebulowych, nie wiem czy efekt będzie taki, jak zamierzałam. Na jednej z rabat jest obwódka szerokości 3 cebul z odmian White Purissima i Casablanca. Wewnątrz jest koło z Creme Upstar i Pink Upstar. Z boków koła rosną Verona i Exotic Emperor, a z drugiej strony Belicia. Na dużej rabacie sadziłam "pasami" kolory od jasnego różu do fioletu. Wyobraź sobie teraz jak się trafi w tym oranż lub ceglasta czerwień... Brrr... :twisted:
Dla ciebie subtelna i wdzięczna odmiana Synaeda Amor (jedna z moich ulubionych)
Obrazek

Zuza - sweetdaisy czy będzie jak w Holandii? Hm, zobaczymy... Najbardziej się boję, że efekt mnie rozczaruje ;:199
Sadzenie cebulek nawet lubię - zakopuje się je płytko, więc się nie urobię jak wół (a tak jest zawsze przy różach).
Dla ciebie zgrany duet:
Obrazek

Majeczko - Majka411 "mówisz i masz" - Ogrodzio w kolejnym poście. Tymczasem dla ciebie Holland Beauty:
Obrazek

akl62 - no i to jest fajne, że nie wszyscy lubią to samo, dzięki temu świat jest ciekawszy ;:108 Dla ciebie kolejne tulipany - może jednak Ci się spodobają?
Obrazek

Gosiu - Margo2 no to sobie możemy ręce podać, bo ja jeszcze 20 grudnia sadziłam narcyzy :;230 :;230 Dla Ciebie Obrazek

Moniś - Alania Ogrodzio w kolejnym poście, mam jutro urlop (nareszcie) i planuję nadrobić trochę zaległości :heja Dla Ciebie tulipanów ciąg dalszy:
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, wywabiłaś mnie na moment z otchłani amoku.
Dobrze mi zrobiło twoje tulipanowe szaleństwo ;:306 Mam uśmiech na twarzy...aż się współpracownicy dziwią, że o tej porze roku i dnia, można dojrzeć rozpromienioną twarz. Nikogo nie poganiam i nie opieprzam ;:170 Nie zdradziłam się, że raczej nie studiuję zawzięcie umów i paragrafów :;230
Moje marne 1000 tulipanków jesienią, to raczej nie stanie w szranki z twoją kolekcją. Ale obu nam życzę braku głodnych nornic i leniwego grzyba, coby cebulki dorodne i zdrowe zakwitły nam wiosną zachwycając oczy i dusze ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja z tulipanami mam tak, że ile bym nie posadziła, to gdy wiosną zakwitają, zawsze mam wrażenie, że jest ich za mało. Wtedy chodzę między rabatami i widzę wolne miejsca, w których jeszcze by się sporo cebul zmieściło. Niestety jesienią zapominam, że miałam takie miejsca. Chyba trzeba by je fotografować :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”