.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Witaj Marysiu,Ty śpisz a ja grasuję po Twoim ogrodzie,podoba mi się ten kasztan,ile lat masz go u siebie 

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryś, cudny bez! Ja pełny mam tylko biały i ciemnobordowy, oba pachną nieziemsko
Żurawkę też mam taką, ale moja o kwitnieniu jeszcze nie myśli. Z wcześniejszych zdjęć rozpłynęłam się nad żółtą azalią - nie wiem, jak się nazywa, ale już wiem, że chcę taką mieć
Coraz bardziej też podobają mi się bodziszki - na razie mam jednego, dopiero się gramoli spod ziemi, ale na pewno na nim się nie skończy, bo cienia trochę mam. Jak już będzie po remontach okołostarodomowych to pewnie sobie powsadzam tu i ówdzie 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Marysiu mówisz, że lubisz szpinak..... już wiem! Ja pamiętałam, że Ty nie lubisz ... tuńczyka?! Szpinak, tuńczyk, co to za różnica
Piękny lilak, ja mam dwa: perski jasno fioletowy i taki sam zwykły. Pachną obłędnie, jak to bzy. Czy to Twoje cudo też pachnie?
Czytałam, coś u Ciebie o czosnku niedźwiedzim. Czy warto go ściągnąć do ogrodu? Na warzywnik?

Piękny lilak, ja mam dwa: perski jasno fioletowy i taki sam zwykły. Pachną obłędnie, jak to bzy. Czy to Twoje cudo też pachnie?
Czytałam, coś u Ciebie o czosnku niedźwiedzim. Czy warto go ściągnąć do ogrodu? Na warzywnik?
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu...
Bez masz cudny, aż czuję zapach, bo u mnie też jeszcze kwitną dwa...
Pogoda nie specjalna, pada deszcz i jest zimno. Piec załączyłam od nowa...
U mnie bez zmian, czyli nadal niespecjalnie, ale daję radę...
Pozdrawiam...

Bez masz cudny, aż czuję zapach, bo u mnie też jeszcze kwitną dwa...
Pogoda nie specjalna, pada deszcz i jest zimno. Piec załączyłam od nowa...
U mnie bez zmian, czyli nadal niespecjalnie, ale daję radę...

Pozdrawiam...

Omal znów bym zapomniala!
Marysiu, dzięki oficjalne składam za przesyłkę!
Dzis do ziemi pójdą derenie, właśnie na nie dołki ryję, ale przyszłam na obiad i dropsy kolejne łyknąć. Jak się tylko wzmocnię
to idę sadzić 

Bea
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chciałem zameldować,że odnalazły się nasionka kosmosa siarkowego 
Niezwłocznie je wysiałem ...
Może jeszcze zdążą
Pozdrawiam deszczowo
SŁA

Niezwłocznie je wysiałem ...
Może jeszcze zdążą

Pozdrawiam deszczowo

SŁA
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w ten mokry dzień w kolorze sinawym, wieje wiatr, a opady jakby się nasilały...no jutro ma być najgorzej ....zobaczymy!
Tereniu pewnie u Ciebie też mokro i tak fatalnie, że zdjęć przez jakiś czas pewnie nie będzie
Chciałabym żeby mój kasztan owocował, ale na prawdziwe duże owoce muszę parę lat poczekać, bo te w ubiegłym roku były jedynie podobne do dojrzałych
Pozdrawiam Cię
Marta pozazdrościłam Ci i włożyłam kapelusz skórzany na głowę i dawaj w pole. Świetnie się plewiło, chwasty wychodziły koncertowo. Trochę rozsad posadziłam, powyrywałam sporo trawy, która wygląda tak smakowicie ....soczysta
zmokłam do spodu i teraz przebrana w suchą odzież popijam herbatkę z sokiem malinowym, ale cieszę się bo się poruszałam
Aniu to Krasawica Moskwy , skromnie kwitnie ale zapach jest oszałamiający, mam też taki ciemnobordowy ale dostęp do niego utrudniony, bo za górą piachu jest (budowa). Żółtą azalię dostałam od koleżanki i miałam nadzieję , że to pontyjska ale moja w ogóle nie pachnie
Jak będzie gotowa to kilka bodziszków mogę podesłać, bo niektóre rozrastają się jak szalone. A są wdzięczne i ładnie zadarniają.
Martuś to jeszcze sprostuję nie lubię tuńczyka łączonego z makaronem, a samego tak średnio za to inne ryby uwielbiam
Szpinak piękny rośnie w moich skrzyniach i już go dzisiaj miałam powyrywać, ale po tych deszczach będzie go więcej, a na innej grządce rośnie czosnek do szpinaku.Mniam!
KM pachnie wspaniale tylko muszę poczytać co zrobić żeby miała więcej kwiatostanów
Czosnek to kolejne odkrycie! jemy go z białym serem a można dodawać do wielu potraw, ale trzeba byłoby mieć plantację
Jak najbardziej polecam go do ogrodu chyba że ma się niedaleko w lesie całą polanę
Dorotko witaj !
Może wiesz czy można teraz przesadzać bez, bo biały zaoferowała mi Ala, ale nie wiem kiedy najlepiej go wykopać
Trzymaj się dzielnie. Pozdrawiam!
Beatko krzaczki są nieduże to i dołki nie trzeba wielkie pod nie ryć, ale często te mniejsze lepiej się przyjmują...no to czekam na gęsty kolorowy żywopłot
Sławku no to teraz trzymam kciuki za siłę kiełkowania tychże nasion ...niech pokażą swój śliczny pomarańczowy kolor ....a ja swoje tez niedawno posiałam, więc zdążą mam nadzieję
Życzę słoneczka!
Tereniu pewnie u Ciebie też mokro i tak fatalnie, że zdjęć przez jakiś czas pewnie nie będzie

Chciałabym żeby mój kasztan owocował, ale na prawdziwe duże owoce muszę parę lat poczekać, bo te w ubiegłym roku były jedynie podobne do dojrzałych

Pozdrawiam Cię

Marta pozazdrościłam Ci i włożyłam kapelusz skórzany na głowę i dawaj w pole. Świetnie się plewiło, chwasty wychodziły koncertowo. Trochę rozsad posadziłam, powyrywałam sporo trawy, która wygląda tak smakowicie ....soczysta

Aniu to Krasawica Moskwy , skromnie kwitnie ale zapach jest oszałamiający, mam też taki ciemnobordowy ale dostęp do niego utrudniony, bo za górą piachu jest (budowa). Żółtą azalię dostałam od koleżanki i miałam nadzieję , że to pontyjska ale moja w ogóle nie pachnie

Martuś to jeszcze sprostuję nie lubię tuńczyka łączonego z makaronem, a samego tak średnio za to inne ryby uwielbiam

Szpinak piękny rośnie w moich skrzyniach i już go dzisiaj miałam powyrywać, ale po tych deszczach będzie go więcej, a na innej grządce rośnie czosnek do szpinaku.Mniam!
KM pachnie wspaniale tylko muszę poczytać co zrobić żeby miała więcej kwiatostanów

Dorotko witaj !
Może wiesz czy można teraz przesadzać bez, bo biały zaoferowała mi Ala, ale nie wiem kiedy najlepiej go wykopać

Trzymaj się dzielnie. Pozdrawiam!
Beatko krzaczki są nieduże to i dołki nie trzeba wielkie pod nie ryć, ale często te mniejsze lepiej się przyjmują...no to czekam na gęsty kolorowy żywopłot

Sławku no to teraz trzymam kciuki za siłę kiełkowania tychże nasion ...niech pokażą swój śliczny pomarańczowy kolor ....a ja swoje tez niedawno posiałam, więc zdążą mam nadzieję

Życzę słoneczka!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale obłędny kolorek tego bzu i tych tulipanków 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, a pokażesz, jak teraz wygląda Twój skrzyniowy warzywniak? Mam szpinak, bo zapomniałam wysiać, myślisz, ze teraz jeszcze jest sens?
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, ja swój Bez przesadzałam jesienią i przyjął się bez problemów. Miał jeszcze liście, co prawda, ale się tym już nie przejmowałam...
Można by i było teraz, ale jak przyjdą upały, to może odchorować, a nawet uschnąć. Najlepiej w stanie bezlistnym przesadzać, wczesną wiosną, ale najlepszy czas, moim zdaniem, to jesień. Najwięcej wtedy wilgoci w glebie, zdąży się przed zimą ukorzenić...
Jak masz na tyle odrostów, to możesz popróbować i teraz. Jest mokro, chłodno. Może się uda, ale podkreślam, może...
Można by i było teraz, ale jak przyjdą upały, to może odchorować, a nawet uschnąć. Najlepiej w stanie bezlistnym przesadzać, wczesną wiosną, ale najlepszy czas, moim zdaniem, to jesień. Najwięcej wtedy wilgoci w glebie, zdąży się przed zimą ukorzenić...
Jak masz na tyle odrostów, to możesz popróbować i teraz. Jest mokro, chłodno. Może się uda, ale podkreślam, może...

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu piękny bez ,a kasztan .....
i tulipany śliczności 

Pozdrawiam Alicja
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu nowy avatarek

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko miło, że Ci się podobają
Pati pokażę, ale już jutro bo dzisiaj nie mam odwagi wyjść
Przeczytaj co pisze na torebce....jaki to szpinak i kiedy się go sieje, bo szpinak sieje się w trzech terminach jako przedplon (marzec kwiecień) i poplon w czerwcu (k.maja) no i jesień (do zbioru wiosną), ale wszystko zależy jakie masz nasiona, żeby nie poszły w pęd kwiatowy
Dorotko dziękuję!
Alu wyżej zapytałam o bez i chyba na jesień poproszę Cie o odrost
Marysiu tak dzisiaj zmagałam się z deszczem w ogrodzie
no i zrobiłam jedyne zdjęcie 

Pati pokażę, ale już jutro bo dzisiaj nie mam odwagi wyjść

Przeczytaj co pisze na torebce....jaki to szpinak i kiedy się go sieje, bo szpinak sieje się w trzech terminach jako przedplon (marzec kwiecień) i poplon w czerwcu (k.maja) no i jesień (do zbioru wiosną), ale wszystko zależy jakie masz nasiona, żeby nie poszły w pęd kwiatowy

Dorotko dziękuję!
Alu wyżej zapytałam o bez i chyba na jesień poproszę Cie o odrost

Marysiu tak dzisiaj zmagałam się z deszczem w ogrodzie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu przeczekaj te najgorsze dni, ogród nie ucieknie, a Ty możesz się przeziębić, po niedzieli może będzie lepiej, u nas się wypogodziło dziś, pokosiłam trawę na skarpach, ale czuję wszystkie kosteczki

-- 15 maja 2014, o 18:27 --
Marysiu przeczekaj te najgorsze dni, ogród nie ucieknie, a Ty możesz się przeziębić, po niedzieli może będzie lepiej, u nas się wypogodziło dziś, pokosiłam trawę na skarpach, ale czuję wszystkie kosteczki

-- 15 maja 2014, o 18:27 --

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Marysiu, piękne masz żuraweczki, kasztan jadalny pierwszy raz widzę na oczy