Jadziu mojemu małżonkowi między nogami przeszła wiewiórka jak siedział na huśtawce
Aniu Dolyy ładnie przyrasta i sie rozrasta - będzie Pani zadowolona
Grazynkopamiętam tą historię co opowiadałaś o swoich sąsiadach, od razu mi się przypomniała jak ją zobaczyłam
Ewuś Limelight ma pędy zielone i nie przebarwia sie tak mocno na roż - chociaż wiem że na forum ktoś glebę wapnem podsypał i mocno zróżowiala ( chyba Zbigniew), poza tym oryginalna Limonka ma kwiaty limonkowe - ja niestety oryginału nie mam i kwiaty mam biale . Vanilka przebarwia się od dołu i w pewnym stadium ma kwiaty dwukolorowe - dlatego jej kwiaty wyglądem przypominają lody malinowo śmietankowe

, na koniec cała robi sie buraczkowa
Aguś - nie wiem jak się zachowuje prawdziwa limonka , ale z moich hortensji praktycznie cały czas zieloną zostaje Litle Lime- Jane- to miniaturka prawdziwej Limelight
Inne ktore w tej chwili zzieleniały z małą ilością różu to Dolly i Magical Moonlight,( rosną w świetlistym cieniu) ale wcześniej kwiaty byly białe
Aniu prawdziwa modelka
Ewuś Oby to była Łasiczka i żebym nie musiała pułapek na szprotki kupowac . Chociaż u mnie może by pomogło ,bo nie mam takiego kocurka co Grażynka

i jedzonko by dla zwierzaka w pułapce zostawało
Ogonek ma wąski zakończony biała łatką

Pozdrawiam. Ewa