Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

O i się ucieszyłam :) bo u mnie rośnie winobluszcz razem z Clematisem dwa lata około ... lecz ktoś mi powiedział ,że absolutnie

nie może tak być .
U Ciebie pięknie wygląda ;:167

Grażynko masz bardzo piękne róże ... ostatnio się w nich zakochałam przeglądając Wasze ogrody .

Zacznę je kolekcjonować bo są cudowne .

Ostróżki wysiałam , Twoje do nieba ;:215 urocze . Twoja lawenda jest biała ? czy tak wyszło na fotce ?

:wit
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Grażynko, ale masz piękne ostróżki ;:oj ;:138 jakie wysokie ;:oj No i zachwycona jestem różami, pięknie Ci kwitną ;:138
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko-Ty masz las ostróżkowy-ależ pięknie ;:167 Teraz Twoja działeczka zamieniła się w dzieło sztuki. Przepiękne kwiaty, ta piwonia-festiva maxima- ;:167 i trejaż z powojnika i winobluszczu. Ślicznie. I to wszystko na małej działeczce ogrodniczej. Wspaniale ;:138
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Czy zbierasz nasionka ostróżki na akcję? Piękne są ;:333
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Grażynko cudowne róże każda śliczna i nie wiadomo która piękniejsza.
Ostróżki również są przepiękne. ;:138 ;:138
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko jaka ładna ta biała ostróżka, i śliczne masz róże ;:138 Ściana powojnikowo- winobluszczowa wyszła świetnie ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko! powojnik w duecie z winobluszczem prezentuje się świetnie. Chopin powalający, a ostróżki niesamowicie wielgachne.
Moje piwonie już po przekwitnięciu. Nie wiem,ale u mnie bardzo szybko kończy się kwitnienie kwiatów. Irysy i kosaćce cieszyły tylko przez dwa tygodnie. Margaretki po kwaśnym deszczu zbrązowiały.
Świetna działeczka, wypielęgnowana , zadbana. ;:108 Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Grażynko ostróżki w tym roku faktycznie dają popis, piękne są ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Grażynko,ostróżki moje ulubione masz cudne ,i piwonie i róże ,nie wiem co piękniejsze ,każdy ma swój osobisty wdzięk ,nie można się napatrzyć ,ciągle mi mało a winobluszcz z klematisem widać dobrana para ,świetnie razem wyglądają,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

ostróżki urocze. ;:113
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Grażynko witaj :wit , ale pięknymi wiodczkami roślin nasze oczęta karmisz. Winobluszcz i powojnik bardzo interesująco wyglądają razem. Nie przeszkadzają sobie , cudny widok. Warzywnik jak najbardziej ;:215 nie ma to jak własne warzywka, wiesz co jesz. Słyszałam że podobno pomidory w foli trzeba zapylać żeby miały owoce? prawda to czy nie. bo ja mam kilka krzaczków, kwitną ale nie widziałam tam pomidorków, jedynie na koktajlowych. Jeśłi tak to co ja mam kupić żeby zapylić?
Zięć jak najbardziej udał się i jeszcze i teściowej zapunktował :)
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko ściana z winobluszczu zasłania nasz taras od ciekawskich,ale też od wiatru i zbyt gorącego słoneczka , jest bardzo funkcjonalna , powojniki wysadziłam tam na próbę ,myślałam że nie dadzą rady winobluszczowi ale jednak wybiły się ponad, róże moje jeszcze na szczęście nie miały mszyc,wkoło moich róż rośnie czosnek i lawenda,podobno dobrze wpływają na zdrowotność róż :wit

Violu jak sama widzisz clematisy z winobluszczem żyją w zgodzie ,są u mnie już trzeci rok i zawsze ściana wygląda świetnie, w różach to i ja się zakochałam od zeszłego roku, powiększyłam kolekcję o 12 sztuk , czekam na kolejne rozwinięcia , moja ta lawenda nie jest biała ale bardzo jasna , mam też niebieskie :wit

Teresko sama jestem zaskoczona że ostróżki takie wysokie ,modlę się żeby wichury jakieś nie było bo na pewno by się połamały , różyczki u mnie to dopiero początek,cieszę się że Ci się podobają :wit

Andziu miło czytać takie miłe pochlebne słowa o moich kochanych kwiatkach, dziękuję Ci kochana ,to jest takie motywujące do dalszego upiększania mojej małej działeczki :wit

Wolusiu nasion jeszcze nie zbierałam ,chyba muszę zacząć :wit dziękuję za pochwałę ostróżek :wit

Kasiula dziękuję ,różyczki są cudowne ,w większości mam w kolorze czerwonym,będę pokazywała jak tylko rozchylą płateczki , ostróżki w tym roku też mi się powiększyły i kolorystycznie i wzwyż :wit

Marysiu mój nowy nabytek to ostróżka różowa,pokażę ją później bo dopiero rozwija się ,ciekawa jestem czy tez Ci się spodoba, róże u mnie w większości jeszcze w pąkach,czekam na nie niecierpliwie , dobrze że mogę pooglądać u Was ,na ścianę każdy spogląda jak przechodzi koło nas ,chyba się podoba :wit

Bogusiu dziękuję za pochwały, piwonie u mnie jeszcze są ,ostatnie kwiaty , irysy już wycięte, nawet niektóre liście bo jakoś zbrązowiały .margaretki to u mnie dopiero zaczną kwitnąć ,jakoś u mnie później :wit

Iwonko ostróżki lubię bo długo kwitną :wit

Martusiu ja też nie mogę wyjść z podziwu jak oglądam kwiaty u innych , niby niektóre takie same ale inaczej pokazane i już wzbudzają zachwyt, a jak zobaczę takie których nie mam to dopisuję do listy, tylko że moja mała działeczka nie jest z gumy :wit

Semirku dziękuję

Sylwuś pomidorków nigdy w namiocie nie zapylamy i jest ich dużo że nie możemy przejeść ,
zięcia mam jednego i bardzo dobrego ,oby tylko nie przechwalić ,
cieszę się że moje widoczki podobaja się Tobie , winobluszcza musimy troszkę poskramiać bo obrósłby nam całą altankę :wit

teraz chcę pokazać co dzieje się w moim warzywniku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i mała papryczka
Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Grażynko, jak Ci fasolka kwitnie ;:oj Moja daleko w tyle. I w tym roku nie siałam bobu :( , a groch mi gołębie pożarły. Zostały dwa pędki. Piękne warzywa, gratuluję.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Piękne i zadbane warzywa! A jaka dorodna kalarepka ;:215

Ja w tym roku posadziłam tylko dynię dla syna, bo uwielbia zupę dyniową!
Walka z chwastami mnie przerosła ;:222
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Grażynko.
Jak się czuje mąż? Wraca do zdrowia, bo wyczytałam,że był po zabiegu?
Kwiaty cudne,ale wielkie ;:138 ;:138 za warzywnik. Wszystko takie już dorodne. Mój nie jest taki ładny. No cóż późno siałam, ale może jeszcze coś urośnie. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”