Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

:wit

Ależ u Ciebie jest fajnie :)

Zapisuje na spacery :)

pozdrawiam ;:3
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Wcale się nie śmieją ze tak bardzo krzyczę, bo prawie nikogo nie ma a jak są to też krzyczą na koty, które sąsiadka dokarmia, że im roślinkę zniszczyły albo ogród zdemolowały ;:oj
Przepiękna ta latarenka ;:173
Biały mieczyk śliczny :)
O Grudnik będzie Ci kwitł
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak, teraz to już nie ma czemu się dziwić.
Marzec na czasie to i wiosna w ogrodach.
A u Ciebie roślinki nadrobią w pośpiechu wszystkie zaległości. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu :wit Miskanty fajne zakupiłaś , też mi się podobają. Ja póki co, zaobserwuję jak u mnie będzie rósł.... Jak będzie ok. to dokupię sobie jeszcze Apache.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu ;:196 ;:3 ;:3 ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Hej dziewczynki :wit. Odpiszę dziś ogólnie bo na tablecie piszę. A to średnio wygodne. Spryskałam dziś promanalem. Skończyłam koło 18. Martwię się czy oprysk zadziała. Bo wiadomo, nocą jest chłodniej. Muszę stwierdzić że i u mnie przyroda budzi się do życia. Na różach pojawiają się już malutkie listeczki. Jutro pokażę kilka fotek i podpowicie czy czekać z cięciem na kwitnienie forsyji?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cześć Madziu ;:196 Ja czekam na kwitnienie forsycji, na razie ręce mnie nie swędzą do cięcia :) Ale jutro zaczynam walkę z kopczykami.
Z mieczyków zrezygnowałam całkowicie, one chyba nie dla mnie.
Czy śpicie dziś na ranczo?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu udanej i słonecznej niedzieli ;:3 Forsycje koryguje zawsze po kwitnieniu, od momentu gdy pierwszego roku mojej kariery ogrodowej cięłam wiosną i pozbawiłam się sama kwitnienia :;230 Cudnie dziś, pogoda dopisała i nawet pierwsze żółte krokusy i pojedyncze przebiśniegi pokazały się :tan Zuzia dzielnie towarzyszyła mi dziś w pracach ... na swój sposób :lol: Jutro w planach z M mamy poszukiwania patyczków żywopłotu ( tak ze 100szt bo chciałam mojego "golasa" zagęścić) a później popcorn i Pompeje :tan

Pozdrawiam wiosennie :wit ;:3
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Hej Madziu jesteśmy :) zaczynamy sezon potem wstawię więcej fotek :) a teraz podziwiam co u Was ... :tan ale zmiany Wow rewelacja i ciągle do przodu, u nas na razie jeszcze wszystko śpi :) czyścimy teren po zimo- jesieni ... :P musze co nieco nadrobic popatrzeć, poczytać :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Madziu tnij.
Szkoda, żeby potem ścinać te pączki a i róża siły potem traci na tworzenie nowych.
Forsycje lada dzień już będą kwitły a od 13 ma być dniami nawet do 17 stopni.
A nocami już tylko koło zera i ponad. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Jestem przyjemnie mega zmęczona! Wszystko mnie boli :)
Gosiakmala witam nowego gościa. Zapraszam częściej :)
Paulinko dzięki jak zwykle za miłe komplementy :) Grudnik nie wiem czy będzie kwitł czy nie. Ostatnio zrzucił swoje pąki. Zobaczymy jak teraz będzie.
Grażynko no właśnie sama nie wiem co zrobić. Dzisiaj na działce było brrr... zimno. A mgła taka że hoho.. Wstawię zdjęcie róż i poproszę o podpowiedź gdzie ciąć i kiedy.
Asiu jestem ostrożna do tych traw. Nic w tym roku z traw już raczej nie dokupię. Zobaczę jak te będą się trzymać. Najbardziej ciekawi mnie czy z Pampasowej coś będzie.. teraz ją obcięłam po zimie.
Renatko tyyyle słoneczka by mi się dzisiaj przydało, zamiast tego było prawie cały dzień szaaaaro.
Milenko spaliśmy obok ranczo :) U rodziców na działce. Tam domek murowany no i napalone w piecu więc ciepełko. Tata mówił ooomaaatko co wy tam tyle robicie. Ciągle Was nie ma. A to się tak mówi, pracy tyle że hoho... Ja się boję jeszcze te kopczyki rozkopywać. Choć chętnie już bym je posprzątała. Dzisiaj było dosyć chłodno. Wczoraj za to gorąco. I jak tu trafić z pogodą? Codziennie prognozy też coś innego przewidują. Jeszcze w tym tygodniu nic nie odkryłam. Jak patrzę na pąki np bzu czy magnolek, to aż mi żal żeby czasem nie podmarzły.
Anetko jak tam udały się poszukiwania patyczków? Pogoda w sobotę faktycznie była cuuudowna. Za to dzisiaj jakaś lipa.
Osiuuu ;:138 wreszcie jesteś! Czy znowu planujesz zniknąć na tak długo???

Wczoraj pryskałam tym promanalem i prosiłam eMa żeby pomógł mi z kopczykiem od Sympathie. Iiiii zamarzł kopczyk więc eM wziął łopatę. Zamiast delikatnie to przypierniczył tak że główny pęd jej ściachał. A miała już tyle listków i była taka zieloniutka...wrrrr :evil: :evil: :evil: :evil: Boczne pędy się trzymają ale i tak jestem wściekła!
Co udało nam się w ten weekend? Ciężko stwierdzić. Niby prawie nic, choć cały czas coś robiliśmy. Staraliśmy się posprzątać troszkę bajzel po studni. Emek połamał grabie swojego Teścia, tak intensywnie pracował hehehe. Niestety po połamaniu tych grabi skończył się okres sprzątania. Mimo grabienia liści jesienią, trzeba było powtórzyć grabienie wiosną. Bolą więc dłonie, bo nieprzyzwyczajone do grabi.
Przycięłam też powojniki. Za bardzo nie było co, bo są małe. Ale okazało się że większość musiałam przyciąć prawie że przy podłożu. Bo się połamały. Żal mi było zwłaszcza tych, na których widać było pąki :( Mam nadzieję że z tych powojników coś wreszcie będzie. Generalnie większych strat nie zarejestrowałam. Chcieliśmy zacząć kopać dziurę pod kręgi, ale ziemia totalnie zamarznięta jeszcze. W sumie to mieliśmy mało czasu, bo wczoraj na działkę dotarliśmy gdzieś około 16 dopiero.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Madziu, szkoda tej róży, ale przynajmniej boczne pędy ocalone :wink: Powojniki miejmy nadzieję wzmocnią się ;:333 Ja też dzisiaj urobiona jestem... U mnie ziemia nie jest zamarznięta, wkopałam dzisiaj 4 cisy. Niby nie tak daleko ode mnie, a jednak jest różnica w klimacie :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krótka fotorelacja :
Josephinka. Niestety przed cięciem.
Obrazek
To tuja o której pisałam że zniszczyli Ci od kopania studni. Zawsze tak fajnie się prezentowała a teraz taka bidusia. Podwiązałam tą boczną gałązkę na przód. Już nie wygląda tak źle jak poniżej. Mam nadzieję że się spokojnie zregeneruje.
Obrazek
A tu tarasowa. Odkryłam ją w sobotę żeby opryskać. Dzisiaj znowu założyłam jej kaptur. Jest to róża pienna. Może ktoś mi podpowiedzieć jak ją przyciąć?
Obrazek
Obrazek
A tu ta na pniu. Na zdjęciu nie widać, ale ma takie malutkie listeczki. Przy cięciu tej róży też proszę o pomoc. Czy w ogóle róże na pniu się przycina?
Obrazek
Już nie mogę się doczekać aż tu będzie zielono i huśtawkowo. Tak jak było przed pracami związanymi ze studnią :).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lawendę się przycina. Czy ja mam ją przycinać wiosną jak jest taka malutka? Przycinałam ją po kwitnieniu w zeszłym roku.
Obrazek

Bozuniu to tylko 80 km od mojego miasta. A klimat tak inny, jakby było co najmniej 200 km.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Cześć Madzia widzę że wiosna u ciebie zawitała i działeczka budzi się. pozdrawiam serdecznie.
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit , baaardzo małymi kroczkami roślinki powoli się budzą. Ale póki co wydaje mi się że się budzą i zasypiają zaraz. No ale dam im jeszcze chwilkę. Jak nie to chyba sama zacznę je budzić :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”