No to mnie Maju załamałaś
U mnie sytuacja przedstawia się tak: 4 ładnie stoją, reszta oklapnięta,podwiązana do wykałaczek, bo się przewalają. Po kolei gubią liście i idą do kosza
Feratin witaj Dziękuję za miłe słowa Ta czarna fuksja już pokusiła nie jedną osobę Małgosiu Karinko
Skoro o Blacky mowa, to spójrzcie jaki z niej gigant
Pelargonia Denise też do małych nie należy..Zmieniłam jej miejsce, by była podparta o ścianę i spokojnie rosła sobie dalej..Za rok posadzę ją w jeszcze większej donicy
Przy przeprowadzce poznała swoją nową sąsiadkę..Marinkę
I obiecane zdjęcia po przemeblowaniu..Zrobiłam kącik fuksjowy z domieszką pelargonii
Zakwitła mi jedna pelargonia z nasion i jeszcze kilka innych..Zaczynam nie wyrabiać się z fotkami
Może coś jeszcze cyknę dzisiaj
Moja od ciebie Madziu pelaśka z nasion kwitnie już dobre kilka dni, ma ten sam kolor co twoja, drugiej rozwija się pąk ,widać ze chyba będzie czerwona, variegata tez ma pąki
Monia głodna? Z takimi pelargoniami jak Ty masz, nigdy nie byłabym na głodzie
Dziś na swojej pelargonii znalazłam szkodnika..Co najlepsze, widziałam go wcześniej, ale sobie spacerował, to co będę biedakowi bronić zwiedzania..Ale już rozmnażanie się na mojej pelargonii jest karygodne Więc musieliśmy się pożegnać
Rozkwitły pelargonie z nasion Maverick Star..
i Salmon Confetti- kolejna ciapata w ferajnie.
Tu wszystkie z nasionek razem..Fajnie, że każda ma inne liście
Liście Maverick Star
Inspire Appleblossom i Maverick Star
Rozkwitła też ta o fajnych liściach..
Przezimowana z wysiewanych rok temu nasion..
Pelargonia Rosina Read
Marbacka Tulpan
I inne pelargonie..
Na fuksje podziałały opryski na pąki Bardzo sobie wzięły je do serca..
A co to za stworek Madziu? Nigdy czegoś takiego nie widziałam. Pięknie masz dobrane kolory. Tak sobie myślę, że to wcale nie jest źle, że nie mamy większych balkonów. Ja już z trwogą myślę o zimie, kiedy trzeba będzie to wszystko uprzątnąć i do domu wnieść
Ale masz pięknie "zapaćkany" balkon
Zazdraszczam, ja dostałam ochrzan po kupieniu hortensji, bo "to już przegięcie i dżungla na balkonie, który niedługo się zawali" Jakby nie było wiadome, że tam miejsca jeszcze od cholery