Kontynuuję...
Baasik i Sosenko, zamówiłam 8 sztuk:
J. von Goethe
Clair Marshall
Marjorie Marshall
Baronesse
Granny
Parky
Great N-E Rose
Cream Abundance
Znawcy szybko się zorientują, że większość, to róże Harknessa, do których, po upojnej przygodzie z Avalonem, nabrałam szczególnego upodobania. Kolorystyka od fioletu, poprzez różne odcienie różu, do barwy kremowej. Fotorelacja będzie...
Pati, widzę, że marzy Ci się kolekcja kotów

. Czarny był w miocie z
Ibrakadabrą. Został capnięty jako pierwszy.
No chyba się łudzisz, na zamówienie róż nigdy nie jest za późno

. Coś o tym wiem...
Ale chyba masz inne priorytety, co?
Marysiu 
. Uwielbiam Twoje poczucie humoru..., babo

.
No widzisz, wszyscy wszystkich przestrzegają, żeby nie przesadzać z pracami w ogrodzie i... wszyscy i tak przesadzają

. Dolegliwości współczuję, niech miną czym prędzej, wszak różyczki trzeba zasadzić... Tylko nie przesadzaj

.
Pogoda się Wam pokićkała? A u nas ciągle lato, choć wg prognoz miało padać...
Wiesz,
Krysiu, uszczęśliwianie kotków i ich nowych właścicieli mogłoby być moim ulubionym zajęciem, czemu nie. Dyń mam zaiste dosyć... Z
Wickiem jutro do kontroli, ale sama widzę, że jest lepiej, tylko tak to długo trwa

.
Pamiętasz, że w zeszłym roku październik też był taki ciepły? Jak ja to lubię...
Asiu, chcesz wiedzieć, jak ten agapant kwitł? proszę bardzo.
Twój mąż pyta, gdzie są jabłka? O tu

.
Marysiu, w sprawie agapanta - poproszę adresik na PW.
Baasiku, leciwe te agapanty, z 10 lat ma ten największy, a już był dzielony...
O,
Margo, widziałaś?
Szatan, nie Zlatan 
. Chciałabym, żeby Szwecja zagrała w Mistrzostwach. A gratulacje przyjmuję z przyjemnością, tak jakbym miała w sukcesie
Ibry swój udział

. Ale tego gościa uwielbiam oglądać.
Dzięki Wam za wierne kibicowanie mnie i zielonym pokojom. Obiecana relacja z sadzenia róż rano, bo zobaczcie która się zrobiła godzina. Pół grubego kryminału przeczytałam czekając, aż się wlepią zdjęcia

.
Dobrej nocy i pogodnego poranka - Jagoda