Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Czytam, że masz czerwone rudbekie :D Siałaś? Bo ja w tym roku owszem i co? I nic :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie Aniu kupiłam u Strl w cenie są trzy rośliny więc jest ładna kępka, właśnie wiązałam hortensję ratując rudbekie przed połamaniem. Zbiorę jesienią nasiona i spróbuję wysiać, zobaczymy czy powtórzy cechy.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dzięki na informację ;:196
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu od wczoraj wieczora u nas pada i dzięki Bogu bo nie nadążałam z podlewaniem , nadgoniłam wątek . Marysiu cudne zdjęcia po prostu większość do katalogu ;:333
zachwycam się różą Barcarolle i nabędę tej jesieni jest piękna a jej zdjęcie z poranną rosą ;:167 ;:167 ;:167 proponuję abyś je wysłała sprzedawcy jako reklamę
zrekompensuje rabatami ,Marysiu u mnie rudbekie dobrze rosną te dwuletnie same się rozsiewają , mam spore kępy bylinowej bez nazwy czy znasz tę bo ma inny układ kwiatów i jest pełniejsza bardzo mi się podoba i poszukam w szkółkach Obrazek
;:196 ;:196 ;:196 -przytulam sobotnio
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Marysiu jak najbardziej na wszelkie wymianki jestem chętna :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ;:167
Elu czy ta pełna jest niska czy wysoka, bo niską mam taką i zobaczę czy da się ją uskubać, bo nabyłam rok temu więc powinno się dać :D
Obrazek

Na upusty u tego sprzedawcy nie liczę, bo to międzynarodowy handel więc zdjęć mogliby mu przysłać dziesiątki, ale dziękuję, że Wam (Tobie) się podoba, to dla mnie wystarczające uznanie ;:180 Miłego weekendu ;:196

O kurcze :!: dopiero teraz zauważyłam że to MOJA ;:306 ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu, witaj :wit.
Mam nadzieję, że nie zwątpiłaś w to, że regularnie odwiedzam Twój ogród, choć z pisaniem cienko... Piękne masz rośliny i, jak widzę, każda Cię raduje. Twoje szczęście to duży ogród, możesz posadzić co chcesz i ile chcesz. Styl naturalny dodatkowo temu sprzyja. Ponadto widzę, że żadna roślina jeszcze Ci się nie znudziła, no może poza zramolałymi iglakami ;:224. A ja już niektórych mam dosyć... ;:224.

Pozdrawiam deszczowo, pada od wczoraj nieprzerwanie - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko najważniejsze, że dwie chcą ;:306 coś z tego będzie :!:
Jagusiu ja też jestem u Ciebie, ale jakoś nie chciałam głupości pisać, wolę pomilczeć :| i pooglądać
Iglaki nie tyle znudziły co nie zachwyciły dotąd. Chociaż jak pisałam jedną jodełkę lubię i pielęgnuję. Ale orgia barw to jest to co lubię najbardziej. Dzisiaj obejrzałam Rok w ogrodzie i sporo materiału było z ogrodu ziołowego na Podlasiu i to jest to co też chciałabym mieć! nie taki mały jak mam z przyprawami, ale całe kępy pachnących ziół. Tylko, że najpierw trzeba byłoby zrobić mur od sąsiada i jego chwastów a potem ...... nie to za dużo ....chyba tylko pomarzę ;:219
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jak tam po burzowej nocy? ;:224
elakuznicom
500p
500p

Post »

Marysiu kochana, nie ma co skubać sadzonki nie rozkrzewionej za bardzo jeszcze , podoba mi się bardzo- czy pamiętasz nazwę lub gdzie ją kupowałaś ?? czy może wiesz czy prowadzą sprzedaż wysyłkową ? po sklepach i szkółkach i na rynek latam od czasu do czasu ale tej odmiany nie spotkałam , moje są wyższe- mają ok70 cm jak pomniejsze zdjęcia to prześlę, są też ładne i dość rozrośnięte jeśli by Ci się spodobały chętnie prześlę ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu spokojnie ! niektóre kwiatki leżą, ale ogólnie najważniejsze są napite! ;:136
Elu tam gdzie kupowałam teraz nie ma, a miała to być rudbekia taka brązowa - przyszła taka :wink: Brązową potem dostałam od forumowej koleżanki i dostałam nasiona i mam ich sporo, a ta jest jedyna. Nie miała jakiejś nazwy. Przynajmniej nie pamiętam :wink: ta też ma ok. 70cm.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, o, to może rózne rodzaje mięty chcesz do swojego ziołowego? (bo nie wątpię, że jak już Ci po głowie chodzi, to zaraz przejdzie w fazę wykonawczą :) ) Ja tam już o tym nad zleceniem myślę, jak mi ten pomysł podsunęłaś.... ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, łany ziół powiadasz... ;:131 Musiało to wyglądać zjawiskowo ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati musiałabym chyba za siatką zrobić, bo słońce jest niezbędne, a wiesz co oznacza wyczyścić teren. W internecie nie ma jeszcze dzisiejszego odcinka, ale jest odcinek Maja w ogrodzie http://tvnplayer.pl/programy-online/maj ... 17456.html . Łany malw, ślazu, pysznogłówki, rudbekii, przegorzanów i przeróżnych ziół! A i żywopłoty z bylicy Boże drzewko (czy ja Ci ją dałam? patyki)
Marzenkowygląd to jedno a zapach to coś co trudno sobie wyobrazić :lol:
elakuznicom
500p
500p

Post »

Maryś skopiuję zdjęcie tej rudbekii w labo i pokażę kobitce u której kupuję na giełdzie, może będzie wiedziała co to za odmiana i dam znać . dzisiaj robiłam przegląd po deszczyku - wszystko ładnie wygląda , podglądałam doniczki z moimi patyczkami hortensjowymi ,większość z nich już się "przekorzeniła" a najlepiej ukorzenia się Limeligold
Marysiu jak będziesz chętna, na wiosnę doślę patyczków a Ty pomyśl o szpalerku z tej odmiany w końcu jest piękna ;:196
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”