Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

O! Czyli będzie ślub stulecia wśród róż ;:oj . Fajnie ;:224 .
A zdradzisz cóż to za zakupki poczyniłaś? Jakie nowe panienki zaprosiłaś do siebie? Też właśnie zamówiłam nowe różyczki i czekam na dostawę 8-) . A miałam poczekać do jesieni.....
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja Cię jeszcze zapytam jak długo masz już tę katalpę i jaka to odmiana, można ją ciąć?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko mam Charming Piano ale to już nie to ;:185 pąki zamierają z gorąca i nie lubi deszczu...
Piano jest zdecydowanym liderem ;:333

Pedrowa tak będzie ślub :tan za rok, więc róże mają troszkę czasu aby pokazać na co je stać :wink:
Wczoraj przyjechały

Queen of Sweden x3
Spirit of Freedom -moja pomyłka
Celebiting Life
Chandos Beauty

dwie ostatnie były tylko po 1 sztuce ale to nic piękne krzewy i będę je testować jak się sprawdzą jesienią dokupię kolejne ,jeżeli nie będzie lub się nie sprawdzą mam już faworytki z wiosennego sadzenia....to Lacre róża która skradła moje serce ,zobaczcie sami.....jak jej nie kochać ,no jak?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale piękna jest też Cream Abundance ;:204

Obrazek

no i Guernsey która ciągle ma nowe pąki :tan

Obrazek

Małgosiu katalpę mam cztery sezony ,nie wiem co to za gatunek kupiłam ją jako katalpa ;:174 generalnie katalpa rośnie szczepiona na pniu czyli ma już swoją wysokość i tnie się tylko to co przyrosło na zimę i zabezpiecza na zimę,moja nie ma już szczepienia rośnie na własnym korzeniu i jak za dużo mi przyrasta to ją dyscyplinuję ;:108

:wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

No to gratulacje dla córci i dla mamy oczywiście. Za zdrowie i szczęście przyszłych młodych ;:304
Wszystkie pragniemy dla swych dzieci jak najlepiej dlatego Cię rozumiem i trzymam kciuki za udany ślub i najwspanialsze życie młodych.
A mamusi delikatnego kołatania ;:167 .
Róże masz prześliczne więc impreza uda się na 100%. Nie wiem czy przeoczyłam ;:131 , ale nie doczytałam jakie różyczki przyszły do Ciebie, możesz napisać co to za ślicznotki.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Leonardo pod parasolem prezentuje się baaaardzo ładnie ;:167
Gdzie robiłaś zakupy różane? C.Life chcę dokupić bo moja okazała się pomyłką ;:174
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i wystrczyło troszkę wyżej spojrzeć, już wszystko jasne, Tolinko wybacz moje roztargnienie :oops:
Super różyczki :!: :!:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy ;:196 ;:168

Aprilku zakupy są z F. bardzo jestem z nich zadowolona ;:333 C. Life jest już kwitnąca :D

Dzisiaj pogoda w kratkę raz wieje raz leje ,a raz świeci słońce.W przerwach pogodowych zaczęłam powoli porządkować rabatę pod nowe róże,ale to nie takie proste ,bo najpierw trzeba usunąć te które tam rosną i wymienić ziemię ,a co najważniejsze zdobyć porządny nawóz naturalny ;:218 Z tego porządkowania wyszły dwa wory i postanowiłam że nie będę tej rabaty ściółkować pozostanie goła ziemia....odkryłam że pod korą kryją się wstrętne ślimaki łeeee, i trudno jest z kory posprzątać resztki kwiatów czy opadłe liście ,które gniją i mogą być przyczyną wielu chorób.Spróbuję jeżeli róże będą ładnie rosły z rabat różanych zniknie kora....postanowione :uszy
Większość krzewów odpoczywa po pierwszym kwitnieniu ,to może kilka wspomnień :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Lacre nabyłam za Twoja namową. Nie mogę zameldować, ze jestem zadowolona, bo na razie puściła ślepaki, przycięłam je i czekam na efekt. Może się rozhula. Tak miałam z Louise Odier. Teraz jest okazała.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudownych wspomnień czar, takich nigdy dość. Pokazuj Tolinko, pokazuj. To grzech chować je tylko dla siebie ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka z Lacre będziesz jeszcze zadowolona ;:108 W tej chwili to moja faworytka ,jest zdrowa mimo że obok niej panuje plamistość i kwitnie pięknie ,a w dodatku sama się oczyszcza ;:333

Daysy na wspomnienia jeszcze czas i obiecuję że dam z siebie wszystko :uszy dziś zapraszam na to co kwitnie i mimo że nie ma już tego za wiele ,to i tak jest na co popatrzeć ;:177

zapraszam ;:4

nowa różyczka już w gruncie Celebrating Life...zapach cuuudowny dostała miejsce obok Queen of Sweeden ciekawa jestem jak się razem dogadają ;:306

Obrazek

Blue Girl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maria Theresia

Obrazek

Lacre ;:167

Obrazek

Nina R. ślicznotka z niej i niezłe pachnidełko ;:170

Obrazek

Artemis na dłuuugim pędzie piękny bukiet :)

Obrazek

Daysy poznajesz ? :D

Obrazek

Nie tylko różami człowiek żyje :lol:

Obrazek

Obrazek [

URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/144 ... 95534.html]Obrazek[/URL]

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Celebrating Life na razie zbiera same pochwały,oby tak dalej.Na Lacre czekam,jeszcze nie widziałam jej kwitnącej w realu.
Wózek z gipsówką super pomysł,jak ja lubię takie ozdoby w ogrodzie ;:333
Dziś od rana u mnie popaduje,a miałam kosić trawkę ;:222
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Róże piękne, miło patrzeć, zwłaszcza, że u mnie tylko na straży Lili Marlene oraz Sir Lancelot (nie licząc Boniki). Będę cierpliwa do Lacre, obiecuję! Cudowne dalie! Musisz mi zawsze co nieco pokazać, co u nich słychać!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko jakże mogła bym :D nie poznać,wiesz, że bardzo je lubię, część posadziłam w gruncie, przy różach a kilka w doniczkach z niecierpkami i begonią. Powiedz tylko czy jesteś zadowolona
Pięknie Ci rośnie. W przyszłym roku może uda się zrobić sadzoneczki z nowego Diamond Star, myślę, że zachowuje się tak jak Diamond Frost. Będziesz chętna :?:

Myślę, że dobrałaś wspaniałe towarzystwo dla królowej ;:215 . Różyczki cudowne ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Tolinko, tak mi zachwalałaś Lacre, że przyjrzałam jej się baaaardzo dokładnie i z bliska u Ciebie ;:173 . No i muszę powiedzieć, że jest śliczna, a jeśli jeszcze ma te wszystkie zalety, o których piszesz, to już w ogóle cud miód :D . Wpisałam ją więc na swoją listę pt. "chciejstwa" :lol: (to taka lista życzeń, których na razie nie mam gdzie posadzić). Powiedz mi tylko jeszcze moja droga, czy ona pachnie?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Tolinko śliczna jest Celebrating Life ;:167 ...i pomyśleć, że jak zamawiałam swoje róże, to jej nie było...a po kilku dniach na stronie szkółki się pojawiła ;:219
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”