Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Witaj Jolu ,chyba nikt nie ma tak kwitnącego lasu i widzę że będzie kwitnął jeszcze głębiej,pięknie! ;:180
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu witaj . :wit
Twój leśny ogród pięknieje w oczach. ;:138
Trawki Red Baron posadzone w grupie wyglądają cudnie, a tło z żurawek dodaje im jeszcze uroku. ;:108
Powiedz proszę, to co za piękne kwiatki na pierwszej fotce i czy są zimujące?
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, niepotrzebne jest to Twoje niezadowolenie z ogrodu... jak na leśne warunki wszystko pięknie Ci kwitnie - niejeden marzyłby o takiej ilości roślin i kwiecia.
Mam nadzieję, że z nowym tygodniem humor lepszy?
Pozdrowienia,
A
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetnie Ci wszystko kwitnie, tylko się cieszyć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko witam, mam wrażenie że dopiero teraz umiałabym właściwie wypocząć. Urlop zdecydowanie musi być dłuższy. A weekend to wąż w dłoni, oczywiście z wodą i leżaczek naprzemiennie. No leń mnie dopadł i jakoś nawet nie mam szczególnych chęci go wygnać.
Irminko, fajnie że podoba ci się mini rabatka z Red Baron, też ją bardzo lubię. A cebulki przybyszowe tej lili Flore Pleno zapakuję ci jak tylko zaczną odpadać i wyślę. Trochę ich natworzyła ;:333 Jak lubisz taki kolorek. U mnie rośnie ona w przedszkolu, bo jakoś nigdzie jej nie mogę kolorystycznie dopasować ;:224
Marzenko, jak powrót do pracy? Dla mnie to była niesamowita trauma ;:306 Jeszcze nie umiem się dopasować. Byle co mnie drażni. Żeby tylko M chciał mieć kurę domową w domu......... ;:224 Nie zastanawiałabym się pięciu sekund :;230
Daj namiary na pw do siebie bo gdzieś posiałam a i nr tel. bo po ostatniej awarii mojej komórki jestem bez podstawowej bazy kontaktów ;:223
Marto, dziękuję. Wiem, że pochwały nie są zasłużone ale mimo to sprawiają ogromną przyjemność. Za to w twoim kwieciu można nurkować. Byłam, widziałam, ciągle jestem pod wrażeniem.
Teresko, dziękuję. Trawki to ulubiony kawałek ogrodu. Te kolorowe kwiatki to przypołudniki. Napisałam ci o nich trochę u ciebie. Polecam. Podpatrzone u Robaczka czyli czerpię z najlepszych wzorców ;:173
Aga, ja jestem baaardzo zmienna. Humor u mnie to moment i inny. Choć dalej uważam że powinnam siedzieć w ogrodzie nie w pracy. Mało już mam kwitnących. Trudno coś znaleźć żeby zrobić zdjęcie. Niby sporo się zmieniło ale ciągle bałagan i niedosyt. Walka z samą sobą i zmiany koncepcji. Co zobaczę coś ciekawego to chcę mieć. Totalny brak konsekwencji ;:223
Tobie też poprawy nastroju ;:196
Ewo dziękuję. Ale to pozory. Kilka wybranych kwiatków. Generalnie to susza i mizerota. Ciągłe podlewanie wcale nie poprawia kondycji roślin. A tak ma być do końca miesiąca. Miał dziś spaść desz ale ....no ja nie zauważyłam. Mimo wszystko miłego tygodnia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moim zdaniem absolutnie nie masz powodów do narzekania. Twój ogród jest niesamowity, inny niż wszystkie ;:196 Kolorów w nim nie brakuje. I świetnie dobrałaś rośliny, że tak pieknie rosną w Twoim lesie i na tych piaskach :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu najważniejsze,że wypoczęłaś,a urlop był udany ;:333
Piękne miejsce stworzyłaś u siebie i to na dodatek las ;:224 Róża przy fotelu mmm musi pięknie pachnieć,kiedy siedzisz i bujasz się z kawką w dłoni:)
Ślicznie kwitną Ci clematisy,hortensje i inne chabazie :uszy
Życzę deszczu,może wkrótce i do Ciebie zawita,u mnie dziś pokropiło trochę;)

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, przecudnie Ci wszystko kwitnie, a zdjęcia fantastyczne ;:180
Hortensje czują się u Ciebie doskonale, ale róże, byliny, lilie wcale im nie ustępują! Teraz widać kunszt kompozycji misternie planowanych wczesną wiosną ;:215
Jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej ;:138
Pozdrowionka ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu u mnie również susza nieprawdopodobne..... gdy zaglądam na prognozy, to codziennie widzę zapowiadany deszcz..... a tu ani kropli :roll: .... ziemia dosłownie popiół, przesypuje się przez palce jak pył....
Cudnie wygląda trejaż opleciony ukwieconym powojnikiem.... czy to Polish Spirit???
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hej Sweety, to nie do końca tak że narzekam. To taka refleksja że muszę jeszcze popracować nad nasadzeniami bo są momenty że pusto. Jak się zbierze fotki z tak dużego ogrodu to się wydaje że mnóstwo kwitnących. A tak naprawdę to puste rabaty, nie to co uciebie, bogactwo i gęstwina. I widziałam nową ścieżkę. Pierwsza klasa ;:215
Annes dziękuję ci, jesteś bardzo miła. Las to faktycznie niezbyt łatwe warunki ale próbujemy znaleźć jakiś konsensus. Fotel nie mój ale mamy. Siada sobie w nim jak do mnie przyjeżdża. Przyznam się że ja siedziałam w nim raz w tym roku ;:306 i to jak zasłabłam ;:306 Jest fajny bo można się do tyłu mocno wychylić. A róże chyba niezbyt fortunnie posadzone bo to Pastella, nie pachnie jakoś szczególnie mocno. Kolejna rzecz do zmiany ;:224
Dziś pokropiło ale niezwykle symbolicznie. Codzienne przestawianie zraszaczy jest już tradycją ;:223
U ciebie zakochałam się w jeżówkach. Zapisałam sobie kilka odmian. Gdzie kupowałaś swoje? Możesz mi kogoś polecić? Rozumiem że sadzi się je na wiosnę?
Kasieńko, mamisz pochwałami ale Twoim fotkom to ja do pięt nie dosięgam. No i nie mam co fotografować w porównaniu z twoim rajem, który nieustannie jest dla mnie inspiracją. Pracuję cały czas nad nową rabatką, różaną oczywiście. To raczej wykończenie tego co zaczełam wcześniej z różami na kratkach. Zrobiłam już i pomalowałam dwie podpory na pnące róże i ciągle ustalam okrywówki pod nimi. Co parę zdjęć to zmienia mi się koncepcja bo miejsca niezbyt dużo a zachciewajek masa :;230 Podtrzymuj mnie tak dalej na duchu to może coś rozsądnego z tego wyjdzie ;:180
Aness, u mnie też Sahara. Leję wodę i leję i efekty mizerne. Dziś pokropiło ale nawet nie wszędzie wilgoć była na piasku. Jakoś tak jakby wiatr zawiał z deszczem, miejscowo i przestał. Miałam przesadzać róże z donic do gruntu i muszę się wstrzymać bo nie przeżyłyby tego eksperymentu w takich warunkach.
Jeżeli chodzi ci o ten fioletowy powojnik na kratce to faktycznie Polish Spirit. To jego pierwszy rok taki cudny. Do tej pory wegetował. To mój pierwszy posadzony powojnik, ma dopiero trzeci sezon. Z posadzonych pięciu, przeżył tylko on. Do towarzystwa ma róże Veilchenblau i New Dawn ale jeszcze nie kwitły.
A niebieski powojnik na łuku z Icebergiem, to Arabella.

Obrazek powojnik Polish Spirit

Obrazek

Obrazek dopiero posadzony i to jego pierwszy kwiatek : powojnik Rhapsody

Obrazek fantastyczna Arabella. Też dopiero posadzona ale kwitnie nieustannie.

Obrazek

Obrazek

Mam jeszcze nowe: Alba, Olgae i Bluish Violet ale jakoś nie mogę trafić z aparatem na moment kwitnienia ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ten las jest cudny
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola,
Niesamowicie dużo juz roślin wprowadziłaś do ogrodu ;:oj Na ostatnich zdjeciach to pokazujesz bardzo wyraźnie .....naprawdę wiem, jak ciężko jest taki ogród uprawiać. Tym bardziej doceniam twoją pracę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, nic na siłę. Ogród i praca w nim ma być przyjemnością i tak postępuj jak Ci w duszy gra. Chcesz się zrelaksować na leżaczku... proszę bardzo. Masz ochotę na sadzenie, posadź coś. Dopiero wtedy poczujesz zadowolenie z efektów.
Kompozycje super przemyślane, owocują i cieszą oko bardzo. Lilie CIę kochają, a róże gonią je i też wdzęczą się ile mogą. Obficie kwitną, czego chcieć więcej?
Tak trzymaj ;:138
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Przychylam się do pochwał Arabelli - to naprawde ciągle kwitnący powojnik.
Piękne widoki z ogrodu... choć susza wszędzie dała się roslinkom we znaki :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jeżówki przyjechały do mnie na wiosnę w kapersach od pana Marka Podstolca,wystawia swoje aukcje na allegro ;:108
Bałam się,że one nie przeżyją,przyjechały wówczas same korzonki,ale po przesadzeniu do donic wzmocniły się,a teraz kwitną cały czas ;:224
Jolu masz białą jeżówkę? To alba,jeśli chcesz to z radością wyślę Ci kilka siewek jeżówek ;:196 Mam też zwykłe różowe ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”