Moje cuda ;-)
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje cuda ;-)
Oszaleć można. Co wejdę w wątki storczykowe to nowy storczyk wchodzi na moją listę chciejstw
!

Niezła ta limonka! Pokazywałaś ją dawniej na forum? Coś mi się kojarzy, tylko nie wiem, czy u Ciebie... Katkaaa byłaś może na wystawie w palmiarni?

Spróbuj zmienić w aparacie balans bieli (jeśli masz taką opcję)sylcia199 pisze:U mnie zawsze wychodzi żółty kolor

Witaj Tomaszu
Wybacz, że z opóźnieniem, ale odpowiadam - limonkę już pokazywałam wcześniej bo jest ze mną już ok. 2 lat. Na wystawie nie byłam ze względów finansowych (to raz), a jak się później okazało również zdrowotnych (to dwa).
Ponieważ na zewnątrz nadal szaro i buro chwalę się nadal (nie bardzo jest czym ale cóż...):
1. Kolejny sfochany storczyk nie wytrzymał i pękł (nie rozpieszcza mnie niestety - miał 3 pączki, 2 uschły - został słownie jeden!):

2. Popularna mini w typie sogo vivien też pęka ( ta sama sytuacja co wyżej, z tym że tutaj 1 pączek usechł a drugiego urwał mąż
):

3. Na koniec wrzucam takie zestawienie Liodoro i MM (MM na razie ani myśli przedłużać pędu) - myślę, że fajnie widać różnicę wielkości kwiatów

Ponieważ na zewnątrz nadal szaro i buro chwalę się nadal (nie bardzo jest czym ale cóż...):
1. Kolejny sfochany storczyk nie wytrzymał i pękł (nie rozpieszcza mnie niestety - miał 3 pączki, 2 uschły - został słownie jeden!):

2. Popularna mini w typie sogo vivien też pęka ( ta sama sytuacja co wyżej, z tym że tutaj 1 pączek usechł a drugiego urwał mąż

3. Na koniec wrzucam takie zestawienie Liodoro i MM (MM na razie ani myśli przedłużać pędu) - myślę, że fajnie widać różnicę wielkości kwiatów

Ten pierwszy co za śnieżynki ma na płatkach, to nie mam pytań 

- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
O jeju ale ten pierwszy jest boski
Śnieżynki
Poprzednio tez tak kwitł?
Chcę takiego na swym oknie

Chcę takiego na swym oknie

Sylwia kwitł dokładnie tak samo tyle że zdecydowanie obficiej
Kupiłam go w IKEA, ale bardzo podobny od dłuższego czasu jest na all

- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Piękny jest

- Iwona 0103
- 500p
Ojej ten pierwszy jest booooski, szkoda, że tylko jeden kwiatuszek. Odnośnie Sogo Viwien, moi panowie wiedzą, że storczyki u nas w domku to rzecz święta i z daleka je omijają. No niech by który tylko spróbował się zbliżyć to
.
Liodoro i MM - ja też całkiem niedawno cieszyłam się takim widokiem ale ten pierwszy przekwitł.

Liodoro i MM - ja też całkiem niedawno cieszyłam się takim widokiem ale ten pierwszy przekwitł.
Iwonko mój mąż też wie, że to "świętości"
Po prostu stało się...

- Iwona 0103
- 500p
No kochana oberwał pączek to ja bym mu głowę oderwała w myśl zasady oko za oko, ząb za ząb
. A jak by chciał pertraktować to tylko z nowym storczykiem w ręce
.

Iwonka jak to mówią "co się odwlecze to nie uciecze" - jak tylko nasza sytuacja finansowa się poprawi a ja znajdę coś fajnego to na pewno przypomnę o mojej jakże bolesnej stracie

- Iwona 0103
- 500p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
śliczności!!! A ty czekasz na moje wiechcie jak tu takie cuda masz

-
- 500p