Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród

Post »

hej! Widzę że dziś zawitałaś na forum. Dołączam się do pytania Ewci. Polepszył Ci się nastrój? Liczę głęboko że tak. A przyzwyczaiłaś się już do nowego koloru i fryzury?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie, Humorek już mam lepszy i do koloru już sie przyzwyczajam , kilka myć włosów i kolorek jest już inny i nawet mi sie podoba :)
W końcu kupiłam pergolę i wczoraj miałam posadzić wiciokrzew i jagodę goi ale ulewa przerwała mi pracę, później próbowałam wejść ale nogi zapadały sie w ziemię :(

Rojnikowo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łubin:
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnie zdjecie przedstawia krzewuszkę która wiosną wpadła pod sekator. Bałam sie że nie zakwitnie a kwitła cudnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Czy moze ktoś wie co to za plamy brazowe? Czy to jakaś choroba?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj ale masz rojników.. takiej pasjonatki to ja jeszcze nie widziałam! To i jak ich tyle masz to teraz mnie oświeć. Jak je traktować zimą no i co robić z tymi długimi pędami? Obcinać je czy zostawiać? No krzewuszka fantastyczna. Jest śliczna. Fajnie że u Ciebie wszystko ok :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Azalia o którą się martwiłam. Po zimie myślałam ze przemarzła a ona zrobiła mi niespodziankę i pięknie zakwitła
Obrazek

Moje nowe nabytki azali :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

-- 9 cze 2013, o 18:46 --

Madziu ja nic nie robię na zimę. A te długie pędy jak przekwitną zostawiam i jak już zaschną wycinam nożyczkami albo wyrywam.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rojników pokaźna kolekcja, też je bardzo lubię, ale łubin jak dla mnie nr 1 ;:138 Z hostą nie umiem pomóc ;:185
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaką dużą masz już wierzbę. To hakuro? Biedna hosta. Ciekawe co jej dolega. Takie niespodzianki jak zrobiła Twoja azalia to są przyjemne :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Sylwuś pięknych zdjęć narobiłaś ,chętnie oglądałam.Twoje rojniki bardzo ładne ,dużo ich nazbierałaś ;:oj
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

śliczne te rojniki masz ja w tym roku posadziłam swoje pierwsze i może nie ostatnie :D krzewuszka śliczna :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witajcie dziewczyny
Milenko (Mandragora) pierwszy rojnik jaki trafił do mnie na działeczkę ( zdjecie nr 4) był od sąsiadki, która juz koło mnie nie mieszka i przyniósł go mój tata. był bardzo malutki ale podpasowało mi i sie zadomowił z czego jestem bardzo zadowolona. Kolejny rojnik ukradłam Cioci :) ( zdjecie nr 1). Tak mi i mojej mamie sie spodobały że dokupiliśmy jeszcze kilka. I tak sobie rosną a mu im nie przeszkadzamy.
Madziu (MID2006) wierzbę która sfotografowałam kupiłam 3 lata temu a wydawało mi sie że wiecej. Ale po rozmowie z rodzicami doszliśmy do wniosku że jednak 3 lata temu . Od kiedy mam samochód. Wierzba jest więkasz ode mnie ale nie za dużo. W tym roku dokupiłam jeszcze jedną i posadziła niedaleko niej.
Azalia zrobiła mi miłą niespodziankę ze zakwitła a ja ja spisałam juz na straty. Takie niespodzianki cieszą.
Ewuniu (ewa_rozalka) cieszę sie że chętnie zaglądasz do mnie. Wszystkich rojników nie liczyłam ale postaram sie je wszystkie policzyć.
Gosiu (gogo76p) jak poszadzisz jednego to bedziesz chciała ich wiecej.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwuś. Jak Ci minął dzionek?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu bardzo ciężko. Przez dzisijsza pogode chodziłam jak pijana, byłam senna i nie chciało mi się pracować. a jak przyjechałam do domku nie zwarzając że mokro poszłam do ogródka i wspólnie z tatą zrobiliśmy ścieżke koło bukszpanów, których pierwszy raz odkąd posadziłam nie musiałam pryskac. Ścieżkę wysypaliśmy kamyczkami :)
Przy okazji zauważyłam mowe mrowisko na iglaczku. Biedny prawie cały był obsypany ziemią. A ile mrówek i jaj było. Tak sie zdenerwowałam ze złapałam za środek na mrówki i poprtyskałam cały iglak tylko po pewnym czasie mi przyszło do głowy czy nie zaszkodzi roślince. Juto idę rano do pracy na 7 i oby pogoda później była ładna to może coś jeszcze zrobie w ogrodzie.
Opady deszczu kolejny raz wysadziły mi formę oczka wodnego do góry. I tak stoi podad ziemią. nic tam też nie mogę zdrobić :(
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18

Post »

Witaj Sylwia.Przyszłam z rewizytą do Ciebie.Ogród jest piękny.Wszystko mi się podoba.Kocham roślinki ,a u Ciebie można się nimi po prostu
zachwycać.Cudowne miejsce.Pozdrawiam .
Janka
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Janko bardzo ciesza mnie Twoje słowa. Zapraszam częściej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Sylwio u mnie z pogodą podobnie leje a jak nie to i tak nie można wyjść bo za mokro a za chwilę znowu leje, rojniki masz piękne, a krzewuszki takiej nie mam, ale ostatnio zdobyłam gałązkę i porobiłam sadzonki, zobaczę ile się przyjmie, wlaśnie taka jak Twoja.
Od jutra poprawa pogody to i humory będą lepsze.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej Sylwuś. No to faktycznie nieciekawy dzień. Ten deszcz to ostatnio wszędzie robi jakieś szkody. Z tymi mrówkami w tym roku to jakieś okropne zatrzęsienie! Już też mam ich tak dużo... Pochwal się ścieżką :) Dobrze że nic bukszpanu Ci w tym roku nie zaatakowało :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”