Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Madziu, jak pięknie ci kwitnie migdałek ;:oj Sam kwiat !!!
Zazdroszcze luźnej niedzieli.......Ja od rana jakoś ganiam.
Pozdrawiam!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowny migdałowiec. Właśnie patrzę przez okno i ten u sąsiada taki piękny nie jest ;:173

A co tam piękne doniczuszki przed drzwiami!!! I tak najlepszą ozdobą (i robi za wycieraczkę) jest psina!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda, dobry wieczór w niedzielę... piękną pogodę mieliśmy, nieprawdaż?
Masz jedne z najpiękniejszych poduch kwiecia posadzonych między kamieniami i najatrakcyjniejszych kompozycji donicowych jakie można spotkać w forumowych ogrodach... Oglądam i oglądam i napatrzeć się nie mogę ;:173
Migdałek cudowny ;:167
Głaski dla zwierza ;-)

Dobrego tygodnia! Przed nami remont w domu (malowanie) :roll:
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Sesja zdjęciowa migdałka udana. przepiękny , sam kwiat. Tulipany podobają mi się, są takie pełne i nie za wysokie.
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Magda matę wiklinową możesz przyczepić się do siatki w dowolnych miejscach na całej jej powierzchni. Jak masz silne wiatry to robisz to gęściej. Można drutem lub np. plastikowymi zapinkami do kabli, które kupisz w każdym markecie budowlanym.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... AA&dur=245
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Dzwonki campanula medium tylko dwa lata mówisz? No nic, ale dwa lata to 'tyż piknie'
Nooo..... tylko, że to jest właśnie ich drugi rok. W pierwszym podobno nie kwitną. ;:185

Migdałek to niekwestionowany król Twojego tarasu, a o jego urodzie powiedziano już wszystko. Mnie natomiast, od dłuższego czasu, intryguje ten mniejszy.... paź Króla Migdałka. Co to takiego?

Aaa... i powiedz Bercie, że ma wracać do domu. ... dość tego wylegiwania się pod Twoimi drzwiami.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28

Post »

Pięknie wyglądają te poduchy kwiatowe, a jak rozkwitną w całości to chyba wzroku oderwać nie będę mogła ( o ile zdjęcie pokażesz :wink: )
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Reniu, migdałek przy tarasie to był strzał w dziesiątkę :D Dzień lenia to tak do końca nie był, ponieważ musiałam porobić pomiary nowych rabat, "przepalikować" w kilku miejscach i posadziłam kilkanaście sadzonek ziół :wink:

Miłka, migdałek to faktycznie teraz król rabaty. Wycieraczka mogłaby po sobie zamiatać :lol:

Agunia twój komplement Obrazek
Pogoda dzisiaj też taka piękna, że już miałam ochotę zostać z kawą na tarasie zamiast gnać do fabryki :wink: Remont o tej porze roku to żaden problem a jaki efekt świeżości będzie ;:333 U mnie w czerwcu też będzie malowanie, bo to najlepsza pora na takie cyrki :wink:

Mirciu, bardzo dziękuję ;:196

Ewunia, bardzo dziękuje za dobre rady :D Myślę, że skorzystam na odcinku 20 metrowym, czyli tym do sterty drewna.

Ewo Constancjo drugi rok :? No nic, pozostaje mi się cieszyć w tym roku z tego co mam :lol:
Jakby u mnie spala twoja Berta, to uwierz mi kochana spokojnie wytlumaczyłabym sobie, że trzy psy to dla mnie żaden kłopot 8-)
Paź Króla Migdałka, to wiśnia wczesna 'Kojou-no-mai' :D Ma pięknie poskręcane gałązki ozdobne zimą, teraz kwitnie na biało-różowo a jesienią ma cudnie czerwone listeczki ;:215 Czyli nie taki całkiem z niego paź. Migdałek jest piękny tylko raz w roku a 'Kojou-no-mai' cały czas :wink:
Obrazek

Kasiu, poduchy już startują z kwieciem i na pewno za dwa dni pokażę zdjęcia. Powiem nieskromnie, że zapowiada się spektakl kwiecistych dywanów ;:oj Dziękuje za odwiedziny.

Pokażę Wam widoki na Zakole z wczoraj :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i dzika przyroda
Obrazek

mój zagajnik brzozowy :D ( to tutaj jak przewiduje Pat, synek mój pierworodny będzie pokazywał kolekcję motyli koleżankom :wink: W każdym bądź razie na razie dba o niego nosząc codziennie wiadra wody i podlewa. Oczywiście pod przymusem 8-) :lol: )

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, no i zbieram szczękę z podłogi po tym co zobaczyłam ;:oj , rewelacyjnie wszystko ruszyło do przodu ;:138 . Jakbyś dzieliła te kolorowe poduchy, to proszę pamiętaj o mnie ;:196
Migdałek rewelacyjny i 'Kojou-no-mai', to juz w ogóle mistrzostwo świata ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda, pięknie! Ile cudnych kwitnących tulipanów! Szkoda, że królowie rabaty tak krótko kwitną. :lol: Wisienki jestem bardzo ciekawa, już bez kwiecia, wspaniała jest! A powiedz na co wlazłaś, żeby obfocić takie cudne krajobrazy? ;:oj Te wierzby ;:173 ! Polska to przepiękny kraj! :wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Marzka widoki piękne, dlatego tak kocham to miejsce :D Poduchy na razie rosną w siłę, ale myślę, że w następnym roku będę je nieco ograniczać i wtedy na pewno będę pamiętała o paczuszce w stronę siedliska :wink:

Kasiu, tulipany w tym roku to faktycznie szał. Szkoda, że w poprzednim roku cebulowe w ilościach o wiele większych przemarzły co do sztuki. Miałam setki posadzonych tulipanów i dosłownie tysiące szafirków, które niestety zmarzły na zawsze. Tej jesieni mam zamiar dosadzić jeszcze kilkanaście kępek, bo tak cieszą te widoki teraz wiosną, że warto ;:108 Wisienka mnie bardzo cieszy bo kwitnie jak oszalała. Zdjęcia robiłam z "Góry Zamkowej" w Starogrodzie koło Chełmna ( kiedyś była tutaj osada krzyżacka pochodząca z XIII wieku oraz jeden z najstarszych zamków krzyżackich, stąd nazwa góry )
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

No, Madziu, w tym tempie to do końca sezonu machniesz roboty że hej ;:215 Synuś niech podlewa brzózki, żeby ładnie rosły. Kiedyś będzie z dumą pokazywał swym pociechom jakiego dzieła dokonał ;:108
A na sąsiada nie narzekaj ;:185 U mnie latem tak śmierdzi oborą, że na taras mogę tylko popatrzeć przez okno ;:145 Cóż, takie uroki życia na wsi ;:131
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochana, Ty mi za dwie małe paczuszki nasion chcesz się takimi dobrami odwdzięczać? :shock: Naturalnie nie pogardzę, ale wtedy bilans zadłużenia roślinnego znowu przechyla się na moją niekorzyść :(

Przepiękne masz wierzbowe widoki...u nas w sumie parę kilometrów od wsi można dość podobne znaleźć, ale jednak perspektywa nie tak fantastyczna bo wzgórza ograniczają.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo, ja tradycyjnie po weekendzie dopiero zaglądam.
Podziwiam tempo Twoich prac ;:oj W tym tempie to w przyszłym roku czeka cię tylko leżaczek i delektowanie się ogrodem ;:138 Piękne poduchy kwiecia. Bardzo to efektownie wygląda.
A migdałek, to sama wiesz ;:167 Podobają mi się też połączenia kolorystyczne przy migdałku. chyba zgapię pomysł. Choć mój migdałek to wypierdek przy Twoim i do tego krzaczasty ;:131
Dzwoneczki dostałaś piękne. Zbieraj koniecznie nasionka jeżeli one faktycznie krótkowieczne. I zrób im całą masę zdjęć bo bardzo efektownie wygladają. Takich gości to sobie można życzyć ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu i ja dołączam się do zachwytów nad poduchami kwiecistymi ;:167 Migdałki dają niezły show, szkoda tylko że tak krótko kwitną. Okolice bajeczne, wszystko jak spod linijki :uszy. Muszę poczytać o 'Kojou-no-mai'
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”