Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
Byłam, widziałam i podziwiam
, kawał roboty zrobiony, a u mnie dzicz i nic więcej

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Michale
wszystko zagospodarowane, również poszczepione drzewka - co będzie to będzie!
To czekam na jesieni - też będzie dużo pracy
Nie oczka typowego czy drogiego nie będzie tylko dziura w ziemi,coś jak u Ciebie, folia na głębokość ok. 70 cm ale to pieśń przyszłości jak już nic nie będę miała do roboty
Umęczyłam się dzisiaj trochę
Przyszykuję iryski, a masz te niebieskie wąskie? Może zajrzysz do starych ogrodowych i coś wypatrzysz

To czekam na jesieni - też będzie dużo pracy

Nie oczka typowego czy drogiego nie będzie tylko dziura w ziemi,coś jak u Ciebie, folia na głębokość ok. 70 cm ale to pieśń przyszłości jak już nic nie będę miała do roboty

Przyszykuję iryski, a masz te niebieskie wąskie? Może zajrzysz do starych ogrodowych i coś wypatrzysz

Michał pomysły masz super. Pracowity z Ciebie człowiek. Może mnie odwiedzisz i nadrobisz moje zaległości 

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Darmokocie, już się pogubilam, szczepiłeś w końcu te jabłonie czy nie? Zrozumiałam, że nie, ale podkładek dokupiłeś... ? Nasturcję też miałam wysiewać do doniczek, ale już doczytałam, że nie warto ;]
A czy na wjazd glebogryzarką nie za wcześnie? Będzie się oblepiać, bo jednak mokro chyba?
A czy na wjazd glebogryzarką nie za wcześnie? Będzie się oblepiać, bo jednak mokro chyba?
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marzenko Dziękuję
Marysiu Po kilku dniach roboty wreszcie się przyzwyczaiłem i aż dziwo nic mnie dziś nie boli
Iryski niebieskie miała mi Bogusia wysłać ale jeśli możesz to też poproszę, może to jakieś inne, będzie piękna kompozycja niebiesko-żółta i zielona paprociowa. Pobuszuję w Twoich starszych wątkach i jak coś wypatrzę to napiszę
Gosiu Chętnie bym Cię odwiedził ale niestety do Olsztyna mam za daleko, ale jakbym kiedy był w okolicach (mam tam 2 rodziny) to na pewno się odezwę. Dziękuję za miłe słowa
Bry Tak, jak napisałaś, podkładki kupiłem ale jeszcze nie szczepiłem. Podkładki na razie są zadołowane w polu i podlane, poczekają do przyszłego tygodnia. Jeśli szczepienie nie wyjdzie to można jeszcze latem oczkować na tych samych. Glebogryzarka też na przyszły tydzień czeka, nawet jeszcze ziemniaków nie kupiłem, trzeba w czwartek na targ podskoczyć
A teraz pokażę warzywnik, na szczęście z nim się wyrobiłem, taczkę kamieni wywiozłem, co roku pojawiają się nowe
wysiać jednak nie dałem rady, ale plan płodozmianowy przygotowany już od kilku miesięcy czeka, więc jutro tylko nasionka brać i wysiewać zgodnie z planem. Z różnych źródeł brałem dane na temat lubienia i nielubienia się roślin, ciekawe co z tego wyjdzie. W każdym razie wszystko musi być zgodne z planem
Warzywnik ma plan zbliżony do trójkąta prostokątnego o wymiarach przyprostokątnych około 15 na 15 metrów, najdłuższy bok trzeba sobie policzyć

Krater

Kwitnąca miodunka i cebulice, miodunkę wczoraj przesadziłem i od razu dziś zakwitła

I teraz coś co mnie dziś spotkało najciekawszego - słońce poboczne

Marysiu Po kilku dniach roboty wreszcie się przyzwyczaiłem i aż dziwo nic mnie dziś nie boli

Gosiu Chętnie bym Cię odwiedził ale niestety do Olsztyna mam za daleko, ale jakbym kiedy był w okolicach (mam tam 2 rodziny) to na pewno się odezwę. Dziękuję za miłe słowa

Bry Tak, jak napisałaś, podkładki kupiłem ale jeszcze nie szczepiłem. Podkładki na razie są zadołowane w polu i podlane, poczekają do przyszłego tygodnia. Jeśli szczepienie nie wyjdzie to można jeszcze latem oczkować na tych samych. Glebogryzarka też na przyszły tydzień czeka, nawet jeszcze ziemniaków nie kupiłem, trzeba w czwartek na targ podskoczyć

A teraz pokażę warzywnik, na szczęście z nim się wyrobiłem, taczkę kamieni wywiozłem, co roku pojawiają się nowe

Warzywnik ma plan zbliżony do trójkąta prostokątnego o wymiarach przyprostokątnych około 15 na 15 metrów, najdłuższy bok trzeba sobie policzyć

Krater

Kwitnąca miodunka i cebulice, miodunkę wczoraj przesadziłem i od razu dziś zakwitła

I teraz coś co mnie dziś spotkało najciekawszego - słońce poboczne

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Michałku ,kawał roboty odwaliłeś ,ale te ostatnie zdjęcia super piękne .Chyba jedno przygarnę na tapetę jeśli pozwolisz . 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Widzę, że Ty tu twierdzeniem Pitagorasa forumowiczów do matematyki zachęcasz
Ja i tak na to nie idę
Co za pracowity dzień, no nie?
Przepiękny zachód słońca!!
Wygląda jak zorza polarna..

Ja i tak na to nie idę

Co za pracowity dzień, no nie?

Przepiękny zachód słońca!!

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jak już będziesz w Olsztynie, to do mnie żabi skok-70 km
White Feather będzie ładna, jeśli jej słońce nie przypali
Potem będziesz mieć zielone i też ładne liście, bo brzydkich to chyba nie ma
Chodziło mi o to, że inne hosty mogą być kolorowe przez cały sezon.
Zazdroszczę postępu w pracy. Ciągle marudzę, że nic nie zrobiłam

White Feather będzie ładna, jeśli jej słońce nie przypali

Zazdroszczę postępu w pracy. Ciągle marudzę, że nic nie zrobiłam

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Michał, no rzeczywiście szalejesz 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Byłam ,zobaczyłam ,jestem pełna podziwu dla Twoich poczynań .
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Fajnie masz już rabaty wyczyszczone. Mi to zajmuje dużo czasu, bo liście rękami wybieram i jeszcze zedrzeć trzeba darń z wątrobowcami. Pełno tego dziadostwa więc łopatką podcinam i potem uzupełniam czystą ziemią.
Z kotem-jedynakiem to faktycznie tak jest - mniej dziki, bo nie ma kontaktu ze swoim gatunkiem, nie rywalizuje o jedzenie, względy czy lepsze miejsce. Z braku laku swojego pana traktuje jak kompana. A może to moja kotka taka inna? Sam nie wiem.
Z kotem-jedynakiem to faktycznie tak jest - mniej dziki, bo nie ma kontaktu ze swoim gatunkiem, nie rywalizuje o jedzenie, względy czy lepsze miejsce. Z braku laku swojego pana traktuje jak kompana. A może to moja kotka taka inna? Sam nie wiem.
Jak zwykle zdjęcia piękne
.W dzisiejszej dobie nigdzie nie jest daleko
Zobacz już by nas troje było jeszcze Ewa do nas by dołączyła.Za pewne znalazłoby się więcej chętnych 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Cześć Ewciu Rozalko, Dziękuję
Jeśli chcesz to mam takich tapetowych więcej
Aniu Dziś już ani zachodu nie będzie ani takiej roboty bo się chmurzy i zbiera na deszcz ale to i dobrze, trzeba trochę odpocząć
Ewamaj W takim razie musisz też brać się za robotę, jakbym był w Olsztynie to wpadnę Ci pomóc i wytarmosić Hamleta i resztę towarzystwa
Ewa gajowa Dziś już nie szaleję bo bym oszalał w końcu
Dosiu Dziękuję i zapraszam ponownie
Jacku A skąd Ci się tyle wątrobowców wzięło? Kiedyś jak kupowałem rośliny w pobliskiej szkółce w doniczkach to z nimi rosły wątrobowce ale po paru dniach po wsadzeniu od razu zamierały. Z drugiej strony, jak masz wysokie drzewa za ogrodzeniem to liście zawsze będą. Twój kot jak na jedynaka przystało jest jak najbardziej normalny
Gosiu To ja mogę zebrać trochę towarzystwa z południowej części kraju, z samego kieleckiego jest sporo osób to byśmy Ci ogród do góry nogami wywrócili

Aniu Dziś już ani zachodu nie będzie ani takiej roboty bo się chmurzy i zbiera na deszcz ale to i dobrze, trzeba trochę odpocząć

Ewamaj W takim razie musisz też brać się za robotę, jakbym był w Olsztynie to wpadnę Ci pomóc i wytarmosić Hamleta i resztę towarzystwa

Ewa gajowa Dziś już nie szaleję bo bym oszalał w końcu

Dosiu Dziękuję i zapraszam ponownie

Jacku A skąd Ci się tyle wątrobowców wzięło? Kiedyś jak kupowałem rośliny w pobliskiej szkółce w doniczkach to z nimi rosły wątrobowce ale po paru dniach po wsadzeniu od razu zamierały. Z drugiej strony, jak masz wysokie drzewa za ogrodzeniem to liście zawsze będą. Twój kot jak na jedynaka przystało jest jak najbardziej normalny

Gosiu To ja mogę zebrać trochę towarzystwa z południowej części kraju, z samego kieleckiego jest sporo osób to byśmy Ci ogród do góry nogami wywrócili

Michale może i ładniej by wyglądał do góry nogami 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Michale... dawno mnie tu nie było...no kilka dni... i nie odczytałam odpowiedzi.
Oczywiście sadzonki wyślę...
Serdecznie dziękuję za przesyłkę z roślinkami...bardzo, bardzo dziękuję
Pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnej niedzieli!
Oczywiście sadzonki wyślę...
Serdecznie dziękuję za przesyłkę z roślinkami...bardzo, bardzo dziękuję

Pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnej niedzieli!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki