Aniu jak się tylko trochę ochłodzi będę robić porządek bo w tym upale nie daję rady
a chcę już zrobić żeby było ładnie i przyjemnie posiedzieć z kawką.
Gosiu jak chcesz to wykonawcę Ci polecę chociaż na pewno masz fachowców
bliżej
To prawda Po pracy tyle co podleje. Dziś nawoziłam powojniki, róże, datury i inne doniczkowe. Spociłam się jak mysza i teraz oczy same mi się kleją. A czeka sadzenie, no i pielenie...
Ja też podlewam tylko doniczkowe ,datura to tak wodę pije jak smok .Ja cały dzień nie wychodzę
bo na dworze w słońcu termometr pokazuje 40st.nie wiem jak te rośliny wytrzymują ten upał
Stasiu oświeć Rudą - co to jest na 8 zdjęciu ostatniej serii fotek, tak żółto kwitnące. Przywiozłam z Sulejowa z podpisem "hyzop" . Czy to jest Hyzop ? Jeżeli tak, to jaki ?
Mogę prosić na PW ( skleroza może mi kazać zapomnieć, że pytałam )
Stasiu altanka sliczna a jeszcze jak będzie osadzona to już nic tylko siedzieć i nie wchodzić do domu .Przed chwilką uraczyła nas burza z gradem ,ale chwała bogu ,ze rośliny nie ucierpiały ,bo zaraz leciałam zobaczyć
Stasiu altana piękna a myślałaś już o passiflorach? są piękne, szkoda, że ich wadą jest to, ze trzeba na zimę je zabierać albo też można spróbować z obwojnikiem greckim
Chyba będzie trudno się tam pomieścić w takiej paczce, jak pisałaś a ze mną to będzie chyba najtrudniej
Witajcie wszyscy odwiedzający moje skromności ,miałam dzisiaj robotników
współczuje chłopakom praca w takim upale nie jest łatwa,ale jak już
skończą u mnie remont budynku gospodarczego to już będzie finał
więcej nic nie modernizuję tylko siedzę w altance piję kawkę i wącham kwiatki
Ewuś upał dokuczliwy okropnie ja mało co na dworze przebywam a dzielna to tylko z rana jestem
Mariolko jak już ci napisałam to wiesiołek ,nie martw się ja też mam zaawansowaną SKS
Jadziu mnie na razie te plagi omijają i oby jak najdłużej, ale krążą po naszym terenie i to całkiem nie daleko
grad poniszczył ludziom karoserie samochodów pozalewane piwnice to straszne ,bardzo Ci współczuję
ale szczęście że nie poniszczyło roślin bo szkoda by było masz takie piękne róże
Przemku nie chcę hodować niczego co bym musiała na zimę do domu zabierać nawet datury zlikwiduję
ta roślina która mi pokazujesz za duża rośnie ja nie chcę zatkać całej altanki bo jest ładna i szkoda
ją zakamuflować.Bez obawy zmieścimy się wszyscy siedzenia jest dużo damy radę a Ty będziesz
bawił towarzystwo bo jak pamiętam lubisz dużo gadać a ja lubię słuchać
Stasiu altana super ...a rabatka różana pod oknem ..chciałabym mieć taką ale róże mnie nie kochają...już budleja u Ciebie kwitnie moja nawet jeszcze nie pokazała pączków...
dzwonki masz w donicy
Stasiu może zbierzesz nasionka tego dzwonka .Miałam go w ubiegłym roku ,więc nasionka wysiałam ,a one sobie nie wzeszły .Różanie widać i to pod oknem .Uwielbiam kwitnące wiesiołki no i za chwilkę będzie widać mieczykowy szpaler