Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Hej! Witaj w poświątecznej rzeczywistości! Jeszcze tylko Sylwester, a potem to już czekanie na wiosnę... :D
Czytałam u Aguniady, że zamówiłaś Charming Piano u Gosi. U Gosi- Gloriadei? Będzie miała wiosną?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, witam poświątecznie :wit, ależ te dni szybko mijają. Tyle było przygotowań, strojeń itp,a tu ;:130 i po świętach.
Napisałam właśnie u siebie, że podpatruję wiosenne odliczanie u Ciebie, bardzo mi się podoba jak z dnia na dzień liczby "chudną" dając nadzieję na szybkie przybycie wiosny.
trochę wymęczeni, ale szczęśliwi, że jesteśmy już w domku.
wszędzie dobrze, ale w domku najlepiej ;:113
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry, Kasiu. Wyszło u mnie słoneczko i od razu wstąpiła w serce nowa energia :D Zaczęłam oglądać różane oferty. Niestety od razu posmutniałam, bo Ewa nie ma już Artemis, którą miałam zapisaną na mojej liście na pierwszym miejscu. We Floribundzie też jest niedostępna. No cóż, spóźniłam się. Trzeba będzie zweryfikować plany i koncepcje.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Aniu, dziękuję w imieniu mamy ;:196 Nie wyobrażam sobie Świąt inaczej niż rodzinką, miejsce nie ma znaczenia, choć szkoda, że nie mieszkamy nieco bliżej... Różyczki powoli planuję na wiosnę, zastanawiam się jakie wybrać i gdzie posadzić ;:173
Agnieszko, dziękuję, już przywykliśmy, że w każde święta spędzamy sporo czasu w aucie, ale czego się nie robi dla bliskich ;:4
Agness, dzięki! Moi teściowie mieszkają w Lublinie, więc jesteśmy tam zwykle przez 1-2 dni, a potem wracam do moich rodziców. Myślałam o Tobie, będąc w tamtej okolicy ;:196
Marzenko to bardzo miłe co piszesz, jeszcze raz dziękuję ;:173 Mama zaczyna dekoracje domu na początku grudnia, w lutym demontuje większość ozdób i zmienia wystrój na walentynkowy, a w marcu na wielkanocny :lol:
Pat, śmiejemy się z M, że 10 godzin podróży to prawie jak lot na Karaiby :lol: Ale w święta nie zamieniłabym spotkań z rodziną na żadne plaże :uszy
Ewa, cieszę się, że się udało ;:215
Cześć Asiu! Charming Piano zamówiłam u Gosi-Deirde, Ewa nie ma jej w ofercie, Gosia ma wziąć ją od Niemców. Jak samopoczucie po świętach? ja dzisiaj dogorywam, a jutro do roboty....Ty masz jakiś skandalicznie długi urlop jak czytałam..?
Lulka, pogoda za oknem jak na przedwiośniu, jak dla mnie może tak być do marca :D Zwłaszcza, że zostało tylko 64 dni do 1 marca ;:138
Wando, ja brałam Artemisa z Rosarium, pytałaś u nich? Napisz maila, może wiosną będzie dostępny. Ja też powoli panuję...chcę zamówić byliny u p. Marka, kilka dodatkowych róż z Flo, trochę traw z okolicznych szkółek...

Zapraszam na wspomnieniową herbatkę na tarasie i przyjemną lekturę ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bardzo przyjemne miejsce :D Czytać też lubię :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Widok urzekający, tym bardziej, ze u mnie bura szmata zawisła na niebie i siąpi deszcz. Kasiu pokażesz dekoracje Walentynkowe i Wielkanocne u mamy? Ma niezwykły talent dekoratorski, no i teraz nie dziwię się, ze Ty masz taki zmysł w urządzaniu ogrodu ;:180
Jak myślisz czy juz trzeba zamawiać róże na wiosenne sadzenie?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, na Walentynki raczej nie będę w domu, bo tak jak pisałam, to ponad 600 km stąd, a mama z aparatem średnio sobie radzi ;-) Ale na Wielkanoc będę na pewno w domu i obiecuję napstrykać tyle ozdób ile się da ;:196 Różyczki jak najbardziej można zamawiać, wysyłka i tak będzie w marcu, więc sadzenie wczesną wiosną. A wybór będzie z czasem coraz mniejszy ;:108
Ewa, ja też lubię zagębić się w lekturę popołudniami w ogrodzie.. ;:170 Z herbatką albo kieliszkiem wina..ehh.rozmarzyłam się ;:131
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lektura najwyżej wieczorem, zawsze szkoda mi dnia w ogrodzie. Nawet jeśli nie pracuję, biegam i patrzę :D Dla jasności-głównie patrzę :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, widziałam, ze u mamy masz fantastyczna oprawę świąteczną, do tego na pewno jeszcze doszła atmosfera rodzinna i Święta jak marzenie :D

Zdjęcie z tarasu wprowadziło mnie w bardzo miły nastrój. Zwłaszcza, że za oknem taka pogoda, że aż korci do rozpoczynania sezonu :lol:
Pozdrawiam kochana :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kasiu, a wkleisz któregoś dnia zbliżenia żywopłotu, tak roślinka po roślince? jestem na etapie planowania swojego i mi się widzi, że Twój dokładnie taki, jakbym chciała :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Kasiu, cieszę się, że miło spędziłaś świąteczny czas... szkoda, że dzieli Was taka odległość, ale drogi coraz lepsze i można jakoś to przeżyć... ja święta lubię spędzać w domu i tu czuję się najlepiej... może dlatego, że moja mama mieszka na tyle daleko i skoro nie mogę być z nią, to najchętniej czas spędzam w domu...
Mamine dekoracje przepiękne i bożonarodzeniowe muzeum to nie przesada! :)
Widzę, że Artemisem interesuje się więcej osób... to cudna róża!
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu mam nadzieję, ze latem znów będziesz u rodziców, tym razem troszkę dłużej i uda Ci się mnie odwiedzić, byłoby mi bardzo miło ;:196
To pierwsze zdjęcie.....rany..... dosłownie raj..... marzenie posiedzieć na takim ukwieconym pięknym tarasie z herbatką w ręku i przeglądać różane katalogi, lub delektować się bajecznymi widokami roztaczającymi się wokół ;:167
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

O rany Kasiek, aż mnie brzuch rozbolał jak patrzę na ilość zielonego, na twoich fotkach :;230 Ach! jak mi się chce wiosny i do tego ta pogoda taka zwariowana, w Katowicach 8 stopni :shock: Tylko wiatrzysko paskudne.
Czytam, że już w domku jesteś, myślałam, że do Sylwka posiedzicie w Karakowie ;:108
Pozdrawiam wietrznie!
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Kasiu poświątecznie ;:196 Cieplutko się u nas zrobiło, prawda :wink: ? Słońce przygrzewa i jakoś ta choinka w domu nie pasuje mi do obrazka "zaokiennego"... Mam wrażenie, że lada dzień zakwitną krokusy :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyszło słonko, więc zrobiłam obchód po ogrodzie z kubkiem gorącej herbatki w dłoni i było bardzo przyjemnie mimo wiatru ;:173
Wszystkie róże zielone, co więcej passiflora, hiszpańska lawenda i oliwka też :lol: O oliwce zapomnieliśmy i została bidulka w donicy pod domem na te mrozy, ale nie widać żeby jej zaszkodziło. Może zima będzie ciągle łagodna i przyroda nas zaskoczy? Nie miałabym nic przeciwko żeby śródziemnomorskie wrażliwce zimowały w ogrodzie :D
Kupiłam ptakom świeże jedzonko i nasypałam do karmnika, zaraz będę czatować z aparatem 8-)

Bożuniu, witaj! Cieplutko jak na tą porę roku i słonecznie ;:3 Aż się rwę do wiosennych porządków i miałabym ochotę przekopać jaką rabatkę ;:65 Krokusy w ubiegłym roku zaczęły kwitnąc w lutym, w okolicach gardenii, może teraz wystrzelą wcześniej? Byle ostrych mrozów już nie było...ściskam Cię mocno ;:196
Kasiu, mnie też nosi do jakiejś ogrodowej pracy, zwłaszcza po tym obżarstwie świątecznym :lol: Moi rodzice nie mieszkają w Krakowie, ale 130 km za Krakowem, a teściowie w Lublinie, więc kursowaliśmy pomiędzy jedną rodzinką a drugą całe święta. Sylwka zaplanowaliśmy we dwoje. W ubiegłym roku spędzaliśmy wyjazdowo, w cieplejszym klimacie, ale w tym roku raczej będziemy na miejscu..chyba że M mnie zaskoczy ;:224
Agness, bardzo dziękuję za zaproszenie, z przyjemnością skorzystam jak nadarzy się okazja ;:196 A ja serdecznie zapraszam w odwiedziny latem, na herbatkę na tarasie ;:138
Aguś, a nie wybieracie się teraz do mamy? Wyprzedaże kuszą :lol: Czytałam o planowanych zakupach różanych, doskonały wybór! Aphrodite jest boska, u mnie to róża na medal ;:215
Pat, wiosną zrobię więcej fotek, jeśli chcesz. Generalnie sporo u mnie iglaków: świerki serbskie i srebrne, jodły koreańskie, sosny wejmutki, trochę żywotników zachodnich i szmaragdów, cisy a także liściaki: pęcherznice Diabolo i Luteus, tawuły Grefsheima, budleje, hortensje bukietowe, irgi poziome..mieszane formy i kolory, przeplatane wyższym drzewkami: magnolie, cyprys, robinia i ostatnio posadzone głogi.
Madziu, mnie też korci żeby złapać za łopatkę i grabki :lol: Przeglądam gazetki i oferty bylin, powoli wybieram towarzystwo dla ;:173 róż
Ewa, jak ładna pogoda to ciężko usiedzieć w bezczynności latem, ale mam też takie dni gdy tylko kontempluję ogród, rozkoszując się zapachami i smakiem zielonej z jaśminem :lol:
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”