Moje kaktusy na przywitanie - Phacops
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kaktusy na przywitanie - Phacops
To zeszłoroczne sianie?
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie ma ta dobrze raczej import 2 letnich sztuk.... Za to w tym roku będzie moje sianie czyli pewnie gdzieś na jesieni będzie tego całkiem sporo..... a potem już tylko mniej. Czego masz zapewne masz przykłady w swojej kolekcji ha ha
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
To w takim razie czekam niecierpliwie na fotki Twoich wysiewów!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Andrew Be
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
Ale fajne maluchy
Ciekawe skąd ty je wziąłeś skoro nie siałeś ostatnimi laty nic

Pozdrawiam Andrzej.
- onectica
Ano nie da się ukryć. Ale w tym roku ma się to zmienić, Howgh!Phacops pisze: Za to w tym roku będzie moje sianie czyli pewnie gdzieś na jesieni będzie tego całkiem sporo..... a potem już tylko mniej. Czego masz zapewne masz przykłady w swojej kolekcji ha ha

- Phacops
- 1000p
- Kontakt:
Ha nie zdradza się swoich źródełek...bo jeszcze wyschnie ha haBigDonn pisze:Ale fajne maluchy![]()
Siewy będą zapewne jeszcze to potrwa. Na razie jest siew próbny swojskiej mieszanki celem sprawdzenia warunków. Wszystko na razie rośnie dobrze.
- peter86
- 500p
- Od: 14 mar 2011, o 23:42
Ładne siewki
Widać że zadbane i zdrowe.

Pozdrawiam Grzesiek
Kaktusy moja kolekcja-peter86
Sprzedam Kaktusy Pterocactus Echinocereus Eriocereus
Wspólne pojemniki
ale ryzykant z Ciebie
zrób dla bezpieczeństwa fotki z opisem.

- Phacops
- 1000p
- Kontakt:
są opisy inaczej bym tego nie ładował... akurat zalezy mi na powierzchni.Korund pisze:Wspólne pojemnikiale ryzykant z Ciebie
zrób dla bezpieczeństwa fotki z opisem.
Co prawda teraz patelnia jest 2x z uwagi na takie coś

No ale to co jest + siewy to spokojnie zajmie w najbliższym czasie nawet i tyle z nowej przestrzeni
- peter86
- 500p
- Od: 14 mar 2011, o 23:42
Ciekawy patent a przemyślałeś zadaszenie na wypadek ulewy ?? Czasem może padać ostro pod kątem i możesz mieć wysiew kilka piętek niżej.
Pozdrawiam Grzesiek
- Phacops
- 1000p
- Kontakt:
Już kilka lat funkcjonuje to na innym oknie i nic takiego szczególnego się nie dzieje. Istniało jedynie ryzyko zdmuchnięcia całości i temu właśnie ma służyć barierka aby to nie zleciało. Sam deszcz specjalnie nie wybija podłoża jeśli ścianki pojemnika są wysokie a rośliny nie rosną w przyszłościowym szczerym polu. Trafią tutaj jednak te większe dobrze ukorzenione. Deszcz w takich siewkach to jest właśnie bardzo wskazany. W takich warunkach wszystko się niesamowicie szybko nagrzewa i w godzinę to wszystko już suche.
- Phacops
- 1000p
- Kontakt:
Z uwagi na prognozy warto już wrzucać wszystkie fanty na powietrze. Zostały jedynie astro bo z nimi to wiadomo....Andrzej siewki też już wyleciały. Akurat zapowiadana przez te kilka dni pochmurna pogoda z przelotnymi opadami deszczu jest korzystna. Bardzo ładnie to pobudzi do wzrostu jednocześnie nie podleje za wiele. Niektóre z roślin były trzymane w zacienionej części okna, gdzie nie docierało słońce. W związku z tym mogłem wystawić wszystko na raz a nie na raty.....
Butelkowiec dosłownie na dniach winien już rozpocząć wegetacje i pewnie w najbliższym czasie będzie można spodziewać się nowych przyrostów.
Butelkowiec dosłownie na dniach winien już rozpocząć wegetacje i pewnie w najbliższym czasie będzie można spodziewać się nowych przyrostów.
- onectica
No u mnie dopiero drugi dzień, kiedy po odsłonięciu okna rano nie zobaczyłam biaaaało i mrozu.
Ale faktycznie myślałam już o wrzuceniu medio i im podobnych do inspektu na dniach.
Ale faktycznie myślałam już o wrzuceniu medio i im podobnych do inspektu na dniach.
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Kamil, czy ja dobrze zrozumiałam?
Wynosisz te maluchy na zewnątrz? Przeciez noce zimne i w dzień też nie za ciepło. Nie boisz się?
Wynosisz te maluchy na zewnątrz? Przeciez noce zimne i w dzień też nie za ciepło. Nie boisz się?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Phacops
- 1000p
- Kontakt:
Powiedział bym, że pochmurny okres jest nawet lepszy od słonecznego, bo i noc cieplejsza. Jak przyjdą słoneczne dni to w dzień zrobi się cieplej +15 a w nocy chłodniej.... no ale już nie będzie zmarzliny wiec bezpiecznie. Za to w zacisznych kątach przy silnym słońcu będzie odczuwalnie więcej i zielenina zacznie rosnąć.
No a co mają nie rosnąć? Ja się boje wpakować te małe w sam środek lata kiedy zaczną się upały. Tak teraz zdążą nabrać masy i korzeń rozbudować. Ja właśnie nie mam strat ze coś za wcześnie poszło... mam straty wynikające właśnie przy pierwszych poważnych upałach. Wtedy to patelnia potrafi przypalić...
Poza tym to są idealne warunki dla butelkowca.
No a co mają nie rosnąć? Ja się boje wpakować te małe w sam środek lata kiedy zaczną się upały. Tak teraz zdążą nabrać masy i korzeń rozbudować. Ja właśnie nie mam strat ze coś za wcześnie poszło... mam straty wynikające właśnie przy pierwszych poważnych upałach. Wtedy to patelnia potrafi przypalić...
Poza tym to są idealne warunki dla butelkowca.