Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

To czytam że pingwiny rządzą w wielu domach ;:306 ;:306

U mnie już nawet obalanie mitów poszło w odstawkę i teksty z Pingwinów opanowały chłopaków :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

variegata pisze:Aguniu, to Ty masz wesoło w domu :lol:
Śnieży niestety. Akurat dzisiaj mam popołudniowy wyjazd w trasę ;:223
Rano się cieszyłam, że metr śniegu na wsi leży i psy się cieszą i roślinki pod ochroną, ale już mi przeszło...

Król Julian cyt: "Kto nas ocali przed grozą która spada z nieba?! Ano nikt! Kto podziela ten pogląd, proszę o atak histerii. Start. " :wink:
moment, niech młoda z przedszkola wróci, jest mistrzynią ataków histerii :D U nas Pingwiny robią za poranek i dobranockę nawet częściej niż kucyki, bo nauczyliśmy bachorki, że to jedyna słuszna bajka (oprócz baranka Shauna :) )

też pada, coraz bardziej rześko...no ja nie wiem, czy uda się dziecko z placówki odebrać.... ;:224
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Kuchnia katalogowa! Zdecydowanie ;]
Zawsze jak oglądam takie wnętrza zastanawiam się co ktoś zrobił ze starymi rzeczami z przeszłości, drobiazgami, przecież miał jakieś? A tu bezsprzecznie wszystko nowe. Ja nie jestem w stanie wyrzucić prawie nic, jak o typ zbieracza, zresztą... może się jeszcze przydać ;)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzka, nie zawstydzaj mnie :oops: Julian jest fantastyczny, kocham go. Może nie aż tak jak Mort, ale i tak kocham :lol:

Pat, wiesz, że ja lubię charakterne dziewuchy z fochem na zawołanie... czekam z niecierpliwością na kolejne 8-)

Aprilku, wesoło masz jak Agunia :lol:

Pacynka, u mnie meble nówki sztuki nieśmigane to były 4 lata temu :wink:
Po przeprowadzce do domu do teraz nie kupiłam niestety nowych mebli do salonu, kanapy zmieniłam dopiero teraz a reszta to raczej "stare" rzeczy. Czego pozbyłam się z premedytacją, to naczynia i sztućce bez kompletu, oddałam biednym. Pozbyłam się nawyku zbieractwa dwa lata temu ( nie do końca), po tym jak uznałam, że w nowym domu robi mi się magazyn "przydasiów". Oczywiście garderobę mam po sufit zawaloną rzeczami, które mi nie pasują a nie mam jakoś odwagi ich wyrzucić, oddać, czyli ten nawyk w dalszym ciagu zwalczam 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

No, to choć tyle, że garderobę trzymasz, bo już myślałam, że jesteś godną naśladowania poukładaną minimalistką ;)

A u Pat czekasz na kolejne fochy na zawołanie czy kolejne charakterne dziewuchy ? ;>
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madzia, synusiowi pewnie wpadłby w oko Bob Marley ze skrętem w ustach, którego moja córka przytargała z Fuerteventura. Niektóre dziewczynki przywożą muszelki, kamyczki, bransoletki itp, a moja przytargała Boba jarającego dżointa ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Pacynka, od Pat biorę wszystko, bo jestem jej fanką :lol:
A w garderobie mam wszystko- dosłownie :twisted:

Madziu, Bob czeka zwinięty w rulonik na antyramę i będzie wisiał nad kanapą.
Sama kupiłam 8-)

Ja chce wiosnę!!!
Bo taki fajny plan na taras wymyśliłam ;:oj , że aż mnie korci żeby już teraz natychmiast go zrealizować ;:224
Zamiast budować pergole, zamawiać i liczyć na łaskę wykonawcy, dokonam zakupu gotowych donic z kratką i takich samych bez kratki.
Poustawiam z obu stron tarasu, odgradzając się tym samym od śmieciowej rabaty z lewej donicami z kratką a pod ścianą z prawej dam tylko donice bez kratki.
Od strony tarasu będę miała miejsce na pelargonie i inne takie w kompozycjach, a od strony rabaty będzie wykorzystana kratka na róże pnące ;:209 Proste, prawda? :heja

mniej więcej jak tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 96&start=0
Czekam do wtorku na kolejne losowanie lotka ;:224
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

variegata pisze:[
Bo taki fajny plan na taras wymyśliłam ;:oj , że aż mnie korci żeby już teraz natychmiast go zrealizować ;:224
Zamiast budować pergole, zamawiać i liczyć na łaskę wykonawcy, dokonam zakupu gotowych donic z kratką i takich samych bez kratki.
Poustawiam z obu stron tarasu, odgradzając się tym samym od śmieciowej rabaty z lewej donicami z kratką a pod ścianą z prawej dam tylko donice bez kratki.
Od strony tarasu będę miała miejsce na pelargonie i inne takie w kompozycjach, a od strony rabaty będzie wykorzystana kratka na róże pnące ;:209 Proste, prawda? :heja
Podoba mi się :) Takie by mi się zdały w zakątku przystudniowym do obserwowania przechodniów bez bycia obserwowaną :D ...zaraz eMowi pokażę, potem mu pokażę stronę sklepu i spytam, czy woli żebym wydała pieniądze, czy sam zrobi ;:224

A z darami to wiesz...na dwie dziewczynki się umawiałyśmy, w bonusie masz wspólne wnuki, jak sobie nasze krzywonogie dzieci do gustu przypadną :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Pat u mnie niestety M oburącz niesprawny technicznie ;:131
A Ty dla swojego miła bądź, to kto wie? A nuż się chłop nabierze i zrobi? 8-)

Nasze dzieci zdecydowanie przypadną sobie do gustu ;:108
Tylko jak jak to pogodzić jeśli chodzi o swatanie? Bo bo do mojego syna jedna z nich pasuje "nożnie" a druga "charakterologicznie".
Może Twoja trzecia córka... no wiesz, donice chcesz i inne takie 8-) :lol:
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, plan tarasowy genialny w swojej prostocie :) Przy pelargoniach, które zamówiłaś, to miejsce obsadzone pięknymi kwiatami będzie zachęcało do posiedzenia z kawą i delektowania się urokami natury... nieźle to sobie wymyśliłaś! :)

Widzę, że wymiana dzieci trwa w najlepsze!
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

A ja zapytam - które z zamówionych róż masz zamiar wsadzić do tych donic i jakie są głębokie? ;:209
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

O kurczę, plan na taras genialny! ;:oj Ja tu się głowię i o skrzyniach piszę, że potrzebne mi na gwałt, ale Ty jak wyskoczyłas z tą aranżacją, to czapka z głowy mi spadła! ;:224 ;:224 ;:224
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Madziu a raczej Królu Julianie , kratki z donicami rewelacja ;:138 o wymianie dzieciątek się nie wypowiem bo Wy swoje a one zapewne swoje pokażą , cokolwiek by chcieć dzieciakom wpoić to jak ;:223
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguniu, dziękuję za aprobatę :D
Dzieci wymieniamy bo najważniejsze, żeby teściowe się lubiły, reszta nie jest ważna :lol:

Ilonka, takie donice zawsze mają minimum 40 cm głębokości, na jeden-dwa sezony wystarczy dla róż.
A później to ja przecież będę miała specjalną, profesjonalną rabatę różaną przygotowaną :uszy

Lukrecja dzięki za poparcie mojego pomysłu :D

Monika, dzięki za poparcie w sprawie donic :D A dzieci, no cóż już Aguni napisałam 8-) Przecież powszechnie wiadomo, ze dzieci są przereklamowane i nie ma się co łudzić, ze pójdzie po naszej myśli to całe wychowywanie i plany :lol:

Te kratki będą miały jeszcze jedna zaletę. W przeciwieństwie do kratek zakotwiczonych w ziemi/piasku będą bardzo obciążone ziemią ze względu na donice i nie będą narażone na przewracanie się od wichur :tan

Czyli moje najbliższe zakupy to donice z kratami ;:108
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajny pomysł z tymi pergolami z donicami. Nie widziałam takich wysokich, u mnie były tylko takie do 120 cm. Też myślę nad zagospodarowaniem tarasu ale nie mam ciągle pomysłu który wydawałby mi się idealny ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”