Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Jak to mówią Czas leczy rany.
Może z czasem na chłodno znajdziesz rozwiąznie ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dojrzalam prace bobrow ale masz farta, zwierzaki nie dadza zmarznac zima :heja
U mnie tez bylo dzisiaj przyjemnie, chociaz ja oczywiscie w chalupce spedzilam caly dzionek i slonce ogladalam tylko przez szybe ale dobre i to ;:3
Usciski ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Jolu porannie.Odstawiłas ogromniastego posta.Dobrze czasem sie wywewnetrznić,z kazdej sytuacji jest jakieś wyjście.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na pewno ja polecałam Teresę :D W zimie ma czerwone pędy i pachnie, a że rugosa, powinna dać sobie radę w lesie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś, wczoraj był super dzień, słoneczny i pełen energii a dziś kicha. Pada i spać się chce mimo że chyba przełamałam problem bezsenności. I znów M zapomniał kupić mleko i nie dostałam pysznej kawki. Red Bull musi mi więc dodać skrzydeł inaczej usnę na biurku ;:19 Też czujesz ten spadek energii?
Magdo, z tym zwalnianiem to tak pozornie, bo więcej pracy wokół domu, dłuższe dojazdy. Owszem, brak tego wyścigu szczurów, drochę można się do tego zdystansować, inne rzeczy stają się ważne. To dobrze robi na duszę.
Calibrachomę polecam z czystym sumieniem, jest super i z pewnością będę na wiosnę znów sadzić.
Podobały mi się Twoje wstępne projekty zagospodarowania działki. Uświadomiły mi że ja nie mam wizji całości. Niby coś tam mi się układa w głowie ale bez konkretów. Działam kawałkami, z rabaty na rabatę co powoduje niespójność planu. Pozwolisz że przypatrzę się bliżej Twoim rysunkom i potraktuję je jako inspiracje? Bardzo jestem ciekawa dalszego rozwoju sytuacji u Ciebie.
Ewo, to był żart, a drewno też bardzo lubię i kamień i metal. I tu jest mój problem, nie wiem na co się zdecydować a łączenie wszystkich trzech materiałów to zdecydowanie przesada. A nick masz bardzo oryginalny :uszy
Gosiaczku i tego się trzymajmy. Nie mogę nadążyć nad zmianami jakie u siebie planujesz. Ja chwilowo przysiadłam. Niby coś oglądam, niby jakieś pojedyńcze pomysły się rozwijają ale brak wizji całości. Jak zaczynałam wiosną pracę w ogrodzie to wydawało mi się że wszystko wiem. Ale bytność przez sezon na forum bardzo zweryfikował moje podejście. Wiem znacznie więcej i wiem że moje założenia były błędne. Niestety jeszcze nie znalazłam prawidłowego rozwiązania ;:185 Może też powinnam jak Magda wynająć specjalistę, który by mi pomógł przytować ogólny plan. Zachowuję się jak chorągiewka na wietrze, co zobaczę ładnego to zaraz mi się zmienia koncepcja :;230
Julek, zwierzaki pracowite, sąsiad ma z nich pociechę albo zmartwienie. Wycięły mu ponad połowę drzew na działce bagnistej. I jak, wyrobisz się z tymi remontami do świąt bo wyczuwam już zmęczenie i zniechęcenie :? Ale pomyśl jaka satysfakcja będzie jak skończysz, ja uwielbiam osobiście zmiany w otoczeniu, wszystko pachnące nowością ;:215 Trzymam kciuci za więcej siłki.
Małgoś, jakaś się robię gadatliwa odkąd się wysypiam czyli od trzech dni :;230 Wchodzę chyba w kolejny etap, łapię energię i zacznę planowanie. Zaczęłam dużo czytać i oglądać różne założenia ogrodowe. Muszę diametralnie zmienić wizję mojego ogrodu, uporządkować myśli i rabatki. Wpływ Forum jest tu ogromny ;:173
Ewo, dziękuję, z pewnością wezmę pod uwagę Twoje cenne podpowiedzi. Co ja bym biedna zrobiła bez Was Forumowiczów ;:4

Przypomniało mi się że w sobotę cyknęłam parę fotek dzięcioła na działce. Był niestety trochę daleko i w gęstwinie ale może go ktoś wypatrzy. To ten najbardziej popularny gatunek. Bywają też dzięcioły czarne w okolicy ale trudno je upolować aparatem.
Obrazek

Obrazek

I jeszcze fotki ze spaceru
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Jolu ;:196 Mnie z łóżka ściągnęła pani spisująca liczniki od wody.
Ja w szlafroku z zamkniętymi oczami, a ona cały czas "nawija", co już zdążyła zrobić od szóstej ;:202
Kto wstaje o takiej pogańskiej porze...Kawka już się pije i nawet mam do niej mleczko :wink:
Pewnie gdybym liczyła na ślubnego... ;:185
Muszę wybrać się do ogrodu i zrobić jakieś ostatnie jesienne foty, bo z tego co słyszałam, to niedługo będzie już tylko śnieg :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Iwonko, zazdroszczę Ci. Ja 5.30 wstaję żeby na 8 Młody był w W-wie w szkole.
Mojemu M się czasem zdarza roztargnienie ale generalnie bardzo się stara żebym miała kawkę do pracy, sam mi ją zresztą robi. To taki niegroźny wypadek przy pracy.
A propo wypadków. Przeżyłam rano lekki wstrząs. Samochód potrącił pieszego, młody chłopak w wieku chyba mojego syna. Jak przejeżdżaliśmy zabierało go pogotowie, kołnierz na szyi ale był przytomny. Ciarki mnie przeszły po plecach.....

Miłego dnia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdarza mi się wstawać o takiej porze, ale tylko dlatego, że lubię sobie powolutku wypić kawę i zajrzeć na forum :D Dziś obudziłam się wcześnie, bo koty po mnie skakały-zaprawa poranna :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O nie, ja śpię do ostatniej chwili, potem w 20 minut się potrafię zebrać. To panowie u mnie potrzebują tyle czasu a ja stoję w drzwiach i ich poganiam do wyjścia :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Skoro wstajesz o tak wczesnej porze, to pewnie o 20-tej jesteś już w łóżeczku ;:224
Ja w tej chwili jestem "sową", więc trudno mi zrozumieć "skowronki" :wink: Mam nadzieję, że wiesz o czy mówię :;230
ja też liczę na miły dzień, czego nie można powiedzieć o wspomnianym młodzieńcu ;:222 Oby tylko wszystko dobrze się skończyło.

Ooo...Ewa mnie wyprzedziła :D Mnie też czasami budzą kocie zabawy.
Szkoda tylko, że czasami kończy się to bolesnymi zadrapaniami :evil:

Jola teraz ty ;:oj Chyba nigdy nie wejdzie mój post :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja jestem raczej skowronkiem :;230 :;230 Nie jestem w stanie długo w łóżku wytrzymać. Godzina 8 to mój rekord i to sporadycznie.

Marzy mi się kociak w domu ale szkoda mebli :lol: Co zrobić żeby koty nie drapały foteli i kanap? I jak sobie pomyślę że mam rano szukać sierściucha żeby przypadkowo nie uruchomił alarmu to mi się odechciewa.
Ale miło takiego pluszaczka trzymać na kolanach jak mruczy ;:170
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kochana, bierz co chcesz :D Jeśli tylko mój projekt będzie Ci przydatny, to proszę bardzo częstuj się. Później jeszcze dojdzie plan nasadzeń szkieletowych, to tez może coś z tego będzie pomocne ;:108
Ale jak sama widzisz, takie inne spojrzenie na własne podwórko jest bardzo potrzebne :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry :wit
Dzień pochmurny to i energia uciekła... jestem dziś śpiąca i znużona, a do weekendu czas wciąż wydaje się odległy (chociaż piątek mam wolny :)).
Co do funkcjonowania, to jestem sową połączoną ze skowronkiem... nie chodzę spać przed 23ą a wstaję codziennie o 5:55.
Miłego!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, dzięki ;:168 Właśnie przez te Twoje plany zupełnie z boku spojrzałam na mój ogród i się załamałam. Przecież ja nie mam pojęcia jak chcę żeby wyglądał ;:202 A gdyby ktoś obcy zerknął fachowym okiem to by mnie chyba wyśmiał ;:174

Aguś, no ja takiego żelaznego zdrowia to nie mam. Godzina 10 usypiam przed telewizorkiem. Lubię spać pod warunkiem że stres nie zakłóci tego procesu. Ale od trzech dni jest wyraźna poprawa i szczęście mnie rozpiera.
Nie pisz że jesteś sową bo się okaże że świetnie pasujesz do swojego szefa i możesz w takich warunkach pracować. Trzeba też mieć czas dla rodziny :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, nie, nie jestem pracową sową... świetnie pracuje mi się rano i wtedy mam energię i najlepszą koncentrację... późnym popołudniem nie jestem już produktywna, a spać nie chodzę wcześnie, bo czas mam wtedy dla rodziny własnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”