Mój fijoł 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 6

Post »

ooo, a myslałam, ze tylko ze mną coś nie halo, bo marzy mi się "zupełnie nikt" w domu :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewko masz zdjęcia maków w zbliżeniu? świetna ta makowa rabatka :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ewciu,
Pierwszy raz w życiu zajęłam się kopczykowaniem róż, bo wcżesniejsze zimy i trzy sztuki się nie liczą :;230
Jak Ty to robisz u siebie, wyjaśnij mi, proszę, czy dużo masz takich do obowiązkowego kopczykowania?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Ewa, powojnik Fujimusume piękny! I kolor i kształt i wielkość kwiatów.
Za hostą Fire and Ice muszę się rozejrzeć, mam właśnie "fazę" na byliny o kolorowych liściach :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia czy Ty wiesz, że różyczki dojechały ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Iza, czosnek kupiłam na rynku od takiego pana, który miewa ciekawe cebulki :D Nie dostałaś ode mnie cebulki razem z karatawskim?
Aga, pada, ale tylko deszcz. Trochę mocniej lub trochę mniej :(
Kasia, przyszły rok pewnie jeszcze nie będzie wymagać przesadzania-potem się okaże.
Jule-gratuluję wolności remontowej ;:196
Agnieszka, ten powojnik złapał chorobę grzybową, bo zanikł w ciągu dwóch tygodni. To nie był uwiąd, tę chorobę znam :evil:
Monika, Doktorek i mnie zauroczył, mam go od wiosny :D
Kropelka :wit To bardzo miły czas-sama w domu :D
Ewa, nie mam pewności, ale raczej nie robiłam albo mi zdjęcia nie wyszły :roll: To rabatka wszystkiego-są tam piwonie, pierwiosnki, przebiśniegi, irysy, lilie, krwawniki, liliowce, pysznogłówka, dwa jaśminowce, krzewuszka, jedna sztuka różowej konwalii, zawilce japońskie i wycięta po zimie forsycja. Jeszcze coś mogę sobie przypomnieć :;230 Szafirki.
Justyna-mam setkę róż, może kilka więcej, bo w ciągu sezonu dostałam lub ukorzeniłam kilka. Używam kretowisk :;230 To niewiele, ale korzystam także-głównie-z zawartości kompostownika :wink: Ładuję na taczkę i sypię po kolei pod krzaki.
Aneta, ten powojnik ma jeszcze tę zaletę, że kwitnie u mnie od końca czerwca do października :tan Jeśli oglądasz się za hostami, koniecznie obejrzyj brunnery :D
Majka, wiem ;:138

Maj. Czemu tak mało zdjęć zrobiłam? :?
Obrazek

Czerwiec.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu - dostałam tylko 3 cebulki karatawskiego. O ile pamiętam mówiłaś, że wtedy nie miał już bułgarskiego...Chociaż wiesz...pamięć ludzka jest ulotna. Boleśnie się o tym przekonuję gdy próbuję posadzić coś w miejscu teoretycznie wolnym, a w praktyce zajętym przez jakoweś cebulki.
Czytałam u Danusi-Ktoś, że przymierzasz się do "czeskich" zakupów. Jakby co to daj znać. Zrobimy wspólne zamówienie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Malo zdjec robilas, bo albo juz sie remotowalas albo zwieralas sily na remotowanie :wink:
Ladne te czosnki, mam nadzieje ze moje niebieskie w przyszlym roku jednak zechca zakwitnac. W tym roku wypuscily tylko lisciory i zadnego kwiatka - nie wiem czemu, biale kwitly bez problemu a tak samo sadzone.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, przejrzałam ofertę tegoroczną :shock: Mieli tyle roślin, które chciałabym posadzić...Najgorzej, jak się komuś kićka-nie kupiłam już wtedy, a w tym roku się nie przypomniałaś i wyszło mi z głowy :oops: Zamówienie może być wspólne :D
Jule, cały sezon jakoś uważam za stracony :roll: Tylko początek, do czerwca, był jak należy. Potem problemy się spiętrzyły, pogoda się zepsuła, plany legły w gruzach i ogólnie jestem niezadowolona, choć róże kwitły wspaniale, a skutkami remontu cieszę się szczególnie w zimne dni.

Pierwsze kwitnienie Stanwell Perpetual-19 czerwca. Pokrzywa świadczy o urodzajności ziemi :;230
Obrazek

Daniel Deronda podejrzany, jeszcze nie miał pełnych kwiatów. W ogóle tworzy mało kwiatów-może głodny.
Obrazek

Czerwiec, hosta nn. Sadząc wiedziałam, ale nie miałam znaczników i już nie wiem :evil:
Obrazek

Fire and Ice trudno zapomnieć.
Obrazek

Piwonia z Biedronki-Sarah Bernhardt.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja w tym roku tez jakos lata nie odczulam... no moze dlatego, ze ja chciala bym zar lejacy sie z nieba przez dlugi czas a u mnie w tym roku bylo tak, ze dwa dni grzalo po 36 stopni a nastepne dni ledwo 20 bylo. A i bylo tez tak, ze bylo dwa tygodnie upalow a pozniej spadlo do 17 z dnia na dzien.
No i jak na moja okolice dosc sporo opadow latem mielismy, bo rzadko z wezem ganialam i rachunki za wode byly normalne :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, prawda z tymi opadami-powstało u mnie całkiem nowe bagienko, więc zaczynam przeglądać oferty sprzedaży irysów japońskich. Lubią takie warunki :D Wreszcie coś na plus :;230
No i pierwszy raz w ogóle nie miałam swoich warzyw, trochę sałaty wiosną i późny koper się nie liczą :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Ewuniu,a jak pokrzywa rośnie na piachu,to co wskazuje :?: :;230
Daniel Deronda mimo, że podejrzany to wpięknym kolorze.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Miałam hostę z dużymi białymi znaczeniami na liściach ale słońce wypaliło mi ja dokładnie,,,uczę się ciągle...hosty do cienia ;:223
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania-tam musi być coś pod warstwą piachu-porządne pokrzywy tak rosną :D
Ewa, nauka na błędach boli :wink: Próbuję uczyć się na cudzych, ale nie zawsze wychodzi :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ewamaj66 pisze:Ania, prawdopodobnie nie wyrosną zbyt wielkie, ale jeśli ziemia urodzajna... :D
Jule, przesadziłaś, więc czeka Cię przesadzanie :wink: Swoje, z siewek przecież, sadziłam po dwie, trzy, teraz miewam kolorowe krzaki w różnych odcieniach niebieskiego.
Wanda, wydaje mi się, że to za wielka róża, żeby dobrze rosła w donicy. U mnie w pierwszym roku sięgnęła 130 cm, a spodziewam się, że może być lepiej za rok. W donicę raczej okrywówka lub floribunda.
Elżbieta, Dzikot w ogóle jest mądrym kotem-pozwala małym gryźć swój ogon, sypia z nimi i je liże-mało typowe dla kocura zachowanie :D
Majka, nie mam zdjęcia, bo takiemu wylegaczowi nie zrobiłam-za karę :wink: Dobrym wyjściem, choć sobie z tego trochę żartuję, może być palikowanie lub podparcie pędów.
Ewa, ostróżki to moja wielka miłość-pierwszy raz dostrzegłam je...na cmentarzu. Znajoma mnie uświadomiła, co to za roślina tak ładnie się kołysze :D Trudno mi obiecać na 100%, ale wiosną spróbuję podzielić brunnerę. Na pewno mogę Ci wykopać zwykłą, wielkolistną, może Variegata. Przypomnij się, na razie zapisuję w zeszyciku :D

Majowy Maidwell Hall :( Kupię go na pewno znów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ewuniu powiedz mi co to za roślinka na 3 zdjęciu taka różowa poduszeczka? Widziałam kiedyś ją u siebie na osiedlu u kogoś w ogrodzie i spodobała mi się, tylko oczywiście nie znam nazwy więc nawet w necie nie miałam jak jej znaleźć by poczytać o niej, wiem że kwitnie na pewno wiosną i tyle jest mojej wiedzy :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”