Lucynko,u mnie dzisiaj pogoda tez do kitu,zimno,wiatr i prawie cały dzień deszcz.Wyszłam tylko na chwilę zerwać orzechy,a ręcę mam tak czarne,że wstyd.
Uploaded with
ImageShack.us
Aguś,rozchodników mam dużo i w różnych kolorach liści i kwiatów.Najszybciej przekwita ten o buałych kwiastach i jasnych liściach.Szarłat może się rozsiewać to go przesadzę potem,ale dla pewności zbiorę nasiona,tylko nie wiem kiedy i gdzie te nasiona będa?
Uploaded with
ImageShack.us
Aniu,Lucynka już ci powiedziała.Jego działka ma lekki spad i dom jest lekko wyżej,ale nie jest to wzniesienie.
Uploaded with
ImageShack.us
Jolu,jak Aga da hasło,żeby zbierać nasiona to zbiorę i wyślę ci,nie ma problemu.Muszę tylko zorientować się jak one się wytwarzaja,pamietam tylko,że były takie czarne błyszczące.
Ewa,chyba wszyscy tak mamy,ze z nadmiaru opieki nad roslinami dmuchamy na zielsko tak jak ja na słynna stokrotke hiszpańska.Miałą być taka łatwa w uprawie i faktycznie skoro wyszła z niej pokrzywa to jest łatwa.
Kasiu,dziękuję bardzo.Do fuksji faktycznie mam słabośc zaraz po begoniach.Szkoda tylko,że potrzebują tyle miejsca do przechowania.Dzisiaj syn złozył mi już jeden regał na przechowanie roslin,bo przez sezon przybyło tego sporo.
Misiu,jeszcze jest troche kolorków w ogrodzie,ale to dzięki jednorocznym właściwie.
Dorotko,nie ma problemu,przeciez nie obsieję całej działki szrłatem,będziemy całą zime wysyłać nasze skarby.
Jola,te aksamitki cały czas kwitna i nie moge dobrze zebrac nasion,a obiecałam wysłać kilku osobom.Niech sobie spokojnie kwitną,wyslę jak dojrzeja,ale nie miałam jeszcze tak nieprzerwanie kwitnących aksamitek.Białe sa piekne,ale te chryzantemkowe przesliczne.
Bonia,dziękuję za głosik.Swoje cebulowe juz posadziłam,ale ty masz pole do obsadzenia to i ilosciowo tego jest dużo więcej.Szarłat czy mały czy duży,każdy ma swój urok,ten zwykły chyba będę wyrywać jak bedzie się rozsiewał,bo nie przypadł mi do gustu.
Uploaded with
ImageShack.us
Tereniu,miałam tylko jedną naparstnicę białą,kupiłam ja 2 lata temu na agrze i trochę się rozsiała,ale oprócz tej macierzystej z siewek nie kwitła mi żadna.W tym roku dostałam sadzonki z ogrodowiska róznych kolorów,moze w przyszłym roku zakwitną?
Tawuła moja zakwitła drugi raz, chyba mysli,ze to jeszcze lato mamy.
Uploaded with
ImageShack.us