Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

To miałyście fajny dzień :wink: Miło tak przekraczać pewien etap znajomści ,pamietam jak było po zlocie ;:108 inaczej juz się pisze :uszy
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Fajnie, że minął Ci miły i sympatyczny dzien w ogrodzie ;:168 z przyjaciółkami.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś czyli dzieje się u Ciebie dużo miłych rzeczy, takie spotkania i fajna rzecz i warto poznawać innych ogrodowych zapaleńców. ;:4
Ogród kwitnie że aż miło a Wy o zimie gatki wstawiacie. ;:173
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

A ja od razu zauważyłem, że przemyciłaś jedną dalię pomiędzy różami :;230
Tak, traw na Wystawie było co niemiara! Ale nastawianie się tam na zakupy to nie jest dobry pomysł. Ceny trochę zawyżone, tłok i ścisk jak na targowisku więc lepiej nie psuć sobie nastroju po obejrzeniu pięknych stoisk wystawców.
Kupiłem jednak upragnioną tawkę carex 'Prairie Fire' :tan Zadurzyłem się w niej na ubiegłorocznej Wystawie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, dziękujemy za gościnność i możliwość zwiedzania Twojego fantastycznego ogrodu! Bardzo mi było miło poznać Ciebie i M, a wspólnie spedzony czas, kawkę i ciacho na Twoim tarasie w tak cudownych okolicznościach przyrody będę przemile wspominać ;:196 Jeszcze raz bardzo dziękuję, było super ;:333 Wyczuwam w Tobie bratnią duszę, a spotkanie na żywo tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, ze jesteś bardzo sympatyczną osobą i wielką pasjonatką ogrodu ;:196
Do zobaczenia u mnie, macie otwarte zaproszenie, liczę że wkrótce skorzystacie :wit
Ps.Spacer po Waszym uroczym zakątku z kieliszkiem wina - bezcenny ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agunia, przejrzałam chyba z 20 stron wstecz, ale na piękności kocie niebieskie się nie natknęłam... :(
Ale przy okazji spytam, co ma tak piękne kłosy? Jakiś miskant?
aguniada pisze:Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agatko, kocillli nie fotografowałam jednak; obiecuję nadrobić! Kłos, o który pytasz, to jedna z wodnych traw, które mam posadzone w oczku - przepiękne, dwubarwne kwitnienie jest zwłaszcza w słońcu zachwycające :)
Dawno Cię nie było; chyba się urlopowałaś?
Robaczku, to ja raz jeszcze dziękuję, że znalazłyście czas na odwiedziny... podzielam odczucia co do nadawania na tej samej fali, dlatego jestem zadowolona, że szczęśliwy splot losu pozwolił nam się poznać :) Za zaproszenie do Twojego ogrodu bardzo dziękuję - na pewno skorzystamy ;:196
Szerokiej drogi powrotnej! :)
Jacku, cieszę się, że wystawa spełniła Twoje oczekiwania... ja też się wybierałam, głównie po inspiracje, ale się tym razem nie udało - trudno...
Lecę sprawdzić co to za trawka, która Cię urzekła :) Nazwa jest obiecująca!
Majutek, owszem - weekend był bardzo przyjemny, poza dzisiejszym dniem... umieram na ból głowy znowu :( a Ty jak się masz?
Marzko, Doris, Lineto - dzięki za sympatyczne wpisy :)

Zapraszam na obchód po niedzielnym, nieco jesiennym w klimacie ogrodzie u Aguni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ale galopuje ten wątek aż miałam problemy z nadrobieniem. Od ostatnich zdjęć nie mogę oderwać oczu. Nowe różaneczniki prezentują się cudnie i ten porządek....Wygląda to tak jakby zielsko miała zakaz wstępu do Twojego ogrodu. :;230
Aga jest przepięknie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aguś a tem miskant zebrinus,potężna kępa- to od kiedy u Ciebie rośnie że osiągnął takie rozmiary ?
x-ag-a
---

Post »

Moniko, mam nadzieję, że we wrześniu będzie nam dane się spotkać w Skierniewicach :)
Dzięki, że wpadłaś do mojego ogrodu i jest mi szalenie miło czytać pozytywną opinię - wiesz, że Twój zakątek i jego charakter jest bardzo bliski moim preferencjom i podoba mi się niesamowicie jak go 'prowadzisz'... Nowe rh świetnie się zaaklimatyzowały - wyobraź sobie, że Cunningham's White wciąż kwitnie pojedynczymi kwiatami!
Pozdrawiam Cię serdecznie...
Dorciu, ten miskant o którego pytasz, to Giraffe... trzy kępy, wysokości murka, sadziłam bodaj w maju - rozrósł się fantastycznie; polecam tę odmianę! :) Zebrinusa mam nad oczkiem - widać go na jednym ze zdjęć...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękny urokliwy ogród z ogromną przyjemnością odbyłam spacer u Ciebie Aguniu :heja a powiem Ci ,że wspomniany rh CWpowtarza kwitnienie późnym latem no i kwiaty ma różowe i białe ...miałam ale uśmierciłam :oops:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Miło mi czytać to co piszesz na temat mojego ogrodu ale jak się naoglądam fotek z Twojego mam wrażenie, że mój jest taki niedoskonały. Właśnie doszłam do wniosku, że im mniej bylin w ogrodzie tym łatwiej utrzymać w nim porządek. Przez ponad 3 tygodnie nic u mnie nie było robione i rabaty wyglądają tragicznie. Udało mi się doprowadzić do kultury dopiero połowę ogrodu.
Resztę będę musiała robić w następnym tygodniu i to po godzinach pracy więc zejdzie mi się z cały tydzień.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-ag-a
---

Post »

Maryniu, jesteś u mnie zawsze mile widzianym gościem ;:196 Wiem, że wspomniany CW powtarza kwitnienie późnym latem... nie jest ono obfite, ale kwiaty - nawet te pojedyncze - są przepiękne... są białe, a rozwijają się z różowych pączków :) Oba rh ładnie przyrosły po posadzeniu - jestem z nich bardzo zadowolona... Dziękuję za odwiedziny!
Moniko, słuszne uwagi... sama zauważyłam - z powodów które zresztą wymieniłaś - że w moim ogrodzie wiele odmian bylin nie ma racji bytu... natychmiast tworzy się bałagan, a mnie w ogrodzie pociąga jego całoroczna atrakcyjność... oczywiście trudno jesienią oczekiwać efektu jaki oglądamy w maju, ale jednak trzymam się swojego planu, że podstawę stanowią drzewa i krzewy, a reszta to też muszą być rośliny konkretne, np. róże, trawy czy hortensje. Wiem, że dla wielu ogrodników to będą nudy, ale co ja poradzę, że taki charakter ogrodu (u siebie) najbardziej mi odpowiada... inne rozwiązania podziwiam w zaprzyjaźnionych forumowych zakątkach :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś zawsze jesteś mile widziana w moim niedoskonałym, bylinowym ogrodzie ;:173
To prawda robota jest na okrągło, ale widocznie to kocham, skoro na to godzę się :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko odnoszę wrażenie, że jak przyszłabym do Twojego ogrodu to tak jak do salonów, chyba zdjęłabym buty chociaż nie mam tego w zwyczaju . Jest dla mnie tak dostojny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”