Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6
Wanda przepiękna ta róża...wszystko jedno jak się nazywa 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie wcześnie zakwita
Moje hortensje jeszcze nie pokazały kwiatostanów.
Zaczynają się róże-także i u mnie. Bardzo podoba mi się William Morris, choć kolor nie taki, jak u większości moich nowych róż. Grasten wciąż piękna

Zaczynają się róże-także i u mnie. Bardzo podoba mi się William Morris, choć kolor nie taki, jak u większości moich nowych róż. Grasten wciąż piękna

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Wandziu, dopiero co zachwycałam się azalkami a juz hortensje... ech, jak ten czas leci, ani się obejrzymy i przyjdzie pora na astry...
Róże piękności!
Róże piękności!
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu nie strasz. Dopiero drugi dzień lata. Astry niech zaczekają na swą kolej
U mnie także róże zaczynaja powoli..bardzo powoli kwitnać. Za to hortensje jeszcze troszeczkę. Mamy zatem okazje podglądać w różnych ogrodach te piękności.
Mam fotkę z różą Coronado na etykiecie. Zupełnie inna niż Twoja, ale u mnie zakwitła jeszcze inaczej
W każdym bądź razie Twoja jest piękna. No i te kropelki deszczu
Oby to tylko rosa była. Deszczu i zimna trochę za dużo jak na początek lata.

U mnie także róże zaczynaja powoli..bardzo powoli kwitnać. Za to hortensje jeszcze troszeczkę. Mamy zatem okazje podglądać w różnych ogrodach te piękności.
Mam fotkę z różą Coronado na etykiecie. Zupełnie inna niż Twoja, ale u mnie zakwitła jeszcze inaczej

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
AAlexandra, tak, tak, niech nam Mariola nie straszy, bo do astrów to jeszcze dłuuuugo. Ja ich zresztą mieć nie będę, bo oczywiście zapomniałam wysiać, choć mój M bardzo je lubi. No a ta akurat hortensja nalezy do odmian bardzo wcześnie kwitnących. Inne to jeszcze mają długą drogę przed sobą.
Kropelko, przeczytaj, co napisałam wyżej. Na razie mamy pierwszy dzień lata. Dopiero. A może już?
Ewamaj, no właśnie ten William taki wiotki jakiś. Kwiat cudowny, ale od razu pęd kładzie się pod jego ciężarem. Ale kolor ma bajeczny.
Gajowa-Ewo, a nie uważasz, że ta moja różyczka to identyczna jak ta w twoim awatarku
Jakoś tak rzuciło mi się to w oczy 
Widoczki z ZAWCIĄGIEM NADMORSKIM

I odchodzący DZWONEK BRZOSKWINIOLISTNY na tle trawy SPARTYNY GRZEBIENIASTEJ "AUREOMARGINATA"

Oraz przychodzący PRZETACZNIK "Ulster Blue Dwarf"

Kropelko, przeczytaj, co napisałam wyżej. Na razie mamy pierwszy dzień lata. Dopiero. A może już?
Ewamaj, no właśnie ten William taki wiotki jakiś. Kwiat cudowny, ale od razu pęd kładzie się pod jego ciężarem. Ale kolor ma bajeczny.
Gajowa-Ewo, a nie uważasz, że ta moja różyczka to identyczna jak ta w twoim awatarku

Widoczki z ZAWCIĄGIEM NADMORSKIM

I odchodzący DZWONEK BRZOSKWINIOLISTNY na tle trawy SPARTYNY GRZEBIENIASTEJ "AUREOMARGINATA"

Oraz przychodzący PRZETACZNIK "Ulster Blue Dwarf"

Przetacznik - piękny, ja tez mam, jeszcze nie kwitnie, tylko nie wiem jaka to odmiana. Jak zakwitnie, może się uda ustalić.
Taki biało-zielony zestaw, oszczędny, a jaki bogaty. Jednak wolę rabaty z mniejszą liczbą kolorów. Te bardzo kolorowe są niesamowite, ale jakoś - jak dla mnie - za dużo tego bogactwa.
Taki biało-zielony zestaw, oszczędny, a jaki bogaty. Jednak wolę rabaty z mniejszą liczbą kolorów. Te bardzo kolorowe są niesamowite, ale jakoś - jak dla mnie - za dużo tego bogactwa.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Rzeczka zawciągów cudna . Takie niepozorne roślinki w większej masie sa boskie 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
piękne przetaczniki, mam ostatnio na ich punkcie hopla
Nie sądziłam że skromny zawciąg nadmorski może tak efektownie wydlądać, pozwól że ukradnę pomysł
I ta nowa hortensja, gdzie ją zdobyłaś? bardzo ciekawa. Będzie się wybarwiać na biało czy zostaje taka limonkowa? a może różowa? Nie znam tej odmiany
Nie sądziłam że skromny zawciąg nadmorski może tak efektownie wydlądać, pozwól że ukradnę pomysł

I ta nowa hortensja, gdzie ją zdobyłaś? bardzo ciekawa. Będzie się wybarwiać na biało czy zostaje taka limonkowa? a może różowa? Nie znam tej odmiany
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,widzę,że u ciebie chociaż przebłyski słońca masz w ogrodzie,u mnie non stop pada,leje,wieje,makabra.Róża piękna z kropelkami deszczy,a hortensja jakaś wyrywna,ta odmiana tak wcześnie kwitnie?
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Coronado na 100%
William Moris prześliczny, ostatnio na dobre zakochałam się w angielkach, planuję go sobie sprowadzić na jesień. Crocus Rose to też wspaniała angielka
Wszystkie śliczne 

William Moris prześliczny, ostatnio na dobre zakochałam się w angielkach, planuję go sobie sprowadzić na jesień. Crocus Rose to też wspaniała angielka

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Wandziu śliczne widoczki i Gartentraume masz lepiej wychowaną nie spuszcza główek 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosiu, moja Gartentraume faktycznie ładnie ma wzniesione pędy i jest dość sztywna w porównaniu na przykład z Wiiliam Morris. No i pięknie pachnie. To chyba jedna z ładniejszych u mnie różyczek.
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:

Piękne widoczki pokazałaś na dobranoc

Różyczki piękne , i inne kwitnące również . Pozdrawiam i zapraszam do mnie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Na moje oko ta róża to 100% Coronado.
Hortensje w takim stadium mnie zadziwiły, to już?
One mi się raczej z jesienią kojarzą a tu się dopiero lato zaczęło..
Hortensje w takim stadium mnie zadziwiły, to już?
One mi się raczej z jesienią kojarzą a tu się dopiero lato zaczęło..