Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu też myślałam o takich dzwoneczkach :D
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grasten.-bardzo ładna biała róża ;:167 naprawdę udał Ci się zakup ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, pięknie u ciebie jak zwykle....cudne kwiaty, zdrowe i okazałe....pozazdrościć ;:108 Moja first lady choruje od wiosny, już raz przesadzana , czy lepiej by jej było w donicy? Przesadziłam ją z mega lampy do cienia...I tak zatrzymała się z kilkoma kikutkami i dwoma listkami.... :( A jest przepiękna....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu trudno za Tobą nadążyć :;230, co zajrzę to czytam, oglądam i czytam, tyle sie dzieję w tym wątku, że często brakuje mi już czasu na pisanie. Jak zwykle pięknie i kolorowo u Ciebie, niesamowite, że hortensja ma już pączki, Rooguchi wciąż jeszcze kwitnie? Powiedz kochna jakie nawozy stosujesz, że wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Ilonko Kasia to czarodziejka albo jak ktoś woli czarownica i dlatego jej tak wszystko ładnie rośnie ;:196 mam Nostalgię i Creme Brulle ;:196 ;:138
jak będę u Ciebie to wpadam też do Ewci :D
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Kasiu, ile u Ciebie roślinek kwitnie, które u mnie dopiero w pąkach. ;:oj I też nie wiem, czy zakwitną, jak dobrze deszczyk nie popada. Na piwoniach tyle pąków uschło :(
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Zdążyłam zwiedzić zaledwie kilka ogrodów i zastała mnie późna noc a za 6 godzin pobudka ;:202
Marta, byłam w Komornikach, tam mam najbliżej, śmignęłam A2 i piorunem byłam na miejscu. Passiflory były w kiepskim stanie, wymagały reaktywacji, a nie mam teraz nawet czasu żeby się zająć swoimi. W zasadzie muszą się same ogarnąć, bo lada dzień wyjeżdżam i ogród znowu bezpański.. ;:218 Jak wpadniesz do mnie to wizyta u Ewy obowiązkowa ;:108
Jule, róże pienne to była masakra, w zasadzie różane hospicjum :? Szkoda kasy. Poulsenki rabatowe jednka niczego sobie...ładne zdrowe przyrosty i sporo pączków.. ;:173 Wiem, wiem...jesteś na nie obrażona ;:168
Dawid, miło Cię widzieć po długiej przerwie :wit Fajnie, że zajrzałeś ;:173
Agnieszko, widziałam rabatkę ze żwirkiem, super to wygląda ;:333 A jak dojdą dzwonki to będzie bajka ;:224
Aszka, cieszę się, powiesz mi coś o tej róży? Masz ją u siebie? Jeszcze nie posadzona, chcę jej dobrać towarzystwo.. ;:131
Kasiu, po przesadzeniu First Lady musi pewnie odchorować i zatrzyma się w miejscu, ale daj jej chwilę..a jak nie ruszy to może faktycznie wsadź do donicy ;:168
Ilonko, Rooguchi dopiero zaczyna ;:173 Będzie kwitł do późnej jesieni :tan Używam długodziałającego nawozu wczesną wiosną, a potem tylko doraźnie do kwitnących :uszy
Ateno, witaj :wit U mnie wczoraj padało cały dzień i ogród wyraźnie odżył - Tobie też tego życzę ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit Wpadłam z rana naładować akumulatory. :D
Podzielam zachwyt nad Heidi, a Twoje intuicyjne kompozycje, mogą zawstydzić niejednego projektanta. :wink:
Miłego dnia Kasiu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, właśnie wyjaśniłaś mi fenomen Twojego ogrodu czarodziejskiego. Ty jesteś artystką i dlatego masz taki niesamowity zmysł kompozycji. Tworzysz ogród jak swoją biżuterię, wiesz gdzie metal a gdzie kamienny kwiat. Wszystko jasne ;:138 Talent musisz mieć ogromny skoro umiałaś go przenieść na roślinki. ;:180
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Halo :wit Jak samopoczucie? Urlop tuż, tuż - miało być mnóstwo zdjęć, a tymczasem już trzecia strona bezfotkowa... Poproszę o up-date z ogrodu - interesują mnie głównie róże, proszę o dużo róż :)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ooooo to mnie totalnie zaskoczyłaś......ale oni dbają o rośliny, niech ich gęś z kulawą nogą...... :shock: :evil:
spoko roślinki sobie poradzą ;:196
no ba, pewnie, że obowiązkowo trzeba iść do Ewy, zresztą daleko nie mamy jakieś 100 metrów, dobrze pamietam? :wink:
no i pada i pada....ja tam nie marudzę, ale chciałam już iść dziś na działkę, porobić na sekretnej rabatce a tu.......nic, ale za to jutro impreza się dopiero zaczyna o 18 to rano ide a co! :D
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Jestem pierwszy raz w Twoim królestwie. Jak mogłam do tej pory go nie zauważyć???? Jestem pod wrażeniem.
Klimaty jakie lubię, zadbane kwiaty, sporo dekoracji, ale ze smakiem:) Dzięki Twojemu wątkowi dowiedziłam się, ze powojnik, który rośnie u mnie jako NN to "rooguchi". U mnie wspiera się o jałowca.
Masz bardzo dużo roślin w pojemnikach, donicach. Czy zimują zabezpieczone na zewnątrz, czy też przenosisz je gdzieś?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Robaczku, slicznie masz urządzony ogród i podziwiam go w każdym calu. Jednak co dusza artystki to dusza artystki. Masz zmysł piękna zakodowany w genach. Dobór kwiatów i roślin to potwierdza. Czy mnie się wydaje czy dominującym kolorem u Ciebie jest niebieski? Dzwonki śliczne i chyba zgapię je na skalniak ;:173
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Wielokrotnie przekonałam się, że w naszych "Oszołomach" nie dbają o rośliny. Przy czym chyba w Swadzimiu, jeśli o to chodzi jest trochę lepiej. Trzeba mieć fart i trafić na świeżą dostawę - wtedy jest szansa, że roślinki będą w dobrej kondycji. A warto, bo czasami trafiają się rarytasiki. :D Jule, u nas nawet zdechlaków nie chcą przeceniać... No cóż - Poznań. Oszczędniśmy aż do bólu... Paskudy wolą wyrzucić, a ceny nie obniżą...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Kasiu,ja już tak szybko bo autko się grzeje ;:138
Grasten tez kupiłam ją Auchan rok temu w ostatniej chwili,wychodząc :wink: .Kwitła okazale całe lato dość dobrze przezimowała [okryta] i wiosna przesadziłam na inną rabatę gdzie będzie między różowymi .Jeszcze nie kwitnie ale pozwolisz ale już spora -zdjęcia z ubiegłego roku.Potem możesz je usunąć ;:173
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
na drugim zdjęciu lekko przybrudzona -za dużo deszczu :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”