Między blokami
Re: Między blokami
Fajna ta brzózka nisko szczepiona
A co rośnie pod nią jak tulipany przekwitną?

Witaj, Aniu. Ta grządka z przycupniętą brzózką jest cudowna. Nic na niej nie majstruj
Też w tym roku kupiłam brzózkę pendulę szczepioną na pniu. Bardzo ładnie już puszcza listki.

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, po cebulowych kwitną irysy, potem lilie, czasem wsadzam coś jednorocznego. Jest kilka żurawek.
A od strony domu od zeszłego roku są średnie funkie. Już wyszły. Mam nadzieję na pokaz ich możliwości.
Ateno, niestety brzozę lubią MSZYCE. Chodnik aż się lepi od spadzi. Mam nadzieję, że Twojej nie polubią.
A od strony domu od zeszłego roku są średnie funkie. Już wyszły. Mam nadzieję na pokaz ich możliwości.
Ateno, niestety brzozę lubią MSZYCE. Chodnik aż się lepi od spadzi. Mam nadzieję, że Twojej nie polubią.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,pospacerowałam po Twoim ogrodzie ,bardzo mi się podoba ,lubię skalniaki z dużą ilością kamieni ,rabata przed domem super,nie wiem co chciałaś zmieniać ,czytam ,że chcesz posadzić bramę z buków ,ja mam taką bramę ,właściwie dwie bramy,z buka i grabu ,bo mój mąż miał przynieść z krzaków buka ,ale się pomylił,bo na wiosnę nie było liści i przyniósł buki i graby ,ale jedne i drugie lubią cięcie ,więc stwierdziłam ,że nie ma to znaczenia ,jak wypuszczą liście to pokażę ,one są gdzieś pokazane w tamtym roku ,tylko trzeba by było odszukać,to muszą być wysokie drzewka ,żeby od razu spiąć u góry pozdrawiam 

-
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Identyczną roślinę znalazłam u siebie na trawniku. Zwróciłam na nią szczególną uwagę, bo przyznasz, że jest nietypowa. Obawiam się, że po pierwszym koszeniu już jej nie mam, choć szansa jest - rosła zdaje się dość blisko wysokich kamieni wokół sosny. Może trzeba wrzucić do wątku identyfikacyjnego. Cieszę się, że jednak weźmiesz leszczynę, nie cierpię wyrzucać roślin, a u Ciebie będzie jej na pewno dobrze
Parę lat temu zabrałam tuję, którą wyrzucił pracodawca. Rośnie pod moim dawnym blokiem, czasem z sentymentu jadę tamtędy sprawdzić ile urosła
Po świętach jak najbardziej, umówimy się 

-
Mileno, to jest buk.
A oto rzut oka na ogród.

Próba utworzenia potoku szafirków. Myślę, że się rozrosną.

Uciekinier z rabaty:

Nawet nie wiem kiedy to się pojawio. Na jabłonce przy podjeźdźie. Ale dowodów na zamieszkanie brak. Widocznie samiczce się domek nie spodobał. Nic dziwnego, jest na wysokości oczu ludzi i tuż przed oknem.

A oto rzut oka na ogród.

Próba utworzenia potoku szafirków. Myślę, że się rozrosną.

Uciekinier z rabaty:

Nawet nie wiem kiedy to się pojawio. Na jabłonce przy podjeźdźie. Ale dowodów na zamieszkanie brak. Widocznie samiczce się domek nie spodobał. Nic dziwnego, jest na wysokości oczu ludzi i tuż przed oknem.

- Ewelina7
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 23:28
Aniu, ślicznie u Ciebie; dobrze, że pokazujesz więcej swojego ogrodu. Bardzo mi się podobają te plamy żurawek, świetnie akcentują zieloną całość. I irysy u Ciebie już kwitną?
Uciekinier z rabaty
- ale co z takim zrobić? U mnie się tak rozłażą rudbekie i orliki, z upodobaniem wrastają między kostki brukowe i niestety nie jestem w stanie ich przesadzić nie niszcząc ich zupełnie.
Aniu, pamiętasz może, kto na targach miał kalinę angielską? Przeważnie są tam wystawcy z okolic, może bym ją wreszcie dorwała? Niestety nie mogłam być w tym roku na targach.
Uciekinier z rabaty

Aniu, pamiętasz może, kto na targach miał kalinę angielską? Przeważnie są tam wystawcy z okolic, może bym ją wreszcie dorwała? Niestety nie mogłam być w tym roku na targach.
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
-
Ewelino, kalinę miała szkółka z Czechowic-Dziedzic. Pamiętasz Maję w ogrodzie i pana od czarcich mioteł ? To oni. Rudbekie i orliki też mam wszędzie.
Basiu, nie. W tym roku też nie pojadę.
Basiu, nie. W tym roku też nie pojadę.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniałe skalniaki Aniu, wiesz, że zazdroszczę Ci tych kamieni 

-
Ewo, wywrotka kamieni z z Wisły... prosto z kamieniołomu. Chyba by Ci sie nie zmieściła w sypialni, bo, o ile pamiętam, tam jest przystanek dla Twoich kamieni.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu ale ten przystanek można ominąc i od razu cuzanem do ogrodu , w sypialni to tylko sporadycznie jak znajde pojedyncze kamienie. Remonty dróg w Rybniku czy wiesz jakie wspaniałe kamole przedwojenne wyciągają ze starej nawierzchni????... no i gdziesik wywożą 

-
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Piwonie u Teściowej superowe.
Wypatrzyłam złotokap a te ciemne listki przed nim to czyje?
Wypatrzyłam złotokap a te ciemne listki przed nim to czyje?
-
Z bordowych liści obok zotokapu jest brzoza i buk, a klon palmowy na pierwszym planie.