Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Aga, keramzyt kupisz w dużych worach w punktach sprzedaży materiałów budowlanych, będzie tani.
Jak go podbarwia i zapakują w mniejsze worki cena rośnie. :)
Poczekam na te nowe donice jak już nasadzenia porobisz, na pewno wstawisz zdjęcia. ;:138
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja przez ostatnie 3 dni smarowalam miesnie nog zelem dla sportowcow :;230 Ale juz zelzalo, to mysle ze nastepnym razem bedzie tylko lepiej.
U mnie podobna pogoda, cieplo, troche slonca ale wieje przeokropnie.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko
Wpadam do Ciebie dość często, bo masz przepiękny ogród. Wiele zakątków chciałabym zastosować u siebie, bo są takie klimatyczne. Twoje kloniki te bordowe spowodowały, że od razu pobiegłam na zakupy i kupiłam 3(różne). Mam nadzieję że przeżyły zimę, a jeśli nie to i tak uzupełnię je w tym roku. Mam nadzieję, że wtedy wesprzesz mnie radą. Pozdrawiam Cię serdecznie. Jola :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, ogród Cię wciągnął? :;230
Musiałaś się strasznie napracować, że nawet nie zajrzałaś po południu.
Ja wrócę do skrzyń. Czy zrobiłaś im dziury w dnie? Kilka trzeba zrobić
I najlepiej w te dziury średnicy 1 cm wstawić rurkę, która będzie odprowadzała wodę.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, strasznie mnie głowa wczoraj bolała, byłam nie do życia :( Napracowałam się przed południem, na wietrze i to on mnie chyba załatwił... Gosiu, skrzynie są tak wykonane, że deski na dnie są przepuszczalne, także spokojnie, nie muszę robić dziur. Dzisiaj jak dobrze pójdzie, podjedziemy z M. po keramzyt na drenaż.
Jolciu, witam Cię po raz pierwszy i dziękuję, że odwiedzasz mój ogród... Jestem przekonana, że klony palmowe warto mieć... Ja swoje okrywałam przez pierwsze dwa lata, a teraz już radzą sobie z powodzeniem same... Jeden z nich ma już dobrze ponad 2m wzrostu - niedługo muszę je jakoś sensownie przyciąć żeby ładniej się zagęściły. Jeśli tylko będziesz potrzebowała rady, której będę w stanie Ci udzielić, to wal smiało :) Pozdrowienia!
Jule, widzę, że wiesz co czuję z tym bólem mięśni ;) U mnie jest jeszcze tyle roboty do zrobienia, że niedługo masa mięśniowa zacznie się powiększać ;)
Majeczko, dzięki za podpowiedź w sprawie keramzytu... Zbadaliśmy już temat i wiem, gdzie szukać dużych worków. Donice niedługo zacznę zapełniać; w największą pójdzie chyba Phantom wykopana z ogrodu :)
Martuś, ma być ciepło, także szykujmy się na szaleństwo w ogrodzie... Ja się chyba rozejrzę za bratkami do pierwszych kompozycji donicowych ;) W donicach Martuś posadzę rośliny wieloletnie (hortensję, bukszpan, hosty, żurawki) podsadzone zwisającymi białymi petuniami, begoniami, bakopą, niecierpkami. Musi być ładnie :) Oczywiście będę wstawiać zdjęcia :)
Wybrałaś już altanę?

Miłego tygodnia wszystkim!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ależ u Ciebie będzie klimatycznie - juz nie mogę się doczekać :tan . Wiele inspiracji zapewne jest też z ogrodowej architektury Danusi ogrodu , czy tak , a może się mylę :roll: ? Klimat ogrodu tworza dodatki , m.inn. donice , ławki , detale stanowią o jego sile . a Ty masz wyczucie Aguś , by to wszystko odpowiednio połączyć ;:108 .

Miłego ;:196 .
P.S. Współczuję bóli głowy - wiem , co to jest - jestem niskociśnieniowcem i też miewam problemy z bólami .
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

O rany współczuję migreny... Mnie jakoś szczęśliwie odpuściła.
Agu, jak dużo sypiesz ziemi do drewnianych donic, całe donice wypełniasz? Ciekawa jestem tych kompozycji tarasowych. U mnie też kupa skrzyń do obsadzenia, ciekawe jakie będą ceny roślinek balkonowo-tarasowych? ;:24
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguniu, dzięki za link do donic. Mają bogatą ofertę. Chyba się do nich przejadę w tygodniu i też coś wybiorę.
Pokazałam mojemu M Twój piękny trejaż. Bardzo mu się podobał i jest szansa że zacznie myśleć o czymś u mnie :;230 Czyli za pięć lat może coś zbuduje :;230
Dużo pracy przed Tobą ale już sobie wyobrażam jak będzie pięknie.
Ja wczoraj też niestety padłam. Jestem zaraz po chorobie i wiatr mnie pokonał. Trzeba zbierać siłki na najbliższy weekend. Fajnie że możesz zaplanować urlop ale trzy dni pracy - czy Ty dziewczyno nie padniesz?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,czesto narzekasz na bóle głowy,a pijesz kawę z cytryną? Myślę,ze nie i błąd.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

OOO! Małgocha ma rację. Kawa z cytryną to świetne lekarstwo również na kaca i wszelkie bóle głowy. Ja się tego nauczyłam na studiach w Austrii. Początkowo mi nie smakowała bo kwaśna ale można ciut osłodzić. Choć podobno lepiej działa bez cukru. Również gorąco polecam
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , to prawda i ja słyszałam o kawie z cytryną na bóle głowy ;:108 .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, póki co, dzisiaj głowa ok... Dobrze, że Tobie odpuściła...
Co do skrzyń i ilości ziemi, to poradź proszę - planuję je wypełnić zostawiając około 10cm (razem z korą) od góry... czy tak będzie ok? Muszę je wypełnić ziemią, bo róże czy inne wieloletnie rośliny potrzebują miejsca na system korzeniowy...
Ceny jednorocznych pewnie będą oscylować w granicach 5-6zł, niestety. Ja planuję je ograniczyć i stosować tylko jako dodatek w kompozycjach z wieloletnimi... W Twoich skrzyniach widziałabym... ach, można je pięknie wypełnić :)
Jagódko, Danusine inspiracje są bardzo przydatne - ona otworzyła mi oczy na wiele możliwości kompozycji... Zobaczymy czy podołam i czy będzie miało to wszystko sens. Znalazłam też fajną ławkę, w stylu w którym szukałam, ale kosztuje 1000zł i nie wiem czy będzie mnie jeszcze na nią w tym sezonie stać.
Gosiu, wspominałaś mi o kawie z cytryną... niestety na mnie nie zadziałała... Najlepszy sposób dla mnie to cisza i ciemne pomieszczenie, pozycja horyzontalna...
April, witaj :) Do miejsca z donicami warto się wybrać - nie dość, że wybór duży, to własciciel jest hojny w upustach ;)
Mobilizuj M. żeby kupił drewno i zaczął budować pergolę czy trejaż w stylu, jaki Ci się podoba - idź za ciosem :)
Urlop sobie wezmę, bo pracy mam tyle, że weekendu nie wystarcza, a jeszcze przydałoby się odpocząć chwilę... No to może piątek i poniedziałek? Miłego dnia i dbaj o siebie, bo po chorobie te wiatry mogą Cię rozłożyć...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze , to tak , jak ja . Ciemny pokój , cisza ...oklad z zimnej wody na czoło i chusteczką ściśnieta głowa . Na oczy nawet patrzeć nie mogę ;:108 .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus mysle ze 10 cm, to za duzo. Tym bardziej ze roze bedziesz czyms podsadzac i rosliny beda za nisko. Zostaw z 5 cm od powierzchni kory, tylko tak zebys mogla przed zima dosypac... Twoje beda staly przy scianach domu, to i tak to, jest najlepszym zimowym zabezpieczeniem. A jak beda prawdziwe mrozy tfu-tfu, to narzucisz na gore wloknine. U mnie jest 10 cm ale moje donice sa duzo wyzsze i przy hortensjach nie bylo mi szkoda miejsca. W rozanych, mam tak ok 5 na dosypanie kory przed zima i wloknine w pogotowiu.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

No donice superaśne - już widzę jak będą się pięknie komponowały . Ja mam zamiar swoje plastikowe donice okleić i upiększyć zaprawą cementową - ale czy czas mi na to pozwoli?
A co do bólu głowy to i mnie wciąż boli i boli ... ale o kawusi z cytrynką to nie słyszałam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”