Moja działka
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka
Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę spokojnych, pogodnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze.
- slila1
Halinko podaję przepis.
Sałatka wiosenna szczypiorkowo ziemniaczana.
Ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę i skropić octem winnym. Wymieszać i wstawić do lodówki naokoło 8 godzin. Następnie wymieszać pół na pół majonez z jogurtem naturalnym i dodać do ziemniaków. Posiekać drobno dużo szczypiorku i wmieszać do sałatki. Przechowywać w lodówce, bo lepiej smakuje na zimno. Smacznego!
Sałatka wiosenna szczypiorkowo ziemniaczana.
Ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę i skropić octem winnym. Wymieszać i wstawić do lodówki naokoło 8 godzin. Następnie wymieszać pół na pół majonez z jogurtem naturalnym i dodać do ziemniaków. Posiekać drobno dużo szczypiorku i wmieszać do sałatki. Przechowywać w lodówce, bo lepiej smakuje na zimno. Smacznego!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Liduś u mnie poświeciło i pogrzało teraz szykuje się na deszcz - p o n u r o !
- slila1
U mnie też się zachmurzyło i pokropiło i tak ma być przez dwa najbliższe dni, a potem już ciepło i ładnie
.

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, mam wszystkie składniki i ochotę na szczypiorkową sałatkę, dzięki!
- Maska
- Kontakt:
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
- slila1
Irminko życzę smacznego!
Marysiu zaszalejemy w ogródkach!
Zosiu cieszę się, że mogę Cię gościć u mnie.
Marysiu zaszalejemy w ogródkach!
Zosiu cieszę się, że mogę Cię gościć u mnie.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu z zaskoczenie stwierdziłem,że w Twoim ogrodzie na ma czegoś co mam ja.Chodzi o koronę cesarską.U Mnie w zeszłym roku pięknie kwitła.Teraz znowu ma pąki.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje za życzenia, ja też Ci życzę zdrowych radosnych Świąt Wielkanocnych.Ogródek piękny i kolorowy u mnie jeszcze skromnie z kolorami. Przepis na sałatke ze szczypiorkiem odpisze 

- slila1
Jurku witam świątecznie.
Korona cesarska to bardzo kapryśna roślina, a do tego cena cebul też nie jest najniższa. Dlatego też dotychczas nie odważyłam się zaprosić jej na działkę, ale to się zmieni, bo już zaczęłam pertraktować w sprawie zakupu cebul. Jakiego koloru kwiaty ma Twoja korona?
Irenko dziękuję i cieszę się, że mnie odwiedziłaś. U mnie dziś zimowa pogoda. Rano był przymrozek około -4, teraz jest -1, bardzo mocno wieje i cały czas prószy śnieg. Dobrze, że okryłam przed świętami część delikatnych roślin.
Korona cesarska to bardzo kapryśna roślina, a do tego cena cebul też nie jest najniższa. Dlatego też dotychczas nie odważyłam się zaprosić jej na działkę, ale to się zmieni, bo już zaczęłam pertraktować w sprawie zakupu cebul. Jakiego koloru kwiaty ma Twoja korona?
Irenko dziękuję i cieszę się, że mnie odwiedziłaś. U mnie dziś zimowa pogoda. Rano był przymrozek około -4, teraz jest -1, bardzo mocno wieje i cały czas prószy śnieg. Dobrze, że okryłam przed świętami część delikatnych roślin.
- Maska
- Kontakt:
Irminko no to tak jak u mnie, rano było biało, szczególnie na dachach, teraz momentami zawierucha płatkowa. Temperatura w granicach zera, ale było parę minusów bo woda zamarznięta na powierzchni, bez spaceru, bo wiatr i nieprzyjemnie. Tylko rodzinnym ciepłem można się grzać.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Moja korona ma żółty kolor.W tym roku jest podwójna i na obu łodygach są pąki.Mam nadzieję,że dzisiejsza noc jej nie zaszkodziiła.Już się ubieram i idę zobaczyć.Mam nadzieję,że nikt Mnie nie obleje 

- Maska
- Kontakt:
Lidziu świętujesz jeszcze, po nocnym przymrozku wszyscy szukają strat. Może już wreszcie będzie ładnie! coś za coś ...