300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

grazynarosa22 pisze:....ja kilka lat wstecz wykopałam swoja obraczkę-po 10 latach zakopania jej ;:215
;:oj To się nazywa szczęście.... chciałam napisać fart ale nie jestem przekonana do poprawności językowej :;230

A w związku z powyższym zdarzeniem przypomniała mi się historia z mojego dzieciństwa, kiedy to spędzając wakacje u babci, mając lat 6 zaledwie,
z dwójką mojego kuzynostwa w podobnym wieku, zakopaliśmy w ogródku całkiem sporą sumkę, zebraną od wujków i cioć wszelakiej maści.
Któryś z tych wujków po 2 lub 3 kieliszkach wmówił nam, że jak zakopiemy to urosną jak ziemniaki. ;:oj My, młodzi, naiwni i z brakiem jeszcze poczucia wartości banknotów i monet zapomnieliśmy o naszym zakopanym skarbie. ;:145 Jakież było zdziwienie i radość mojej babci, kiedy po jakimś czasie, pieląc ogródek znalazła szczerą gotówkę. :heja ..... a dalej to było już tylko weselej, bo z dziadkiem przekopali cały ogródek w poszukiwaniu kolejnych skarbów. :;230 Nigdy nie zdobyłam się na odwagę aby powiedzieć babci prawdę. :oops:
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Mariolka , ja też zawiesiłam rurki dla murarek , i miałam już zaklejone , a dziś zaglądałam , to chyba ptaki mi wydziobały . Muszę pomyśleć nad zabezpieczeniem , ale one podobno zasiedlają rurki latem .
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:16 Mariola jak tam Twoje kopanie?U mnie został jeszcze jeden kawałek.Zawdzięczam to swojemu T,postarał się chłop jak nie wiem co.Ostatni to już chyba ja załatwię żeby mi nie wykopał siedmiolatki i szałwi.Szkoda,że to już jesień,piękna ale wolę cieplutkie lato.Pozdrawiam. ;:1
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

A ja ELA nic nie wykopałam oprócz śmieci ;:180 Oj trefna jestem ;:124
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Wpadłam by zobaczyć co słychać i widać u Mariolki na :wink: "RODOS"-ie a tu wykopaliska,archeologia... :;230
U mnie ostatnio wykopuje się wory po nawozach, które na pewno są z minionej epoki PRL
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj Mariolu. Ależ Twoja działka się zmieniła! ;:138 Pięknie teraz nawet jesienią. U mnie niestety tegoroczna jesień nie będzie zbyt pracowita (a było tyle planów). Pokroili mnie w zeszły weekend w szpitalu i parę tygodni mam z głowy z pracą fizyczną :( No ale takich rzeczy się nie planuje, trudno...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Dziękuję Wszystkim Wam za wizytę. Jak już wspominałam wielokrotnie - na pytania zadane mi tu :oops: ( ojej jak to pompatycznie brzmi :oops: ;:131 ) odpowiadam w Waszych wątkach. Najlepiej, jak potrafię ;:108
Odwiedzajcie mnie, komentujcie, nie żałujcie sobie :;230
A teraz do rzeczy:
Niedziela - cudowna
Poleciałam sobie na działkę, wróciłam niedawno ...... ciemno się zrobiło, trzeba było wiać żeby w ciemnościach jedynek sobie nie wychlastać - nie odrosną ;:219
Przede wszystkim roztrząsnęłam obornik i przysypałam "na gotowo" miejsce pod poziomki ( jeszcze ich nie sadzę bo ich nie ma )
Obrazek

Uporządkowałam jesiennie pobojowisko
Obrazek

Obrazek
Widoczny po prawej stronie obszarek nie skopany - skopany nie będzie - tam stanie altanka ( nie wiadomo jaka, coś wymyślę)

A to zaczątki ciurkadełka. Obsadzam tym, co mam, może dobre ludzie wspomogą ;:180 radą. Mam tu liliowce, niezapominajki i hosty. Co jeszcze można ???
Obrazek

Odkryłam, zasłonięte do tej pory dyktą ( bo słońce) patyki różane. Nie uschły, nie zgniły, może się ukorzeniły. W końcu siedzą tu od początku lipca. Dam im trochę światła zanim je zakopcuję.
Obrazek

Obrazek

Kibelek otrzymał ...... prónd. :;230 . Śmieszne ale gdy zamykałam za sobą drzwi aby .... hm, hm, hm ..... siedziałam w ciemnościach. Nie życzę sobie :lol: . Przeciągnęłam kabel i mam światło ;:333
Obrazek

A teraz takie tam ...
Przede wszystkim wciąż kwitnie biały klematisek ;:oj Cudny jest
Obrazek

gronio pachnący też jeszcze kwitnie - resztką kwiatów
Obrazek

Obrazek

Kwitnie chryzantemka z sulejowskich darowizn
Obrazek

Słoneczniczki ozdobne maja jednak jakoweś nasionka - ptaki wiedzą ...... i jedzą :D
Obrazek

Końcówka pomidorków ..... nie mam zdania co do zasadności sadzenia pomidorów i ogórków ;:131
Obrazek

W słoneczniczku szorstkim rośnie sobie Marcinek. Bardzo lubię te krzaczory a byłam chyba jedyna na ROD nie mająca tego "na hektary". Teraz już mam.
Obrazek

Przewiesiłam gniazdo dla murarek. To jedyne miejsce, jakie wymyśliłam :oops: ( coby ptaszyska nie wyżarły mi pszczółek) To jest pierwszy pęczek ale nie ostatni. Nadchodzącej zimy wybiorę się na wycinanie trzciny i dołożę.
Obrazek

A na koniec dzisiejszej sesji zdjęciowej - tak zwany "pieprznik Rudej". Moje potomki twierdzą, że tu tylko dziada i baby brak, ja uważam, że to artystyczny nieład działkowca :twisted: .
Obrazek

Wszystko w dniu dizsiejszym. Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

a ja zdjęć nie widzę :( :( :(
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poprawione ;:oj przepraszam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pieprznik przyzwoity i uporządkowany wzorowo! ;:333
Podoba mi się kibelek z elektrycznością! Kiedyś w takim latarka wpadła mi do .... otworku i w lesie wygladało to tak, jakby obcy wylądowali :;230

Murarkom wystarczy jak na wiosnę dołożysz. Polecam 3x tyle, co masz. Zapełnią kolejnym pokoleniem ze spokojem.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mariolko ;:138 Przyszłam się przywitać po długiej nieobecności ;:196 Gdzieś wyczytałam że miałaś łapkę w gipsie ...............ale widzę że już kopiesz, podciągasz prónd to pewnie już dobrze ............długo mnie nie było :cry:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha, mam jeszcze coś do pokazania.
Zaczyna się coś dziać z moimi storczykami ;:oj
Chyba mi zakwitną :heja
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariola podziwiam Ciebie za murarki...
...faktycznie skopałaś prawie cała działęczkę...a masz już plan do obsadzenia ...ja też zrobiłam nową rabatkę i pracuję ołówkiem na papierze co tam posadzić :;230
...a mój jedyny storczyk zakwił mi jednym kwiatkiem...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No działeczkę zrobiłaś super na zimę a kwitki jeszcze Ci jeszcze pięknie kwitną i cieszą oko ;:180 Na storczyku masz pędzik kwiatowy i zakwitnie Ci tylko jeszcze trochę potrwa ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Sulejowska chryzantema wygląda mi na marunę arktyczną.
Gratuluję jesiennych porządków, sama zawsze jakoś nie mogę nadążyć i albo kończę początkiem zimy albo wiosną. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”