wanda7 pisze:Przychodzę zobaczyć

Świetna, dorodna kępka. Wiesz co?. Ja na razie boję się uprawiać trawy w donicach. Nie chcę ich zmarnować. No ale w Szkocji zima nie tak mroźna jak u nas. Może by się dało je przezimować...
Wandziu, ja chyba jednak spróbuję w tych donicach .... posadzę razem z żurawkami - i będę liczyć na łagodną zimę
Iga - posadzę do donic
Dzięki za polską nazwę ! Goryczka duuużo łatwiej pisać niż tego całego tasiemca
Mam słabość do roślin o ozdobnych liściach, więc i paproć mi w koszyku wylądowała. Na etykiecie mam info ze to 'Cyrtomium falcatum' i tu podają, że może zimować na dworze

a wiosną jedynie usunąć ewentualne uszkodzenia pomrozowe... no zobaczymy co z niej po zimie zostanie - bo już posadzona na rabacie
Dana - dzięki ! Trawy długo mnie nie brały

ale jak widać szerząca się trawiasta epidemia dopadła i mnie
Jakoś obawiam się dużych traw - boje się że są zbyt ekspansywne
Ann-ka72 - kwitną jeszcze lilie

kwitną ! U mnie sezon jest troche bardziej rozwleczony w porównaniu do Polskiego

Co do traw w sprzedaży - to oczywiście bywa różnie.
Czasem są małe sadzonki traw w doniczkach p9, jakieś dość popularne odmiany i są w sprzedaży za 1 funta czy 1,50 itp. Ta 'Frosted Curls' była niestety tylko w dużych i za niecałe 4 funty... Były jeszcze i inne w duzych donicach ale juz w okolicach 10 funtów... Jak dla mnie to dużo.
Wolę taka roślinkę kupić taniej - bo i wydatek mniejszy i nie żal pieniędzy jak się w przysżłym sezonie koncepcja zmieni