Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Agatko, sprawdzałam tego powojnika w necie, rzeczywiście bardzo ciekawe ma kwiatki, chyba sama bym się skusiła, mówisz, że dzisiaj sadzisz, ja nosa z domu nie wytykam (wyszłam na moment, zrobiłam kilka zdjęć i biegusiem do domku), u mnie co chwilę pada grad, na moment słoneczko i znów grad i tak w kółko, a wieje, że szkoda gadać.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cześc Agato,
czy wsadziłaś uroczego clemka do gleby, ja się wstrzymałam ;:185 strasznie wybujały im pędy i wiatr pewnie by je połamał.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Na podwórko poszłam o 13, miałam chwilę przerwy na herbatę, wróciłam o 19 ;:224 ;:202 Następne pół godziny leżałam w wannie z gorącą wodą, potem ciepła kolacja, a następnie zawinięta w koc oglądałam sobie mecz Radwańskiej ( ;:138 ), teraz też mam kokonek z koca :lol:

Zostały mi do posadzenia dwie piwonie i ciemiernik, ale dla nich trzeba przygotować specjalne głębokie doły, reszta dostała dobrą ziemię płycej trochę. Przy okazji wywaliłam irgę (ja miałam wzniesioną) - została przesadzona pod płot po drugiej stronie drogi - tamto miejsce jest kompletnie niezagospodarowane, a pomyślałam, że choć ptaki będą miały pożytek z niej zimą :wink: . Przeniosłam tez trzy kępy liliowców rdzawych w inne miejsce i wykopałam jedną hortensję i malutką forsycję, zostały w taczce razem z dużymi bryłami ziemi :oops: . Posadziłam dużo :lol:
Musiałam posadzić jak najwięcej, bo wcale nie wiem, czy będzie lepiej po niedzieli, a wtedy będę mogła sadzić tylko po 17.00, przecież Franka na dwór nie zabiorę :| A roślinki już wyrosły w torebkach :roll: .

Aguniu, dziękuję za to, że troszczysz się o realizację moich zachcianek ;:196 . Zaraz zajrzę, co nabyłaś u Kordusa.
Gosiu, powojnik całkiem, całkiem, mam nadzieję, że Twoje też zobaczę :)
Justynko, wawrzynki są śliczne, ja mam jeden fioletowy... na widoku... przez płot od sąsiadów :lol: . Ciekawa jestem, czy coś Ci się udało w Lidlu upolować.
Ilonko, u mnie była taka sama pogoda :twisted:.
Kasiu, klemka nie posadziłam, ma już pąki nawet, za bardzo podpędzony na takie ekstremalne warunki. Mieszka w garażu na oknie, kaloryfer pod oknem zakręciłam. To, co sadziłam, przykrywałam cieniutką warstwą ziemi, jasne pędy sobie poradzą, a będą mniej narażone na zimno.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nie udało, bo dzisiaj nie byłam. Z mojej wsi muszę trochę jechać, a jakoś nie miałam natchnienia.
Najszybciej w poniedziałek.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

No to gratuluję wyczynu :shock: , moje wyjście do ogrodu ograniczyło się do okrycia magnolii i zabrania roślin pod dach, a potem razem z kocurem i resztą familii przy kominie :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Napracowałaś się co niemiara - chylę czoła przy takiej pogodzie, bylebyś się jednak nie przeziębiła... Mam nadzieję, że gorąca kąpiel i kokonik uchroniły Cię przed nim...
Uwielbiam emocje sportowe (chyba o tym rozmawiałyśmy :)) i jestem dumna z Agnieszki, że tak jej świetnie idzie w ostatnim czasie... Widać tę pewność siebie po niej, nie boi się rywalek i to one zaczynają czuć coraz większy respekt przed naszą Isią. Brawo!
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Francesca, nieźle się dzisij napracowałaś :uszy Przy takiej pogodzie, to prawdziwy wyczyn ;:333
Nie uwierzysz, ja też dzisiaj zajrzałam do Lidla i kupiłam....Hagley Hybrid :;230 :;230 :;230
Ciekawe jak się będzie spisywać i czy faktycznie to Hagley... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podziwiam konsekwencję-ja nie wytknęłam nawet nosa za próg :D Mam Hagley Hyrid od kilku lat i jestem z niego bardzo zadowolona, kwitnie obficie i długo, nigdy jeszcze nie chorował, nie grymasi, dobrze znosi zimy. Kupiłam 5 powojników podobnie wyglądających i nie odważyłam się ich posadzić :( Stoją w garażu w kartonie i czekają na lepszą pogodę. Teraz świeci słońce :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Lecę do Lidla ;:65 , mam nadzieję, że jeszcze coś zostawiłyście :wink: !
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Agatko, twarda z Ciebie zawodniczka, w taką pogodę wojować w ogrodzie? U nas chyba już ponad tydzień wieje, raz mocno raz lżej ale wieje, wieje i wieje, a ja tak nie lubię wiatru. A teraz jeszcze widzę że płatki śniegu wirują na tym wietrze :( Jeszcze śniegu tylko brakowało.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Justynko, może jeszcze coś zostanie :wink: .
Kasiu, po prostu mus, gdyby nie to, że te rośliny naprawdę były wyrośnięte to bym czekała, aż się ociepli :roll:
Aguniu, póki co nie czuję przeziębienia, ale jutro wyjdzie, czy mnie coś nie dorwało ;:124 .
Agnieszka gra fajny techniczny tenis, miło się oglądało jej zagrania ;:108
Kasiu, bardzo liczę na to, że nasze klemki to Hagley... One są takie inne niż reszta tych, które były w ofercie, nie wspominając o tym, że dużo z tamtych odmian już mam :lol:
Ewuniu, dobrze Ci mówić, wiem, że rośliny od pana Marka masz już posadzone :wink:
Asiu, już wiem, że coś zostało i dla Ciebie :D
Iwonko, u nas też wieje, strasznie mnie to wkurza, choć wolę, kiedy wieje i nie pada, bo ziemia obsycha, u mnie ciągle mokro :evil:

Przepraszam, dziś głównie czytam u Was, nie mam weny :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

:D Dzięki, że nie wykupiłyście wszystkiego...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Rety, jesteś jak terminator ;:134 Obyś się nie rozchorowała ;:3
Ja co się ubrałam żeby wyjśc to słońce się chowało i zaczynał na zmianę padac deszcz, śnieg lub grad ;:223
Poddałam się i zajęłam się rozsadzaniem miniaturowych pomidorków. Już spore porosły i zrobiło im się ciasno. Rozsadzałam też sałatę ozdobną. Ale ona nie wygląda jak sałata 5 cm łodygi i małe dwa listeczki :shock: Ciekawe co ja właściwie posiałam ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nic dziś nie zrobiłam, choć plany miałam ambitne. Pogoda mnie przygnębiła. Koty układają się z chęcią na palecie z przepikowanymi roślinami. Kilka niecierpków tego nie przeżyło :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wstrętne sierściuchy :twisted: zamknąć za karę do piwnicy i ;:134
Zablokowany