U Przemka w ogrodzie cz.II
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Witaj . Gdy przeglądałam wątek poruszył mnie śnieg w ogrodzie . Całe szczęście ,że dopatrzyłam ,że to 30.10 .2012
u mnie przymrozki już były .dzięki za odwiedziny i mądrą wypowiedz.

u mnie przymrozki już były .dzięki za odwiedziny i mądrą wypowiedz.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku , komputer chyba już naprawiony , warto by się pokazać i wkleić zaległe zdjęcia .
Genia
Genia
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witam wszystkich serdecznie po bardzo długiej przerwie, dziękuję najwytrwalszym, którzy czasem tu zaglądali
Wszystkim, którzy jeszcze pamiętają mój ogród a i tym którzy go nie znali, a zechcą odwiedzić mój wątek, przynajmniej w skrócie przedstawię miniony sezon.
Bo choć forumowa aktywność znikoma to w ogrodzie pracuję wymyślam i przerabiam w każdej wolnej chwili.
W ubiegłym roku postanowiłem powiększyć ogród o nowy zakątek ok 4ary przez całe lato porządkowałem przygotowywałem teren i w końcu sadziłem do końca realizacji tego zakątka jeszcze daleko a ja właśnie postanowiłem przesunąć ogrodzenie i już mam kolejne 400m2 do zagospodarowania, wczoraj nawet mnie olśniło i wymyśliłem plan nowej części
.
W marcu zima trzymała nadal w najlepsze
ja nie mogąc sobie już z nią poradzić kupiłem sobie takie oto młode ptaszki

W Kwietniu przyszła upragniona wiosna
Choć początki nie były zbyt obiecujące

z biegem miesiąca było jednak lepiej

W maju wiosna była juz w pełni

chwilami kwiatów miałem nawet miliony

cdn.

Wszystkim, którzy jeszcze pamiętają mój ogród a i tym którzy go nie znali, a zechcą odwiedzić mój wątek, przynajmniej w skrócie przedstawię miniony sezon.
Bo choć forumowa aktywność znikoma to w ogrodzie pracuję wymyślam i przerabiam w każdej wolnej chwili.
W ubiegłym roku postanowiłem powiększyć ogród o nowy zakątek ok 4ary przez całe lato porządkowałem przygotowywałem teren i w końcu sadziłem do końca realizacji tego zakątka jeszcze daleko a ja właśnie postanowiłem przesunąć ogrodzenie i już mam kolejne 400m2 do zagospodarowania, wczoraj nawet mnie olśniło i wymyśliłem plan nowej części
.
W marcu zima trzymała nadal w najlepsze

W Kwietniu przyszła upragniona wiosna

Choć początki nie były zbyt obiecujące

z biegem miesiąca było jednak lepiej

W maju wiosna była juz w pełni

chwilami kwiatów miałem nawet miliony

cdn.
- e-genia
Przemku ale cudne widoki , bardzo tęskniłam za tym ogrodem , dzięki że znów mogę podziwiać Twój ogród .
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Prawdę Genia mówisz.To piękny ogród ale i ptaszki też.Co im powiedziałeś żeby nie uciekły w miliony kwiatów ?.One mogą je wabić nie tylko kolorem
ale i zapachem.
ale i zapachem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Prawdę mówisz Janku
ptaki też cudne.

- przemekg
- 1000p
Geniu zmobilizowałaś mnie do odświeżenia wątku 
Janku pawie to bardzo inteligentne ptaki do tego sprytne i ciekawskie ale bardzo łatwo dają się oswoić gdybym mogł poświecić im nieco wiecej czasu jadły by z ręki, nie mam z nimi problemu przez cąły sezon raz tylko spłoszone przez ciężarówkę przefrunęły przez ogrodzenie i raz nocowały na dachu i to niedawno bo zrobiło się zbyt ciemno i nie zamknąłem kurnika i nie czuły się zbyt bezpiecznie wiec weszły wyżej, a ja potem nie spałem i w nocy wyglądąłem przez okno czy siedzą na dachu, rano zeszły jak nigdy nic. Teraz staram się nie czekac do zmroku z zamknięciem ich.

Janku pawie to bardzo inteligentne ptaki do tego sprytne i ciekawskie ale bardzo łatwo dają się oswoić gdybym mogł poświecić im nieco wiecej czasu jadły by z ręki, nie mam z nimi problemu przez cąły sezon raz tylko spłoszone przez ciężarówkę przefrunęły przez ogrodzenie i raz nocowały na dachu i to niedawno bo zrobiło się zbyt ciemno i nie zamknąłem kurnika i nie czuły się zbyt bezpiecznie wiec weszły wyżej, a ja potem nie spałem i w nocy wyglądąłem przez okno czy siedzą na dachu, rano zeszły jak nigdy nic. Teraz staram się nie czekac do zmroku z zamknięciem ich.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj Przemku.
Słyszałam o twoich poczynaniach już latem od niedaleko mieszkającego od Ciebie forumka.
Ogród widzę pięknieje coraz bardziej.
Bardzo lubię pawie, mimo że ich głośny krzyk nie zawsze jest miły dla ucha.
Mam niedaleko mnie hodowcę białych pawi.
Nawet jeden mu uciekł i u mnie go łapali, bo podobno też czegoś się wystraszył.
Piękne ptaki i gratuluję Ci takiego nabytku.
Powstawanie nowych zakątków ........to ciekawi mnie bardzo.
Napisz o tym coś więcej.
Chciałam też zapytać jak sprawują się u Ciebie kanny o kolorowych liściach.
Łany rzepaku to istny raj dla pszczół, których niestety coraz mniej z racji stosowania oprysków chemicznych i dosuszania Roundupem.
Widzę też coraz więcej ładnych kompozycji z kamykami różnego gatunku.
Pięknieje twoja posesja coraz bardziej.
Pomyślności wszelkiej.

Słyszałam o twoich poczynaniach już latem od niedaleko mieszkającego od Ciebie forumka.

Ogród widzę pięknieje coraz bardziej.

Bardzo lubię pawie, mimo że ich głośny krzyk nie zawsze jest miły dla ucha.
Mam niedaleko mnie hodowcę białych pawi.
Nawet jeden mu uciekł i u mnie go łapali, bo podobno też czegoś się wystraszył.
Piękne ptaki i gratuluję Ci takiego nabytku.

Powstawanie nowych zakątków ........to ciekawi mnie bardzo.
Napisz o tym coś więcej.
Chciałam też zapytać jak sprawują się u Ciebie kanny o kolorowych liściach.
Łany rzepaku to istny raj dla pszczół, których niestety coraz mniej z racji stosowania oprysków chemicznych i dosuszania Roundupem.
Widzę też coraz więcej ładnych kompozycji z kamykami różnego gatunku.
Pięknieje twoja posesja coraz bardziej.

Pomyślności wszelkiej.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Przemku!
A gdzie to tak pięknie?
Super tulipany i cały ogród. Co to za roślina na 12 zdjęciu?
Jest zaje...fajna

A gdzie to tak pięknie?

Super tulipany i cały ogród. Co to za roślina na 12 zdjęciu?
Jest zaje...fajna

- przemekg
- 1000p
Grażynko cieszę się że odnalazłaś drogę do mojego ogrodu
Choć ogrody mamy tak bardzo oddalone to nasz wspólny znajomy ma wszędzie blisko
Tak z pawiami te ucieczki to głównie ze strachu gdy jest im dobrze i czują się bezpiecznie nie w głowie im dalsze wyprawy, ja natomiast bardzo lubię i ich krzyki, to jeden z powodów że je kupiłem aby przełamały tą wszechobecną ciszę
Barwne kanny w tym roku jak i pozostałe sie uwsteczniły mocno bardzo późna wiosna nie pozwoliła na wczesniejsze ich podpędzenie mam ich mniej jak miałem ale potem się pozbierały Durbana posadziłem do donic i dopiero ruszył bo było z nim cienko Stutgart nieco lepiej ale nie wyrósł tak wielki jak w poprzednim sezonie.
Nowy zakątek zaczął nabierać formy latem zaraz dojdę do tego okresu w relacji zdjęciowej.
Czerwiec królują irysy

Ale i Rh nie dają o sobie zapomnieć miały rosnąć w cieniu wierzby ta jednak postanowiła zakończyć swój żywot

w ubiegłym roku dostałem 2 hortensje ogrodowe przezimowałem je w donicy wiosną przesadziłem silnie nawoziłem i pięknie wyrosły jestem nimi zachwycony bo kwitły od wiosny i nadal jeszcze są w dobrej formie

z nasionek od Geni wyrosły piekne orliki

czyż nie jest piękna

Tak z pawiami te ucieczki to głównie ze strachu gdy jest im dobrze i czują się bezpiecznie nie w głowie im dalsze wyprawy, ja natomiast bardzo lubię i ich krzyki, to jeden z powodów że je kupiłem aby przełamały tą wszechobecną ciszę

Barwne kanny w tym roku jak i pozostałe sie uwsteczniły mocno bardzo późna wiosna nie pozwoliła na wczesniejsze ich podpędzenie mam ich mniej jak miałem ale potem się pozbierały Durbana posadziłem do donic i dopiero ruszył bo było z nim cienko Stutgart nieco lepiej ale nie wyrósł tak wielki jak w poprzednim sezonie.
Nowy zakątek zaczął nabierać formy latem zaraz dojdę do tego okresu w relacji zdjęciowej.
Czerwiec królują irysy

Ale i Rh nie dają o sobie zapomnieć miały rosnąć w cieniu wierzby ta jednak postanowiła zakończyć swój żywot

w ubiegłym roku dostałem 2 hortensje ogrodowe przezimowałem je w donicy wiosną przesadziłem silnie nawoziłem i pięknie wyrosły jestem nimi zachwycony bo kwitły od wiosny i nadal jeszcze są w dobrej formie

z nasionek od Geni wyrosły piekne orliki

czyż nie jest piękna

- e-genia
Przemku fajnie kwitła Ci hortensja ogrodowa , moje w tym roku słabo , tylko takie które kwitną na pędach jednorocznych .
Iryski też śliczne , gdzie kupowałeś ?
Orliki te granatowe i czerwone z białymi końcami u mnie już zginęły , muszę gdzieś w czerwcu kupić.
Iryski też śliczne , gdzie kupowałeś ?
Orliki te granatowe i czerwone z białymi końcami u mnie już zginęły , muszę gdzieś w czerwcu kupić.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie tylko hortensje masz cudne.
Widzę ze i żurawek Ci przybyło.
No a te cudne róże pod ogrodzeniem to już super.
Iryski też masz z wyższej półki, ja dokupiłam kilka w tym roku, chociaż nie wiem czy dadzą rady w mojej ciężkiej ziemi.
Ty pawiami zagłuszasz ciszę a ja dałabym wszystko, żeby u mnie taka cisza była.
Widzę ze i żurawek Ci przybyło.
No a te cudne róże pod ogrodzeniem to już super.

Iryski też masz z wyższej półki, ja dokupiłam kilka w tym roku, chociaż nie wiem czy dadzą rady w mojej ciężkiej ziemi.
Ty pawiami zagłuszasz ciszę a ja dałabym wszystko, żeby u mnie taka cisza była.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No fakt,długo pauzowałeś , ogród piękny ,cudne kompozycje i rośliny i choć z ogromną przyjemnością obejrzałam Twoje kwitnienia to powiem jeszcze jedno,fotka zimowa
ogród jak z bajki tylko Królowej Śniegu brak

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt: