Moje kwiaty od A do Ż cz.3
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.3
Zaraz podjadę z cysterną 

- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hahah dobre..
Mała kremowa jakoś sobie radzi nie wyrosła taka wysoka jak różowa..

Uploaded with ImageShack.us

Samosiejka..Ślazówka..została mi z dawnych lat..i teraz wypełnia lukę..:)Miałam jeszcze białą ale chyba wyplewiłam

Moje 10min..po deszczu..

Aż strach pomyśleć co będzie po godzinie..chwasty rosną na potęgę..w moim buszu..

Mała kremowa jakoś sobie radzi nie wyrosła taka wysoka jak różowa..

Samosiejka..Ślazówka..została mi z dawnych lat..i teraz wypełnia lukę..:)Miałam jeszcze białą ale chyba wyplewiłam

Moje 10min..po deszczu..

Aż strach pomyśleć co będzie po godzinie..chwasty rosną na potęgę..w moim buszu..

- Reni4
A jak już tak dzisiaj siedzę w domu..to wstawię kilka ujęć..dzisiejszego lipcowego..bałaganu..czas będzie znowu zabrać się za porządek..miesiąc się kończy..trzeba posprzątać lipcowe śmieci..aż mnie to przeraża...
ale tak to jest jak się nie robi systematycznie..zachciało mi się odpoczynku to teraz będę nadrabiać...
Troszeczkę się od czerwca gdzieniegdzie zmieniło ale nie wiele..jedynie inne kwiaty kwitną..
Na dolnym...dzisiaj po deszczu..;)Az strach pokazywać ...ale cóż nie zawsze jest tylko pięknie czasem trzeba dopiero coś porobić aby to wszytko miało wygląd

Kącik z huśtawką odrobinę...zapomniany..bez poduch..bo lało..

Trochę buszu...

trzeba trawsko skosić...jak obeschnie troszkę..

to tak ogólnikowo...

Troszeczkę się od czerwca gdzieniegdzie zmieniło ale nie wiele..jedynie inne kwiaty kwitną..
Na dolnym...dzisiaj po deszczu..;)Az strach pokazywać ...ale cóż nie zawsze jest tylko pięknie czasem trzeba dopiero coś porobić aby to wszytko miało wygląd

Kącik z huśtawką odrobinę...zapomniany..bez poduch..bo lało..

Trochę buszu...

trzeba trawsko skosić...jak obeschnie troszkę..

to tak ogólnikowo...
- Reni4
teraz troszkę szczegółowo..jak tak sobie popatrzę na te fotki to widzę co muszę posprzątać

ciężko mi zrobić jedną fotkę ogrodu..muszę zawsze po kawałku...

I tak doszłam w koło znowu do huśtawki..siadam i zastanawiam się co wyciąć...co przesadzić..co wyrzucić co zostawiać...i tak wkoło...
Idę na górny...

tu wcale nie lepiej..nie wiadomo od czego zacząć...

z Tej wilgoci mech mi kostkę porasta...murek mi M.pomalował jakimś wynalazkiem co po deszczu dostał białego wykwitu..idzie się załamać..
Trzeba będzie szczotkę drucianą w ruch puścić...i wyszorować murek..bo inaczej straszy

Z tego miejsca trzeba przesadzić Azalie i klona palmowego bo ich wcale nie widać w tym stadium..tylko czekam na dogodną chwilę...

a To już tarasowce jakoś sobie radzą..pod dachem:))

no to tak jakby na tyle choć to jeszcze nie wszytko..ale i tak już wkleiłam masę fotek...zostało mi jeszcze parę miejsc ale to już nie dzisiaj... Potrzebuję teraz trochę..

ciężko mi zrobić jedną fotkę ogrodu..muszę zawsze po kawałku...

I tak doszłam w koło znowu do huśtawki..siadam i zastanawiam się co wyciąć...co przesadzić..co wyrzucić co zostawiać...i tak wkoło...

Idę na górny...

tu wcale nie lepiej..nie wiadomo od czego zacząć...

z Tej wilgoci mech mi kostkę porasta...murek mi M.pomalował jakimś wynalazkiem co po deszczu dostał białego wykwitu..idzie się załamać..

Trzeba będzie szczotkę drucianą w ruch puścić...i wyszorować murek..bo inaczej straszy

Z tego miejsca trzeba przesadzić Azalie i klona palmowego bo ich wcale nie widać w tym stadium..tylko czekam na dogodną chwilę...

a To już tarasowce jakoś sobie radzą..pod dachem:))

no to tak jakby na tyle choć to jeszcze nie wszytko..ale i tak już wkleiłam masę fotek...zostało mi jeszcze parę miejsc ale to już nie dzisiaj... Potrzebuję teraz trochę..

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu czy chcesz powiedzieć ,że ślazówka rozsiewa się sama w ogrodzie? mam ją pierwszy raz , sama wysiałam z nasionek ale przetrwał tylko jeden cudnie kwitnący na biało krzaczek. Właśnie mam zamiar postarać się o więcej takich cudeniek
A co do defektów ogrodowych to właśnie robiąc foty możemy ocenić wygląd całej rabaty i wprowadzać zmiany- też tak mam
i dlatego mamy wciąż pracę w swoich ogrodach
Pozdrawiam Jola

A co do defektów ogrodowych to właśnie robiąc foty możemy ocenić wygląd całej rabaty i wprowadzać zmiany- też tak mam

Pozdrawiam Jola
Oj pięknie u Ciebie ... takie przemyślane rabatki ;) Bardzo mi się podoba - też bym już tak chciała mieć 

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
- Reni4
Jolu....mam ją już od 10 lat..nie sieję nie sadzę...odkąd zmieniłam rabatkę..sama się zawsze pokazuje..czyli sama się rozsiewa
Ja tylko wyrywam jak jest jej więcej bo mi w tym miejscu nie pasuje..
jdz11..będziesz i Ty miała ..już masz bardzo ładnie i dużo włożyłaś pracy..popatrzę jutro jak będę jechać do syna;))
Moje rabatki wcale nie przemyślane ..sadziłam na łapu capu..to co miałam albo to co kupiłam niespodziewanie
I tak jakoś leci do przodu...i miejsca wciąż mi brak...czego u Ciebie jest jeszcze w nadmiarze
Wczorajszy górny..słońca mało...
Iglaki na skarpie jakoś sobie radzą..

Klon Palmowy do ciecia znowu..

Z tym paskudnym powojem to rady dać sobie nie mogę..walczę już trzeci rok..a on zawsze gdzieś wyłazi i oplata co napotka

I kolejne iglaczki..już światła mało..wieczór się zbliżał..

Wszędzie czeka podcinanie..

Tu róża .hortensja i kiwi odbijały prawie od zera..wymroziło zimą..

Tu róże też powoli wracają do życia:)

I tak w cieniu czereśni...można posiedzieć..;))

jdz11..będziesz i Ty miała ..już masz bardzo ładnie i dużo włożyłaś pracy..popatrzę jutro jak będę jechać do syna;))
Moje rabatki wcale nie przemyślane ..sadziłam na łapu capu..to co miałam albo to co kupiłam niespodziewanie

I tak jakoś leci do przodu...i miejsca wciąż mi brak...czego u Ciebie jest jeszcze w nadmiarze

Wczorajszy górny..słońca mało...
Iglaki na skarpie jakoś sobie radzą..

Klon Palmowy do ciecia znowu..

Z tym paskudnym powojem to rady dać sobie nie mogę..walczę już trzeci rok..a on zawsze gdzieś wyłazi i oplata co napotka

I kolejne iglaczki..już światła mało..wieczór się zbliżał..

Wszędzie czeka podcinanie..

Tu róża .hortensja i kiwi odbijały prawie od zera..wymroziło zimą..

Tu róże też powoli wracają do życia:)

I tak w cieniu czereśni...można posiedzieć..;))

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Ogród masz dojrzaly i pięknie urządzony. Mimo to, jak czytam, dużo pracy, zmian, poprawek.
- Reni4
Jacku..ogród to niekończąca się opowieść..i zawsze jest co robić..fakt że nie zawsze mi się chce...albo nie zawsze mogę ...jednak pracy nie ma końca..ale to trzeba lubić..
Inaczej wiesz jak to jest..nic na siłę...
Już posiedziałam dzisiaj chwile na huśtawce i wiem co muszę znowu zmienić...bo zawsze mi się wydaje że mam bajzel...jednego dnia mi się podoba innego znowu patrzę krytycznie i wszytko mnie wkurza..
Czeka mnie urządzenie rabatki u synowej w ogrodzie,...właśnie od niej wróciłam i plana już mamy..
..a u mnie z M..kolejne zadaszenie mamy zrobić tym razem z tyłu domu...dla samochodu schronienie..bo na garaż miejsca brak):...jak to mówi mój M..wszytko pod kwiatki zabrałam..
Ale cóż zawsze trzeba coś robić aby się nie nudziło....
Motylków u mnie ostatnio dużo się pokazuje..

Czeka mnie urządzenie rabatki u synowej w ogrodzie,...właśnie od niej wróciłam i plana już mamy..

..a u mnie z M..kolejne zadaszenie mamy zrobić tym razem z tyłu domu...dla samochodu schronienie..bo na garaż miejsca brak):...jak to mówi mój M..wszytko pod kwiatki zabrałam..

Ale cóż zawsze trzeba coś robić aby się nie nudziło....
Motylków u mnie ostatnio dużo się pokazuje..

Motylki są piękne
takie romantyczne jak dla mnie ... I się strasznie cieszę, bo pod wierzbą tą dużą u mnie mają swój domek. Dzieciątka moje odkryły, że ich tam masa się gnieździ ... muszę zdjęcia porobić. Równie piękne jaki twoje

Moje nowe hobby ;)
- Reni4
Wiesz..ja też uwielbiam je w ogrodzie....są takie cudowne...tego lata dość późno się u mnie pokazały i mniej niż w latach ubiegłych..ale są i cieszą swoimi kolorkami:))Rób fotki..popatrzymy...
)

- Reni4
Kończy się lipiec..i może wreszcie ta pogoda się jakoś ustabilizuje..choć może jeszcze ten weekend będzie upalny i burzowy..
oby nie..
Róże straciły czerwcowe kwitnienie po krótkim cięciu..marne były..ale teraz zaczynają nadrabiać..mam nadzieję cieszyć się nimi do przymrozków..jeszcze parę lilii w pąkach...i znowu będą sierpniowe kolory..
Na pożegnanie lipca...jedna z moich róż..;)

Róże straciły czerwcowe kwitnienie po krótkim cięciu..marne były..ale teraz zaczynają nadrabiać..mam nadzieję cieszyć się nimi do przymrozków..jeszcze parę lilii w pąkach...i znowu będą sierpniowe kolory..
Na pożegnanie lipca...jedna z moich róż..;)

Kolor urzeka ... 

Moje nowe hobby ;)
- Reni4
Justyno....ona jest tak delikatna..i pachnie ..jedna z moich ulubienic..
A to mój nowy nabytek..pierwszy raz zakwitł..

Ciemna już noc czas spać..lampki pięknie oświetlają ogród..cykady koncert grają..wiec pora powiedzieć dobranoc..

A to mój nowy nabytek..pierwszy raz zakwitł..

Ciemna już noc czas spać..lampki pięknie oświetlają ogród..cykady koncert grają..wiec pora powiedzieć dobranoc..