Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja

Post »

dziękuję Agnieszko za życzenia i tobie też składam , zaczynam nadrabiać zaległości, pewnie niedługo do ciebie zajrzę ! Jak zwykle w poszukiwaniu inspiracji :) :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia najlepszego ;:136
U mnie pieknie jak na ta pore roku - 12 stopni i swieci slonce. Ale do ogrodka nie wylaze, bo nic do roboty nie mam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Julka, jak się nudzisz to przyjedź do mnie na akcję 'chwasty zimą' ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest wlasnie dziwne - u mnie niby cieplej a chwasty nie rosnal 8-) Tak samo jak cebule, u Su czesc cebul powylazila a moje siedza grzecznie i czekaja.
na razie sie jeszcze nie nudze, bo musze pogoscinne odszczurzyc chalupke :wink: chociaz ja ogolnie sie rzadko nudze - zawsze jest kurna cos do zrobienia :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Toż chyba i ja dzisiaj zrobię obchód i zerknę jak się moje cebulki mają :wink:
Mam tylko nadzieję, że już mróz nie ściśnie, bo do kwietnia będzie mrozić ;:161
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć dziewczyny!
Ależ dzisiaj była pogoda!
Jule dzięki za życzenia to aż niemożliwe, żeby u ciebie w ciepłym zakątku nic nie wylazło. Zastanawiam się czy to nie kwestia głębokości sadzenia. Może ja za płytko sadziłam i dlatego wyłażą. U mnie po obchodzie też by się co nieco wyplewiło, ale to pryszcz, gorzej, że nie wycięłam marcinków i takich tam resztek chabazi i w czwartek jak będzie ciepło to może cóś porobię :)
Agu niby korą wysypana ziemia, a i tak te chwaściska widać. Agu - mam okrytą rożę i nie wiem czy ją tak zostawić, czy odkryć?
Magda zerknij, zerknij może i u ciebie jaki krokusik wychyli łepek.
Swoją drogą ciekawa jestem jaka ta zima dalej będzie? Może już w lutym uda mi się organizować nowy zakątek? Och nie mogę się doczekać.
Wklejam fotkę dla przypomnienia :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
x-ag-a
---

Post »

cieszę się, że dałaś się namówić na przeciągnięcie rabaty do jednego z boków pergoli :) moim zdaniem będzie to bosko wyglądało... na jakiego (dużego) iglaka się zdecydujesz?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też się bardzo cieszę, że na to wpadłaś heheheh:)
Z iglakiem mam ciągle problem, zmordowałam swoimi pytaniami wszystkich pracowników u Melona, chyba mają mnie dość. :lol:
Ale ciągle nie wybrałam, zrobię fotkę choinki sąsiada i wkleję , może ktoś mi powie co to jest. Poza tym mój znajomy ogrodnik mi radzi, żebym przesadziła choinkę kanadyjską tę która rośnie przy płocie w inne miejsce(może bardziej do produ?). Rośnie obok sosny i rywalizują ze sobą. Są tego samego wzrostu. Może to i racja. Wypadałoby w związku z tym w miejsce choinki wstawić, coś wyższego tylko co? Liściaste coś? To by pasowało? Może coś mi podrzucisz? Na tej fotce tej sosny nie widać bo jest dokładnie za kanadyjką.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja bym jednak tam wsadzila takiego placzacego iglaka ;:108 Moze nie takiego napakowanego jak u Agus ale taki duzy chudy bylby cacy 8-)
x-ag-a
---

Post »

masz rację, Julka... na przykład przepięknie wyglądałaby wysoka i dorodna Inversa... ale na to trzeba mieć z 1200zł...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia jeszcze w takim wieku jest, ze kasy wydawac nie musi - zanim sie obejrzy i na emeryture pojdzie chabaz urosnie :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Najgorsze w tym wszystkim dziewczyny jest to, że ziemia u mnie kompletnie nie nadaje się pod iglaki...
Tępa glina, w susze twarda jak skała, a w deszcz breja. Mimo, że kopie się doły i sypie odpowiednią ziemię, to jedną choinkę już wymieniałam... Nawet gdybym chciała wydać 1200 zł to tylko w sytuacji odpowiedniej gleby. Inaczej z góry jestem skazana na porażkę. Ta jodła kanadyjska dopiero po dwóch latach ruszyła do góry, a tak stała w miejscu i bałam się ,że też padnie. Nie wiem czy nie zatrudnię chłopa do kopania dołów, bo cały ten fragment trawnika trzeba przynajmniej na 1m w głąb wymienić. Boję się, że znajdę tam nie jedną cegłę z budowy. Wątpię czy M. znajdzie czas, a że miał kłopot z kręgosłupem jakiś czas temu to też nie chcę ryzykować. U Melona można czasem trafić duże drzewo po atrakcyjnej cenie. Będę polować. Pewnie skończy się na tym ,że jak mi się coś spodoba nagle to będzie. Ale jak wam jeszcze coś do głowy przyjdzie to chętnie pooglądam w necie.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wiesz co Kasia - walnij sobie wierzbe placzaca szczepiona na pniu - brodawkowa sie chyba nazywa albo brzoze placzaca - chociaz te to chyba szerokie sa. Buk czerwony placzacy tez cacy wyglada ... nie mowiac o placzacych jabloniach ozdobnych - miodzio ;:108
Z tych wszystkich ktore wymienilam sa tez nizsze odmiany. Te chabazie maja ta przewage, ze sa bardzo malo wymagajace tz jalowe ziemie itp im nie za bardzo przeszkadza.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też się zastanawiałam nad bukiem płaczącym, a wierzba to by było idealne wyjście na tę glebę. :) Wyższe też mogą być trochę cienia by było.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sobie kupilam na srodek kamiennego kola klona czerwonego Crimson King. On dorasta do 12 m ale rosnie wolniej niz Royal Red - troche cienia moze kiedys bedzie.
Spojrz jeszcze na wrednego wiaza tz Wredei - szczepiony na pniu, rosnie w piekne kolumnowe drzewko. Ja mam z nim troche klopotow, bo pali mu u mnie zolte liscie a po przesadzeniu do cienia liscie zzielenialy .... ale podobno to normalnie jest tz dopóki sie dobrze nie zaaklimatyzuje i nie ukorzeni - pozniej jest ok. No to go znowu w slonce przedadzilam i będę na razie czekac.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”