Moja kolekcja kaktusów i sukulentów cz. 2 - Artur89
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów i sukulentów cz. 2
I'm confused
Dostałem w poniedziałek awizo z Poczty Polskiej, że jest dla mnie paczka 'gabaryt B' do odebrania w urzędzie takim i takim. Poszedłem do urzędu - paczki nie ma. Mieli zadzwonić we wtorek i wyjaśnić sprawę - nie zadzwonili. Przyszedłem ponownie dzisiaj - paczki dalej nie ma, nikt nikomu nic nie przekazał o zaistniałej sytuacji i ogólnie wielkie nic. I teraz ja się głowie... Pojechałem do punktu obsługi klienta DHL. Tam dowiedziałem się, że paczki nie ma, tracking number jakiś nie halo - później okazało się, ze to numer z niemieckiej strony DHL. Polecili mi na tej stronie sprawdzić aktualne losy paczki. Herr Uwe wysłał mi paczkę przez DHL jak wspominałem (mam tracking number) - według niemieckiej wyszukiwarki paczka jest "Die Auslandssendung wurde im Export-Paketzentrum bearbeitet" czyli w Niemczech, w centrum rozdziału paczek na 'eksport' do innych krajów (czyli przebyła 60% trasy). I teraz dochodzimy do pointy - czym do cholery jest te awizo z Poczty Polskiej skoro nic nie zamawiałem od grudnia ubiegłego roku poza hybrydami od Uwe, które idą poprzez DHL.
Pani z DHL'u pocieszyła mnie, że paczka idzie i dojdzie najpewniej jutro tak, że nie mam co się zamartwiać. Teraz czekam na telefon-widmo z poczty - może łaskawie się ze mną skontaktują i wyjaśnią czymże jest to awizo widmowej paczki? Haha to zakrawa o film szpiegowski klasy średniej
P.S Dzięki za docenienie owocu mojej pracy

Pani z DHL'u pocieszyła mnie, że paczka idzie i dojdzie najpewniej jutro tak, że nie mam co się zamartwiać. Teraz czekam na telefon-widmo z poczty - może łaskawie się ze mną skontaktują i wyjaśnią czymże jest to awizo widmowej paczki? Haha to zakrawa o film szpiegowski klasy średniej

P.S Dzięki za docenienie owocu mojej pracy

- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niezłe przeżycia masz z tymi paczkami Artur...
z drugiej strony współczuje, bo wiem jak to jest jak się czeka na wymarzone roślinki...
z drugiej strony współczuje, bo wiem jak to jest jak się czeka na wymarzone roślinki...
Pozdrawiam, Darek.
Tylko co ma awizo Poczty Polskiej do paczki DHL? O ile mi wiadomo ta druga firma sama dostarcza przesyłki.
- Artur89
I tu jest właśnie sendo sprawy
O czym z resztą pisałem. Tylko nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności, że paczka 'widmo' i paczka z DHL zgrały się w czasie czy jakieś duże nieporozumienie - po prostu nie wiem co o tym myśleć
Wiem, że paczka od Uwe jest w sortowni (tak przynajmniej jest podane na niemieckiej stronie DHL'u). Istnieje możliwość, że listonoszowi się coś popierdzieliło i chce mi wcisnąć czyjąś paczke :P

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
To zakrawa na creepypastę (dla niezorientowanych w temacie: straszna historyjka, opowiadająca (rzekomo) prawdziwe wydarzenia; coś w stylu miejskich legend, opowiadań o zagubionych epizodach jakiegoś serialu/kreskówki/gry. Wikipedia nic wam na ten temat nie powie ;) - sam trafiłem na to przypadkiem) o paczce widmo. I tu wyjaśnienia są dwa (a nawet 3): albo ktoś ci bombę wysłał, znaleźli ją i sprawę zatuszowali, albo się pomylili z tym awizo, albo paczka jest nawiedzona i prędzej czy później i tak do ciebie trafi i będzie cię straszyć 
Ps. Wystrzegaj się telefonów widmo - zwłaszcza o północy...

Ps. Wystrzegaj się telefonów widmo - zwłaszcza o północy...

Pozdrawiam, Aleksander
- echinopsis
- 200p
- Od: 2 mar 2011, o 21:30
Niemcy wysyłają paczki tanim DHL ale dostarczane są one zwykłą pocztą.(umowy tranzytowe)Też miałem z tym do czynienia 

- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
Ja słyszałem zaś o firmach, którym się nadaje paczkę za granicą, oni przewożą do Polski i nadają na PP. Wiem, że w Brukseli coś takiego jest, moja siostra mówiła. 

Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Artur89
Czyli jak? Ta (jak dotąd) widmowa paczka, która rzekomo przyszła w poniedziałek jest tą paczką z hybrydami od Uwe wysłaną przez DHL?
Jeśli tak to czemu na stronie DHL'u jest podane, że moja przesyłka jest nadal w Niemczech? Coś to się nie trzyma kupy.

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
A może to awizo jest z przyszłości? Listonosz wpadł w pętlę czasową i zamiast dostarczyć ci je jutro dostarczył w poniedziałek? 
A tak na serio to przerąbane masz z tymi hybrydami. DHL już drugi raz się kompromituje (dobrze pamiętam, że wcześniej też przez nich szły do ciebie hybrydy i wtopili?)

A tak na serio to przerąbane masz z tymi hybrydami. DHL już drugi raz się kompromituje (dobrze pamiętam, że wcześniej też przez nich szły do ciebie hybrydy i wtopili?)
Pozdrawiam, Aleksander
- echinopsis
- 200p
- Od: 2 mar 2011, o 21:30
Na twoim miejscu skontaktował bym się z nadawcą to on powinien zająć się tym problemem
.Wróciłem do domu z pracy a tu awizo pod drzwiami to moja paczka z hildewinterami
powinienem jutro odebrać ale poczty w moim mieście pracują od 7 30 do 13
.Bedę musiał prosić znajomych.buuu
Ps.paczka wysłana była w poniedziałek z niemiec a dziś jest środa więc się zdziwiłem że tak szybko przyszła.
Pozdrawiam

Ps.paczka wysłana była w poniedziałek z niemiec a dziś jest środa więc się zdziwiłem że tak szybko przyszła.
Pozdrawiam
- Artur89
Czekam na konkrety bo nie wiem co robić
Zaraz podjadę na tą cholerną pocztę i dowiem się co się kur(n)a dzieje z moją paczką. I jak jeszcze raz mi babka powie 'Dzisiaj jeszcze zadzwonimy do pana' to mnie szlag trafi i jej przypieprzę
Powinienem siedzieć we Wrocku i skupić się na robieniu projektu parkingu (na jutro) a tak muszę się wozić po całej Legnicy bo nikt nie wie co się dzieje z moją paczką. Kuźwa czarna dziura ją pochłonęła 
Edit: Muszę to sam załatwić bo już raz pisałem do Uwe i w DHL'u nie za wiele mu pomogli. Pozostaje jeszcze jedna wizta na poczcie a potem liczyć, że moja paczka jest jeszcze w drodze i jutro dotrze do mnie.

Edit: Muszę to sam załatwić bo już raz pisałem do Uwe i w DHL'u nie za wiele mu pomogli. Pozostaje jeszcze jedna wizta na poczcie a potem liczyć, że moja paczka jest jeszcze w drodze i jutro dotrze do mnie.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Podaj mi na priva nr przesyłki DHL. Rzucę na to okiem. DHL ma na terenie Unii paczki drogowe (wolne i tanie, do 3 dni roboczych) i szybkie lotnicze (drogie, realizowane w 1 dzień roboczy). Warto rzucić okiem jaki to typ przesyłki.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
Tomek, dzięki za dobre chęci ale już się wyjaśniło
Także... wszystko dobrze się skończyło. Gapowaty listonosz się pomylił etc. Ostatecznie hybrydy mam już u siebie i wszystko z nimi ok. Jedna tylko ma kawałek przebarwiony, ale jest to tak małe, że nie wpłynie na przyszły wygląd rośliny. Za niedługo wkleję zdjęcia tylko się nimi naciesze

Także... wszystko dobrze się skończyło. Gapowaty listonosz się pomylił etc. Ostatecznie hybrydy mam już u siebie i wszystko z nimi ok. Jedna tylko ma kawałek przebarwiony, ale jest to tak małe, że nie wpłynie na przyszły wygląd rośliny. Za niedługo wkleję zdjęcia tylko się nimi naciesze

- Artur89
Nowe hybrydy do kolekcji - po kąpieli
Nazwy muszę jeszcze dopasować bo na nazwówkach są 'bogatsze' informacje niż te z eBay'a.
Echinopsis (Lrog x 4H1) x SPI 375 "FOURTY NINER"

Echinopsis Colchilchin x Arlette

Echinopsis 314 'Paita' x A20 'Prometheus'

Echinopsis Consolation (Schick) x Roth 60

Echinopsis Consolation (Schick) x SPI 259 Nibelungenschatz

Echinopsis Consolation x Roth 92

Echinopsis 'Daydream'

Trichocereus Apricot Delight x SPI 244 'Herz Dame'

Echinopsis Impulse

Echinopsis Sierra Skyline