Mój ogród - Eukomis cz.3
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.3
Takie kolory to ja lubię... różyczka cudna... 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Halinko to słonko u Ciebie robi cuda ...no nie dowiary jak kwitnie wszystko moje hiacynty to dopiero pokazyją łepki..a tulipany o to jeszcze ...chyba że jak przyjdzie ciepło to szybko po tym deszczu zakwitnie...oby ten wiatr przestał hulać...
rózyczka śliczna...
..a magnolia marzenie...

..a magnolia marzenie...

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko Twój ogród już tonie w kwiatach...pieknie i pachnąco ,a to za sprawą hiacyntów...
Wybierasz się na targi ogrodnicze do Katowic-Bytkowa...w sobotę za tydzień..?Będzie parę babek...

Wybierasz się na targi ogrodnicze do Katowic-Bytkowa...w sobotę za tydzień..?Będzie parę babek...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Nelu chciałabym pojechać muszę pogadać z M bo on ma soboty zajęte, byle była pogoda.
Halinko jak ładnie u Ciebie, u mnie niestety nie ma nic ciekawego, może kiedys. Fajnie jest oko nacieszyć.
- eukomis
Witaj zawsze znajdzie się jakoś roślinka która oko cieszy :P
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne łososiowe hiacynty. Bardzo oryginalny kolor. U ciebie już w pełni kwitnienia, u mnie dopiero w początkach. I jak co roku obiecuję sobie, że jesienią dokupię ich więcej, bo są naprawdę wspaniałe 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ja też obiecywałem i nie kupiłem na jesieni. Za to wczoraj na,, handlu'' Trafiłem w doniczce z dużym pąkiem bardzo ciemny fiolet. Teraz żałuję , że tylko jeden. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HALINKO piekne różyczka a moja chyba nic z niej nie będzie a tak sie a nią cieszyłam . No cóż na razie będzie siedzieć w doniczce . Moje zółte i oranż hiacynty na razie jeszcze śpią . Ciekawe kiedy sie obudzą z tego snu 

- eukomis
WANDZIU- u mnie to już hiacynty przekwitają .Jeden ogrodnik mi powiedział że jak hiacynty są kupowane w markietach to sa hiacyntyholenderskie szklarniowe i u nas kwitną takimi żadkimi kwiatami.Nasz polskie to są przyzwyczajone do naszego klimatu i są gęste ciiekawe czy to prawda ,czy tylko tak mówił żeby sprzedać swoje.
TADEK a za ile ty kupiłeś bo ja miałam propozycje kupna hiacyntów o gęstych kwiatach i to miały być polskie za 4zł. Ja swoje to kupowałam w markiecie na wagę i myślę że nie sa takiezłe. To nic że nie mają gęsto kwiatów ale za to bardzo ładnie pachną.Pierwsze które mi rozkwitły to były takie liche i chciałam się z nimi pożegnać na zawsze , ale zmieniłam zdanie
. Powiedzcie czy ktoś wykopuje hiacynty tak jak tulipany. Może jak się wykopuje to rosną w następnym roku gęste.
JADZIU-Jadziu ja też straciłam 3 róże już są wykopane jedną pnącą i dwie rabatowe. W to miejsce kupiłam dzisiaj w Cerfurze róże w doniczkach wysokich po 8zł, wielokwiatową Paradis różową ciemną i pnącą fioletową Climbing Waltztime nie wiem co to za róże ale kwiaty mi się podobały.Ja to niemam takich szlacheciorów jak forumowicze, jak mi się podoba to kupię.

TADEK a za ile ty kupiłeś bo ja miałam propozycje kupna hiacyntów o gęstych kwiatach i to miały być polskie za 4zł. Ja swoje to kupowałam w markiecie na wagę i myślę że nie sa takiezłe. To nic że nie mają gęsto kwiatów ale za to bardzo ładnie pachną.Pierwsze które mi rozkwitły to były takie liche i chciałam się z nimi pożegnać na zawsze , ale zmieniłam zdanie

JADZIU-Jadziu ja też straciłam 3 róże już są wykopane jedną pnącą i dwie rabatowe. W to miejsce kupiłam dzisiaj w Cerfurze róże w doniczkach wysokich po 8zł, wielokwiatową Paradis różową ciemną i pnącą fioletową Climbing Waltztime nie wiem co to za róże ale kwiaty mi się podobały.Ja to niemam takich szlacheciorów jak forumowicze, jak mi się podoba to kupię.

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Halinko...róża jest zawsze piękna i ta zwykła i odmianowa.
. Co do hiacyntów... mogą pozostawać na jednym miejscu 3?4 lata. Potem wykopać. Jeśli tego nie zrobimy z roku na rok będą coraz mniejsze. Nawet wskazane jest zmieniać im miejsce. Moje miałam w zeszłym roku wykopać, jakoś tak zeszło...ale w tym roku na pewno to zrobię.
.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HALINKO piękne te różyczki jedna z nich tego climbinga ma Halinka [hal1959 ] a o tej drugiej możesz poczytać tu http://www.roses.webhost.pl/category/en ... /p/page/3/
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Halinko ale ta róza pnaca sliczna
chyba przejade sie do Carefoura
powiedz mi ,czy jest jakis slaski watek na forum , moze jest planowane spotkani przy okazji WYSTAWY KWIATÓW

chyba przejade sie do Carefoura

powiedz mi ,czy jest jakis slaski watek na forum , moze jest planowane spotkani przy okazji WYSTAWY KWIATÓW

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Keetee jutro spotykamy się o 11 w Katowicach-Bytkowie...na targach kwiatowych.Przyjedź ...
Halinko właśnie się zastanawiam ,czy wkopać już przekwitłego hiacynta z Lidlla...wiesz ...u mnie każdy cm na wagę złota...
Nie wiem czy marnować go na lichą cebulę... 

Halinko właśnie się zastanawiam ,czy wkopać już przekwitłego hiacynta z Lidlla...wiesz ...u mnie każdy cm na wagę złota...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości