Ogród Soczewki
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki
Moniko, przemiany ogrodu bardzo duże ale najważniejsze że pozytywne. I te świetne wykończenia kamykami 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu moja miłość do róż pojawiła się w tym roku i jeszcze nie jest na tyle silna bym sprowadzała róże z Francji
Będę ją podziwiała w Twoim wątku, jest naprawdę cudowna.
Tych 3tyś m ziemi nie będę zagospodarowywała. Brakuje mi czasu na to co mam a pieniążki jak już będą to wolę przeznaczyć na podróże np po Francji znanej i tej nieznanej.
A czy jestem dumna? Chyba tak bo to moje dzieło i ciężka praca. Ale tak jeszcze nie do końca, bo plany na następny sezon ogromne.
Gosia-Margo tak na prawdę to przestałam już dawno kupować gazety ogrodowe. Ostatnio siostra przyniosła mi parę i między innymi kilka Działkowców. I muszę przyznać, że spodobały mi propozycjie aranżacji rabat ogrodowych Z takim skutkiem, że już zaplanowałam sobie rabatę tylko że jak zrobiłam wycenę swojego projektu to mi mina zrzedła. Mam powód by oszczędzać.
Ty to mnie często gubisz, ale zawsze odnajdujesz
Jacku dziękuję. Jak mnie odwiedzisz w sobotę to zauważysz,że jeszcze sporo rabat jest nie dopracowanych. Na niektóre mam już pomyś inne czekają na olśnienie właścicielki.

Będę ją podziwiała w Twoim wątku, jest naprawdę cudowna.
Tych 3tyś m ziemi nie będę zagospodarowywała. Brakuje mi czasu na to co mam a pieniążki jak już będą to wolę przeznaczyć na podróże np po Francji znanej i tej nieznanej.
A czy jestem dumna? Chyba tak bo to moje dzieło i ciężka praca. Ale tak jeszcze nie do końca, bo plany na następny sezon ogromne.
Gosia-Margo tak na prawdę to przestałam już dawno kupować gazety ogrodowe. Ostatnio siostra przyniosła mi parę i między innymi kilka Działkowców. I muszę przyznać, że spodobały mi propozycjie aranżacji rabat ogrodowych Z takim skutkiem, że już zaplanowałam sobie rabatę tylko że jak zrobiłam wycenę swojego projektu to mi mina zrzedła. Mam powód by oszczędzać.
Ty to mnie często gubisz, ale zawsze odnajdujesz

Jacku dziękuję. Jak mnie odwiedzisz w sobotę to zauważysz,że jeszcze sporo rabat jest nie dopracowanych. Na niektóre mam już pomyś inne czekają na olśnienie właścicielki.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A znając Ciebie olśnienie pojawi się niebawem.
A na oszczędzanie masz całą zimę. Ja też tak będę robiła, bo moja rabatka po zbiorniku też nie będzie tania.

A na oszczędzanie masz całą zimę. Ja też tak będę robiła, bo moja rabatka po zbiorniku też nie będzie tania.
-
- 1000p
Nie uważacie, że powinnam tą rabatę trochę poszerzyć. Obok pęcherznicy ładnie by wyglądały bordowe rozchodniki lub fioletowe szałwie. A zamiast yukk wysokie trawy i trawki.Soczewka pisze:http://images48.fotosik.pl/311/dc6147da3919c299med.jpg[/img][/url]
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Poszerzanie zawsze jest dobre. Masz rację, że przydałoby sie tu więcej koloru. Kombinuj, kombinuj dobrze Ci idzie 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się z Gosią, dobrze kombinujesz 

-
- 1000p
Dzięki dziewczyny. A może któraś ma wypróbowaną metodę na wygraną w lotka
Bo to kombinowanie będzie mnie na wiosnę nieżle kosztowało.
Dodam,że tam gdzie kiedyś rosły moje biedne rH mam zamiar posadzić trzy szczepione na kiju bukszpany a pod nimi mini kompozycja z małych bukszpanów i lawendy + oczywiście kamyczki. A żeby wszystko do siebie pasowało to na rabacie powyżej mają być także bukszpany a pomiędzy nimi czarne i jasno zielone małe trawki. Ale jeszcze może mi się zmienić

Dodam,że tam gdzie kiedyś rosły moje biedne rH mam zamiar posadzić trzy szczepione na kiju bukszpany a pod nimi mini kompozycja z małych bukszpanów i lawendy + oczywiście kamyczki. A żeby wszystko do siebie pasowało to na rabacie powyżej mają być także bukszpany a pomiędzy nimi czarne i jasno zielone małe trawki. Ale jeszcze może mi się zmienić

Pozdrawiam Monika
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniko ! Plany na nowe założenie bukszpanowe BARDZO interesujące ! Lubię takie rabaty z ograniczoną liczbą gatunków. To jedno z nielicznych rozwiązań, które podobają mi się w nowoczesnych ogrodach. Będę Ci kibicować przy tworzeniu tej rabaty !
Na tych porównawczych zdjęciach widać nie tylko jak szybko rośliny się rozrastają, również zmiany w kolorystyce i akcentach na rabacie w różnych porach roku. Brawo !
Ja czytam Działkowca, uważam ,że jakość artykułów niezwykle się poprawiła. Można wiele skorzystać. Bardzo też lubię Ogrody.
Mam identyczne doświadczenia jak Ty z włókniną ! Dobra na krótką metę - potem chwasty i tak rosną na coraz grubszej warstwie ściółki (ja stosuję korę ), a sadzenie czegokolwiek czy nawożenie rozrastających się krzewów to koszmar !
Na tych porównawczych zdjęciach widać nie tylko jak szybko rośliny się rozrastają, również zmiany w kolorystyce i akcentach na rabacie w różnych porach roku. Brawo !
Ja czytam Działkowca, uważam ,że jakość artykułów niezwykle się poprawiła. Można wiele skorzystać. Bardzo też lubię Ogrody.
Mam identyczne doświadczenia jak Ty z włókniną ! Dobra na krótką metę - potem chwasty i tak rosną na coraz grubszej warstwie ściółki (ja stosuję korę ), a sadzenie czegokolwiek czy nawożenie rozrastających się krzewów to koszmar !
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Moniko,
pospacerowałam po twoim przestronnym i wypielegnowanym ogrodzie
Widać jak wszystko zdrowo rośnie i to wcale nie powoli ;)
Zatrzymałam się oczywiście dłużej przy różyczkach, podziwiam

pospacerowałam po twoim przestronnym i wypielegnowanym ogrodzie

Widać jak wszystko zdrowo rośnie i to wcale nie powoli ;)
Zatrzymałam się oczywiście dłużej przy różyczkach, podziwiam

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ MONIKO!
Nie wiem o co mCi chodzi bo rabata prezentuje się świetnie
.
Nie wiem o co mCi chodzi bo rabata prezentuje się świetnie

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Moniko, trawki nie ZAMIAST juk ale RAZEM z jukami
Masz zbyt piękne okazy, żeby się ich tak pozbywać. Poza tym idealnie pasują do traw, czyli przed nimi mniejsze, za nimi większe i będzie dobrze
Pęcherznice można silnie przyciąć-uformować. Znajdzie się miejsce na nowe rośliny.
Bardzo chciałbym zobaczyć Twój ogród w sobotę, ale nie wiem, czy czasu mi starczy.

Pęcherznice można silnie przyciąć-uformować. Znajdzie się miejsce na nowe rośliny.
Bardzo chciałbym zobaczyć Twój ogród w sobotę, ale nie wiem, czy czasu mi starczy.
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te kamienie są po 3 zł za kg.Jeden taki kamień waży od 3-5 kg.
Kamienie.

Ten czarny kamień jest po 6 zł za kg.

Kamień spagettii.

te kamienie są po 0,50 zł

Kamienie.

Ten czarny kamień jest po 6 zł za kg.

Kamień spagettii.

te kamienie są po 0,50 zł

-
- 1000p
Jacku starczy nie może być inaczej. Nawet sobie nie wyobrażam że bedąc tak blisko nie odwiedzisz mnie.
Jukk nie będę się pozbywała, możliwe że jedną zostawię a resztę przesadzę. Potrzebują odświerzenia ponieważ są to już stare kępy. Pęcherznice przycinam ale nie chcę zbyt mocno ponieważ mają zasłaniać ulice, a po drugie miejsca mam jeszcze dużo wiec jak zmniejszę trawniczek nic się nie stanie a i mąż będzie zadowolony bo mniej koszenia
Jukk nie będę się pozbywała, możliwe że jedną zostawię a resztę przesadzę. Potrzebują odświerzenia ponieważ są to już stare kępy. Pęcherznice przycinam ale nie chcę zbyt mocno ponieważ mają zasłaniać ulice, a po drugie miejsca mam jeszcze dużo wiec jak zmniejszę trawniczek nic się nie stanie a i mąż będzie zadowolony bo mniej koszenia
Pozdrawiam Monika