Phalaenopsis henrykus

Zablokowany
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Phalaenopsis henrykus

Post »

Ależ piękny kolor falka!!Głęboki,ciemny,właśnie takie mi sie podobają :D
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Henryku, buraczek pięknie wyszedł w zachodzącym słoneczku, Equestris jak zwykle, model nie z tej ziemi ;:138
No i gratuluję pierwszych jesiennych kwitnień :tan
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
mala06
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 12:37

Post »

Henryku bardzo mi się podoba Twój intensywnie nasycony kolorem Phalenopsis. Temu buraczkowemu kolorkowi uroku dodają kontrastujące żółte plamki na dolnych płatkach. Już nie mogę się doczekać kiedy u mnie, któryś z Phalenopsisów zakwitnie ;:65
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No no Henryku ;:224 śliczne foteczki.
Przepięknie wyszedł phal. equestris z tymi błyszczącymi kwiatuszkami ;:63
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Henryku buraczek wprost cudowny ma kolor ;:224 a zachodzące słoneczko tylko podkreśla jego piękno ;:138 Equestris też cudnie błyszczy w słoneczku ;:138 ;:138 a widzisz mój jeszcze maleńki i nie szybko zaszczyci mnie kwiatuszkiem :(
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Przyjemnie jest czytać tyle miłych słów od tylu gości.
Dziękuję Wam.

Może to zabrzmi nieskromnie ale bardzo mi się podoba ten storczyk.Ma taki zdecydowany,soczysty kolorek i jest przez to bardzo fotogeniczny.
Za to Equestris jest piękny przez swoją delikatność,kruchość.

Widzę,że oba trochę jeszcze pokwitną.W buraczkowym jest jeszcze z 10 pączków a Equestris...on,tak jak pisała kiedyś chyba AniaL albo Dusia,kwitnie ciągle czterema kwiatkami.Co nowy otworzy to zrzuca jeden i ciągle się wyduża i ciągle tworzy nowe pączki.
Teraz czekam na kolejne kwitnienia a najbardziej na MM...ale kiedy to będzie ;:65

Tu muszę powiedzieć Wam jeszcze coś.
Tyle się naoglądałem i Eq. i innych w Waszych wątkach ale,tak naprawdę,dopiero gdy zakwitł u mnie,przekonałem się jakie to jest maleńkie i kruche stworzonko.Żadne opisy,żadne porównania nie zastąpią "naocznych" wrażeń.
Nie wyobrażam sobie,że mogą być jeszcze mniejsze!To już nie na mój słaby wzrok i trzęsące się ręce ;:110 ;:113

A tak przy okazji.Czy MM,jak chodzi o wielkość,to jest podobny do Eq.?Niestety,nigdy nie widziałem go "na żywo". ;:103
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Henryku pięknie zaczyna Ci kwitnąć buraczkowy ma śliczny kolor a i Equetris też cudeńko .Tak zdjęcia bardzo przekłamują co do wielkości i koloru kwiatuszków dlatego niektórzy dla pokazania prawdziwej wielkości dają coś do porównania np. monety rgoszowe i już wiesz jaka jest prawdziwa wielkość ;:113 .Ja też jestem ciekawa kwiatków M.M. na razie pączki rosną ale kiedy będą kwiatki nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Henryku ten buraczkowy jest przecudny te jasne przebarwienia na dolnych płatkach dodają mu uroku :) a Equestris to czysty cud natury :)
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Henrykbb pisze:Equestris...on,tak jak pisała kiedyś chyba AniaL albo Dusia,kwitnie ciągle czterema kwiatkami.Co nowy otworzy to zrzuca jeden i ciągle się wyduża i ciągle tworzy nowe pączki.
.. aż do momentu, gdy na końcu pędziku pojawią się małe listeczki, a następnie korzonki.. ;:224
Equestris wygląda jak małe obłoczki na niebie :) Ślicznie Ci rośnie!
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Tez bym chciała keiki na equestrisach... Ale na razie czekam, aż się pozabierają, bo wszystkie prócz sadzonek ilocos alba były przesadzane (biały spadł z okna i potrzaskala mu się doniczka, więc musiałam go dac do większej), a jeden z rózowych był zdechlaczkiem, ale już dochodzi do siebie. Drugi różowy ma basal keiki, ale jego mam niedawno, przyszedł bez podłoza i się aklimatyzuje w nowym podłożu, pewnie to jeszcze trochę potrwa, ale nie umiem się doczekać kwiatów i keików, bo bardzo lubię equestrisy. ale jedna z siewek ilocos alba puszcza teraz pędzik :).
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.. aż do momentu, gdy na końcu pędziku pojawią się małe listeczki, a następnie korzonki..
... I CO ;:88 ;:88 ;:88 ;:1
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

I będzie dzidzia :tan
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henrykbb pisze: A tak przy okazji.Czy MM,jak chodzi o wielkość,to jest podobny do Eq.?Niestety,nigdy nie widziałem go "na żywo". ;:103
Henryku specjalnie na Twoje życzenie Mini Mark z Phal. Equestris oraz Equestris alba ;:7 (przepraszam za jakość ale robione na szybko :oops: )

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne equestrisy i MM.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,dzięki.Noo,też drobinka! ;:109
Marto,Martusiu,za taką wiadomość,oczywiście jeżeli się sprawdzi,będziesz jego matką chrzestną ;:113

A teraz jeszcze zaległość /młodzieży,strzeżcie się,póki czas,przed sklerozą/:dwa tygodnie temu otrzymałem od Gosi-Goska1307,keiki Dendr.B.O.a ja ani się nie pochwaliłem ani nie podziękowałem :oops:
Gosiu,dziękuję ;:180 ;:79

Obrazek

I jeszcze jedna zaległość,mój oświetlony kwietnik:
Obrazek ;:171 żadne cudo ale oświetla ;:109
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”