Ogród Marii Michalskiej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marii Michalskiej

Post »

Ewo!!!!! Ja dużo nawożę clematisy i nie wszystkie "BUJNIE" rosną ale to po prostu prowadzę je od małych sadzonek. Niektóre z nich sieją się same tylko nie wiem które bo jeszcze nie kwitły dopiero jak zakwitną to dopiero dowiem się . ;:1
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym momencie już odpoczynek od działki.Teraz oby nie była dotkliwa zima i lżejsza od poprzedniego roku. Teraz będę snuć wspomnienia poprzez fotosik. Bo nie długo trzeba myśleć o świętach. pozdrawiam wszystkich serdecznie. ;:114
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj popadało troszeczkę śniegiem ale temperatura przystępna nawet przyjemnie na dworze. Czekamy na Święta po Swiętach będzie już nadzieja na dłuższy dzień powoli może zima nie będzie tak uciążliwa.pozdrawiam ;:23 ;:23 ;:23
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O dzisiaj jest zima -2.5 trochę zrobiło się ślisko ale to jest lekka zima oby tak dalej było. ;:15 ;:15 ;:15
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O idzie zmęczony 'Mikołaj" może i dla nas coś ;:79
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kończy się dzień mikołajowy i nie miał drogi wytyczonej do mnie. ;:3 ;:3 ;:3
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zmrozi zapowiedź do -8st C oby więcej nie było. ;:41
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Witaj Mario :)
Jak tam zima u Ciebie ? Mocno daje się we znaki ? Mróz spory... echhh... a kalendarzowa zima jeszcze sie nie zaczęła ;:131
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato ucieszyłam się że się odezwałaś.Otóż zima z temperaturą ujemną jest ,śniegu mało.Nawet dzisiaj byłam na działce jeszcze dokonałam dodatkowych okryć róż pnących a mam ich kilka.
Te temperatury tj -10 st.c . Oby nie mroziło tak jak w ub. roku. Teraz rozmyślałam nad tym że u nas nie widziałam w sprzedaży mat słomianych a takie okrycia były by najlepsze. Co prawda na dole zrobiłam kopczyki i zrobiłam stroisze z gałązek czarnej sosny. Ale głównie chodzi mi o Eden Rose aby te wyrośnięte pędy nie zmarzły bo na nich będą kwiaty. Ale dosyć jak Twoje pociechy czy nie chorują w tej mglistej pogodzie.Czy u Ciebie zima też się odezwała ??????? ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu...u mnie śniegu pod dostatkiem, tak biało i puszysto dawno nie było. Nawet mi się podoba.. :heja . Szkoda że na razie nie mogę z domu się ruszyć i tą pierzynkę jedynie przez okno oglądam. ;:oj . Dobrze że wcześniej wszystko pookrywałam a teraz dodatkowo śniegowa pierzynka roślinki grzeje. Dbaj i okrywaj swoją Eden Rose bo piękna. Miejmy nadzieje że tak bezśnieżnej zimy jak poprzednia nie będzie..na co na razie się nie zapowiada. :tan
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :)
Marysiu, u mnie też zima pokazała pazury. Parę dni temu sypnęło śniegiem i przymrozilo. Teraz po sniegu juz ani sladu. Dzis w nocy było -4.
Ja nic nie okrywam. Choć u mnie straszą ( znowu) że bedzie zima stulecia. Tak mialo byc w zeszlym roku, ale się nie sprawdzily prognozy.
Moja edenka tak jak i inne róze dostała tylko symboliczny kopczyk w nogach, taki na parę centymetrów. Nic wiecej nie okrywam i nie owijam, bo na razie zapowiedzi wielkich mrozów nie ma. Jakby co, to mam agrowłókninę w pogotowiu.
Nawet moje róże szczepione na pniu stoja jeszcze na dworze ( i dwie z nich ciągle mają kwiaty :shock: )
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj dziękuję za kilka słów. Pytałam czy dzieci są zdrowe bo u mnie w kręgu rodziny dzieci chorują a ja przez kilka dni jestem z nimi /wnuki/ i już na dzień dzisiejszy pociągam nosem.
do usłyszenia ;:147
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Tutaj też wirusy szaleją ... starszaka kurowałam ;:108
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie już po zimie ani grama śniegu wszystko stopniało. Ale za ok 2 dni prognozują że idą mrozy.Ja wyskoczyłam na działkę i owinęłam róże pnące dodatkowo włókniną zimową, bo mi szkoda jak przemarzną. ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mario u nas był śnieg jak pisała Zenia. Ale w mieście juz po śniegu na działkach na pewno jeszcze jest bo tam jest chłodniej byle tylko róże przeżyły tą zime jak pisała Zenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”