Zenku,Tajko moje oczko jest dosyć głębokie,jak do tej pory,przez ostatnie cztery zimy rybki świetnie dały sobie rade,bardziej się boje o przyduchę,czasem rurka od napowietrzacza zamarza i powietrze nie dochodzi pod warstwę lodu...
Tajko szczerze mówiąc to ja już tęsknie za ciepłem,ja z tych co lubą ciepło...
Takie ptaszki ,czy to sójki odwiedzają mój ogród,chyba parka,pokazały się wczesną jesienią (a może to ja je dopiero wtedy zobaczyłam) ...
U nas też śniegu napadało...po kolana...ale może to i lepiej bo roślinek nie pookrywałam a pod śniegową kołderką będzie im łatwiej mrożne dni przetrwac
Marylko śliczne ptaki zadomowiły się w Twoim ogrodzie.
Mój ogród zimą jest także pełen ptaków, chyba z racji tego, że las blisko. A ja nie znam się wcale na ich gatunkach, będę musiała zimą się trochę podszkolić w tej dziedzinie. Takich kolorowych jak u Ciebie niestety nie widziałam.
Witam Was dziewczyny...
Zima nadal trzyma,dzisiaj był piękny dzień ze słoneczkiem lekko na minusie,po wczorajszym i nocnym silnym wietrze,krajobraz mniej przyjemny...
Przyznam się szczerze ze mało znam się na gatunkach ptasich a coraz więcej ich gości w ogrodzie,a może wcześniej ich nie zauważałam
Sikorki jak co roku przylatują do zimowej stołówki ale jakby ich mniej jest,chyba jeszcze zima im nie dała popalić ...
Marylko, ja też dokarmiam ptaszki i jesienią widziałam sporo sikorek, a teraz jak spadł śnieg i zaczęłam sypać nasionka to ani jednej nie widziałam... tylko wróble, mazurki, sójki i okropne sroki na razie... nie wiem gdzie reszta...
Stasiu dla roślin śnieg to jak kołderka na mrozy gorzej dla nas...lubię zimę taką jak dzisiaj ze słońcem lekkim mrozem i bez wiatru...teraz mgła,mróz -10,nie ciekawie dla kierowców...
Marylu teraz chyba oglądając wszystkie forumkowe ogrody czujemy się jakbyśmy patrzyli na własny Wszędzie wielkie zaspy śniegu i gruba pierzyna , ledwie wystają czubki roślin
Dzisiaj piękny,mroźny,bajkowy dzień ...
Za oknami nie codzienny widok,po wczorajszej mgle i wysokim mrozie wszystko pięknie oszronione...jak nie lubię zimy,to dzisiejszy dzień mnie zachwyca...