Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

marzenaF pisze:własnie wczoraj wyczytałam w którymś wątku hm..... tyle ich śledzę,że mi się wszystko miesza -zapomniałam u kogo:? Lepsza działka z wodą niż sucha :;230
To jedna z moich pokrętnych teoryj :;230
Aż do znudzenia powtarzam: wolę nadmiar wody niż jej brak, bo lepsze bagno niż pustynia. Woda to życie!
Powiedz mi, moja miła, czy taka hortensja ogrodowa mocno różowa na jednym z Twoich zdjęć (taka w koszyczku) to sobie rośnie w nim czy siedzi tam już zasuszona?
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A już Ci odpowiadam Siberio ta w koszyczku najsampierw po zakupie była niebieska chyba jej ogrodnik mocno dogadzał ,potem w miarę przekwitania zrobiła się taka mocno ciemna.Dzisiaj właśnie do niej zaglądałam z lenistwa wstawiłam ją z koszem razem do foliaka/nawet jej nie zadołowałam :oops: /.Ma się bardzo dobrze,ma już pączki chyba liściowe :?: A teoria może i pokrętna :roll: ale jej niedobór chyba szybciej zabija roślinki niż nadmiar ,tylko te człapanie,brodzenie niczym czapla po trawniku tak mnie wkurza ,że wrrrrr :evil: Zresztą zobaczę co mi powschodzi ,a co "wykituje" :;230 i wtedy będę oceniać jak to z tą wodą jest ;:170
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Siberia
---

Post »

Czyli moją hortensję, o ile przeżyje zimę, też wsadzę do donicy i kosza i niech wędruje :-)
Piękne to zdjęcie, skopiowałam sobie na pamiątkę :-)
marzenaF
1000p
1000p

Post »

A proszę uprzejmie sobie kopiować do woli :D Ja tam też sobie coś zapożyczonego czasami na pulpit wrzucam :oops: Hortensji ogrodowych to sztuk 3 schowałam do foliaka za namową Agi Empuzy,wszystkie żyją a ja nie miałam stresu,zmarzną -nie zmarzną ;:224 Mam tam też ,ale wyjątkowo jak na lenia zadołowane truskawki,malino-jeżynę i jeżynę.Też się mają dobrze :heja Teraz planuje oczywiście jak mi słonko zaświeci :wink: hm..... to juz niedługo nastąpi przekopać namiot i zacząć wysiewy sałaty,rzodkiewki i sama jeszcze nie wiem czego :roll: Troszkę się na tym nie znam powiem szczerze :(
Siberia
---

Post »

Z sianiem dasz radę. Na czuja :-) Wszak wiele roślin wysiewa się samoistnie i rosną.
Za to uprawy w foliakach itp. szklarniach wymagają ciągłego nadzoru: otwierania (kiedy bardzo ciepło) i zamykania, gdy ziąb. W przeciwnym razie się podgotują i będą marne. Nie mówiąc o chorobach grzybowych. Więc się na nie nie napalam, bo działkę mam oddaloną o kilkanaście kilometrów. Ciepłolubne posieję na parapetach, pohartuję na balkonie, a w II połowie maja posadzę do gruntu.
Pozostałe posadzę pod 2 warstwami agrowłókniny (na początek) a potem jedną zdejmę.

Leniem jest ten, kto nic nie robi :-) Spójrz na swoje morgi. Toż tam tytaniczna praca została wykonana :-) A że czasem się nie chce? To i święci leżeli czasem na trawce :;230
marzenaF
1000p
1000p

Post »

No to faktycznie nie pomyslałam o wietrzeniu,ale ja mam na działkę 4 km więc blisko całkiem :wink: Będę ganiać M jak przypadnie mi praca,a że pracuję w systemie 3na 3 to sobie polata :;230 No na te siania pod agrowłókniną zupełnie brakuje mi miejsca :? Tam moja warzywna chusteczka ma zaledwie 3x3 metra.Kombinuje własnie jak tu truskawki pokomponować z kwiatkami :;230 Ten mój ogród to nieustanne kombinacje. 8-) Nawet święci czasami leżą no i o to chodzi jestes wielka tak sobie będę tłumaczyć swoje lenistwo :tan
marzenaF
1000p
1000p

Post »

No i zapomniałam pokazać co się u mnie dzieje :wink: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ładnie ci przezimowały żurawki . u mnie są mocno przyklapnięte ...a kiełki u mnie dopiero ledwo wyłażą z ziemi ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Marzenko wpadłam z rewizytą. Jestem pełna podziwu w jak krótkim czasie zamieniłaś zarośniętą działkę w kolorowy ogród. Bardzo mi się podoba. I stół rewelacyjny. Faktycznie szczęściara z Ciebie. Przesyłam całusy ;:196
Już jestem ciekawa co będziesz wyprawiała w tym sezonie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Hej, hej, luty dopiero, a u Ciebie żurawki w pełnym makijażu, gotowe, wiadomo - karnawał :D Gdyby przyznawano jakąś ogrodokonewkę (jak telekamerę), to bym na żurawki głosowała, piękne, wdzięczne, sama rozkosz. Nowe gatunki powalają.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ależ ty kobieto porządnicka jesteś ;:224 .Jak nic sezon rozpoczęty ;:136 .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Marzenko-faktycznie aż dziwi wyglad żurawek...TY sie przyznaj-to są fotki z zeszłego roku :shock: :;230
Moje to nalesniki ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Grażynko u mnie te żółte też dzielnie w górę wygięte-gorzej z resztą :lol: .
Marzenko a cię tam nie zasysa?
Bo jak co do dzwoń -będziemy wyciągać :lol: .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

grazynarosa22 pisze:Marzenko-faktycznie aż dziwi wyglad żurawek...TY sie przyznaj-to są fotki z zeszłego roku :shock: :;230
Moje to nalesniki ;:223
:;230 żurawki w bardzo dobrej kondycji, u mnie większość też plackowata ;:14
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Dziewczęta ja wiedziałam co robię te najszwarniejsze pokazując ;) A poważnie to moje nie wyglądają źle :roll: Parę z nich może robić za miss patelni jako naleśnik :;230
Grażynko żurawki jednoroczniaki to dopiero ich pierwsza zima może dlatego sterczą ;:170 młodość rozumiesz :wink:
Agnieszko a Ciebie to ja wiem jak przywabić ,stęskniłam się za Tobą ;:167 A swoją drogą ta ostatnia to mi się przypala na słońcu... Trzeba eksmitować dziewczę tylko dokąd :?: Cień ....półcień.... Ekhm ,ekhm nie wiem tylko o co z tym zasysaniem? help mi jakaś niekumata baba jestem chyba przesilenie wiosenne mnie trafło......
Soczewko zapraszam na biesiadę przy stole wpadaj częściej :D
Maniusika to Twoje żurawiska całkiem jak ja klapnięte ;:170 też mi jakieś tory na czole wyszły i powieki klapają .....mów mi Marzena vel żurawka :;230 Kiepsko z nami i roślinami :wink:
Pamelka no właśnie na temat kondycji j/w :;230 no cóż no body is młody tak to już jest ;:224
Mambuś karnawał to już prawie ku końcowi się ma :cry: a ja nie zakręciłam giczołem ;:223 oj to niechybnie starość nadejszła zupełnie jak wiosna....nadchodzi i nie mamy na nią wpływu :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”