Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

Byłem tak zdziwiony kwitnący mi Sasankami....że aż pojechałem na działkę.....
i co?
Moje też kwitną.... :tan
Ale ta Twoja jest cudna....ma fajny kolor....
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basow@-Piękna wiosna u Ciebie!Sasanki i ciemierniki urocze.Także mam nadzieję,że za rok zakwitną mi tegoroczne sasanki....
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko , uśmiałam się z Twoich 78 pomidorów.... :;230 Tak , z naszym forum tak jest....jak się człowiek naogląda i naczyta - dramatycznie wzrasta ilość roślin wszelkiej maści....
Ja już wczoraj zaczęłam M przygotowywać psychicznie na stawianie stelażu od namiotu... :;230 Muszą zrobić przymiarkę ,żeby wiedzieć , jak dużą folię kupić, jeszcze poprzeczki trzeba wykombinować....a czas nie ubłagalnie ucieka.... :evil:

Kasiu u mnie też jeszcze nie wszystkie narcyzy kwitną , ale to dobrze ,bo dozują mi wrażenia estetyczne...a ja uwielbiam cebulowe wszelkiej maści.... ;:167

Grzesiu , jeśli Ci chodzi o tę "niebieską".... to mój aparat nie umie robić zdjęć fioletowym kwiatkom. :twisted: To taka najpopularniejsza sasanka, ale piękna :P

Ewuniu wiosenka piękna , jak u każdego z nas - to cudowna pora roku.Niemalże codziennie coś nowego rozkwita , codziennie wszystko rośnie...
A powiedz mi Ewuś siałaś sasankę? Ja wczoraj wysiałam i wrzuciłam do zamrażarki mieszankę postrzępionych sasanek.Ciekawe , co z nich wyrośnie... :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Basow@-kupiłam w dwu ogrodnictwach sasanki z kwiatem:białą,dwa odcienie różu i na końcu zwykłą fioletową.Miałam na uwadze wielkie rozczarowania mojej Mamy,która kupowała szereg lat kolejne sasanki jako białe,a jak rozkwitły to była kolejna fioletowa.Nasion sasanek postrzępionych nie widziałam.Na dobrą sprawę to jest pierwsza wiosna Podwórkowego(w zeszłym roku pod koniec maja pan kamienicznik w końcu się zgodził by skopać kawałek klepiska po dawnym ogródku i coś zasadzić).
Bardzo jestem ciekawa wyników eksperymentu sasanek z siewu.
U mnie dopiero drugi koszyczek narcyzów rozkwita,a trzeci się przygotowuje.Podobnie tulipany dozują rozkwit.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie ma się z czego śmiać.
Na inne rozsady nie ma już miejsca, a jeszcze trochę zostało do wysiania.
Gdzie ja biedna teraz z tym pójdę. ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Wyczekałam moment, kiedy o tych pomidorach i o tych pomidorach :) przestaniecie rozmawiać i przyszłam się przywitać i pochwalić to, co widziałam. Piękna wiosna u Ciebie, chłonę widok kwitnących żonkili, bo u mnie to jeszcze melodia przyszłości :)
A co Wy z tymi pomidorami, ja, przyznaję, wychowana na sklepowych, nie bardzo rozumiem, o czym Wy mówicie :) , dla mnie pomidor to pomidor, wiem, że malinowy taki bardziej mięsisty i tyle!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Małgosiu, a po co dawałaś do zamrażarki nasiona sasanek ?
Ja wysiewam zawsze po ich dojrzeniu i świetnie kiełkują... metoda 100%...
Ostatnio siałam w 2008 roku i w tym już kwitną.
Awatar użytkownika
Kazmierz
200p
200p
Od: 14 mar 2010, o 10:37

Post »

Zdobycz z OB się przyjęła :wit
pozdrawiam.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

...mnie nadwyżek pomidorów wyszło 100 więcej :?
...żeby mnie kto słyszał przy pikowaniu tego wszystkiego 8-)
Ja swojego m przekonuję -na razie nie skutecznie do postawienia 3 foliaka na pomidory ...no zobaczymy jak będzie :!:
Dopiero skojarzyłam ,kto mi wysłał nasiona słonecznika ;:196
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Małgoniu otrzymałam przesyłkę, bardzo dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Kaśka
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz tyle pracy w ogrodzie ,że nie ma czasu na odwiedziny własnego wątku.... :oops: a tu goście....
Dziękuję wszystkim.za wizytę ;:196 .
Gabrysiu - sasanki (nasiona kupowane w sklepach) siałam kilkakrotnie - bez rezultatów.To moja ostatnia próba - tylko dlatego ,że teoretycznie - maja być postrzępione.Dlaczego mrożę? Na opakowaniu było napisane ,żeby przemrozić , więc ,(żeby nie było ,że ja coś źle robię )- przemrażam...Te najzwyklejsze ,fioletowe ,same się rozsiewają i nie ma z tym większego kłopotu. Wiesz , zobaczymy czy w ogóle coś wzejdzie....

Kaziu, witaj! :wit Cieszę się ,że łupy się przyjęły ,ale ....to pewnie od Mariolci - Coma95....

Iduś , ja dopiero dzisiaj popikowałam pomidorki ....Matko , jaka monotonna praca....nie lubię pikowania , i zawsze obiecuję sobie ,że w przyszłym sezonie tyle nie posieję.Tylko na gadaniu się kończy....Słonecznik mówisz??A to czasami nie Magiczna?

Kasiu niech dobrze rośnie ,żeby wstydu nie przyniósł.... :;230

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

basow@ pisze:Grzesiu , Agnieszka tak pisze , bo u Niej jeszcze śnieg leży ( gdzieniegdzie) :;230
Jak Ty mnie znasz :) Melduję, że śniegu nie ma od ponad tygodnia :heja Nigdzie !!

Foliak jeszcze nie stoi??? Oj nieładnie... a ja myślałam, że lada dzień będziesz zajadać rzodkiewkę ze szczypiorkiem... Goń chłopaków, bo będziesz sadzić pomidory pod chmurką jak ja....
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem , Aguś, że nie masz już śniegu. :D Czytam o Twoich poczynaniach , przerabianiu warzywniaka , czyszczeniu cegieł , itp.
Mały foliak już dawno stoi.Już niedługo będzie pierwsza rzodkiewka....mniam!Wschodzi też sałata...A duży foliak ....no cóż - swoje musi odleżeć.Chyba podanie muszę napisać. :;230 Nie naciskam M , bo dopiero w sobotę i dziś tyrałam przygotowując grządki i plac pod pomidory.Jutro skończę i , mam nadzieję, niedługo stanie duży namiot.Jeszcze folię muszę kupić. :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

basow@ pisze:Mały foliak już dawno stoi.Już niedługo będzie pierwsza rzodkiewka....mniam!Wschodzi też sałata...A duży foliak ....no cóż - swoje musi odleżeć.Chyba podanie muszę napisać. :;230 Nie naciskam M , bo dopiero w sobotę i dziś tyrałam przygotowując grządki i plac pod pomidory.Jutro skończę i , mam nadzieję, niedługo stanie duży namiot.Jeszcze folię muszę kupić. :oops:
Ooooooo to super masz, ja tylko inspekcik ... jednakże w przyszłym roku skuszę się chyba na foliak :tan dojrzewam do tego :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”