Ogródek AGNESS cz.3
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
..ma się rozumieć 8) ...zatem serdecznie zapraszam na wykopkiAGNESS pisze:ale Ty wiesz, że ja przyjmuję tylko osobiście

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Aguś grunt to pomysł.To moze byc jakis stary kosz,miska,wiadro ,pojemnik,beczka.Nie muszą lezakowć-moga stać oparte np.o jakis korzeń.Ja mam zamiar zuzyć dzbany kamionkowe do kiszenia ogórków.Te dzbany ustawię na pieńkach ,które M przytargał sobie do cięcia drzewa
Ostatnio widziałam na skalniaku starą umywalkę i w niej rózne rozchodniki.Smiesznie to wyglądało

Ostatnio widziałam na skalniaku starą umywalkę i w niej rózne rozchodniki.Smiesznie to wyglądało
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko wzięliście się za ciężką pracę, dobrze mieć pomoc przy takich zajęciach.
Na chwasty czasem nie ma innego wyjścia, tylko całkowita przebudowa może coś pomóc.
Ja się przymierzam drugi rok do skarpy - podagrycznik
- chyba jeszcze poczekam,
bo trochę kręgosłup się buntuje
Działaj rozważnie, nie dźwigaj nadmiernie, bo potem to tylko może boleć więcej lub mniej.
Z efektu prac na pewno będziesz zadowolona.

Na chwasty czasem nie ma innego wyjścia, tylko całkowita przebudowa może coś pomóc.
Ja się przymierzam drugi rok do skarpy - podagrycznik

bo trochę kręgosłup się buntuje

Z efektu prac na pewno będziesz zadowolona.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Basiu u mnie to samo z kamieniami, od wiosny nie mogę nazbierać odpowiedniej ilości, ani kupić, bo problem z transportem
dlatego też nie powiększam małego skalniaka, bo na niego potrzebowałabym bardzo dużo kamieni, tylko wzięłam się za powiększenie dużego.
Już nie mogę doczekać się kiedy powsadzam roślinki
Halinko zazdroszczę tego dostępu do kamieni, ja się obawiam, że będę miała jednak zbyt mało
i tylko chodzę po ogrodzie i wyciągam z tych miejsc, gdzie może się bez nich obejść, a później jak coś z czasem upoluję, to będę dokładała
Judyś jesteś niemożliwa
to miało być w odwrotną stronę 8)
Aniu powiem szczerze, że takie różne dodatki bardzo mi się podobają, ale w czyichś ogródkach
bardzo lubię oglądać takie pomysłowe aranżacje, ale ja mam jakoś tak, że u mnie w ogrodzie podobają mi się tylko takie naturalne rzeczy- drewno, kamień, gliniany dzban jak najbardziej też- bo to też tworzywo naturalne
Ale na razie nie mam , może kiedyś jak trafię, to bardzo chętnie
Olu, dziś z kamieniami nie walczyłam, dziś nasypaliśmy ziemi , i zajęliśmy się innym kawałkiem ogrodu
Ziemia, którą ładowaliśmy na skalniak leżała od wiosny na 2 kupach na trawniku, więc jak wiadomo, pod nimi po trawie nie było już śladu, więc wykopywaliśmy darń z miejsca pomiędzy kwaśną rabatą a małym skalniakiem, gdzie ta rabata ma się rozrosnąć wchłaniając mały skalniaczek . Darń tą układaliśmy na tych łysych plackach, bo chciałam, żeby to już estetycznie wyglądało i po wielkich łysinach nie ma śladu
Jutro od rana chciałabym właśnie układać już kamienie na skalniaku i obsadzać go roślinkami.
Elu jak zarzuciłam plany rozbudowy małego skalniaka, to okazało się, że będę miała zbyt mało miejsca na roślinki skalne, które od zawsze uwielbiam i mam wiele jeszcze wymarzonych. Na moim dużym skalniaku były już bardzo porozrastane roślinki, i stwierdziłam, że zdecydowanie muszę zrobić miejsce na kolejne. Lewizje czekają od wiosny na posadzenie i nie miałam gdzie
Mam nadzieję, że z efektu będę zadowolona
a o to u mnie ciężko 8) 

Już nie mogę doczekać się kiedy powsadzam roślinki

Halinko zazdroszczę tego dostępu do kamieni, ja się obawiam, że będę miała jednak zbyt mało

Judyś jesteś niemożliwa

Aniu powiem szczerze, że takie różne dodatki bardzo mi się podobają, ale w czyichś ogródkach

Olu, dziś z kamieniami nie walczyłam, dziś nasypaliśmy ziemi , i zajęliśmy się innym kawałkiem ogrodu

Elu jak zarzuciłam plany rozbudowy małego skalniaka, to okazało się, że będę miała zbyt mało miejsca na roślinki skalne, które od zawsze uwielbiam i mam wiele jeszcze wymarzonych. Na moim dużym skalniaku były już bardzo porozrastane roślinki, i stwierdziłam, że zdecydowanie muszę zrobić miejsce na kolejne. Lewizje czekają od wiosny na posadzenie i nie miałam gdzie

- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Aguś nie marudź..tylko każ zaprzęgać i przybywaj !! 8)AGNESS pisze:Judyś jesteś niemożliwa![]()
to miało być w odwrotną stronę 8)
![]()

serdecznie pozdrawiam, judyta.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Judytko, najgorsze, że ja zapuściłam korzenie i nie bardzo mogę się ruszyć
Eluś staram się robić rozważnie, mam pomocnika, ale niestety czasami zanim się pomyśli to już się zrobi, najgorsze to tachanie wielkich kamieni, ale już zostały same mniejsze do układania
Praktycznie już teraz to tylko kosmetyka
Z tym znikaniem wiadomości to masz rację, ja się najbardziej wkurzam, kiedy korzystając z laptopa, mam słabiutki internet i przez pół godziny wgrywam zdjęcia i wszystkie mi znikają, wtedy toczę pianę
Zenku niestety sucho jest nieprawdopodobnie, ale ja akurat teraz mam możliwość, więc robię. Leję wodę i leję, tak, że w sumie na skalniaku mam błotko- zależało mi, żeby ziemia dobrze obsiadła, tak więc roślinki nie odczują suszy

Eluś staram się robić rozważnie, mam pomocnika, ale niestety czasami zanim się pomyśli to już się zrobi, najgorsze to tachanie wielkich kamieni, ale już zostały same mniejsze do układania

Z tym znikaniem wiadomości to masz rację, ja się najbardziej wkurzam, kiedy korzystając z laptopa, mam słabiutki internet i przez pół godziny wgrywam zdjęcia i wszystkie mi znikają, wtedy toczę pianę

Zenku niestety sucho jest nieprawdopodobnie, ale ja akurat teraz mam możliwość, więc robię. Leję wodę i leję, tak, że w sumie na skalniaku mam błotko- zależało mi, żeby ziemia dobrze obsiadła, tak więc roślinki nie odczują suszy

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ten skalniak to będzie wypasiony, zresztą twoje drugie ja odpoczywa leniwie i przyznam jest super, tylko uważaj jednak na siebie bo kręgosłup tego nie lubi.
Widziałam ciekawe dzbanki w Castoramie, nawet będę top spojrzę na ceny
jeden mi się bardzo podobał to jest taki jakby wylewało się z niego, podobny widziałam tu na forum,
Ja podobnie mam takie wrażenie, ze u kogoś w ogródku bardzo mi się podobają takie ozdoby ale jak wstawię to siebie to coś mi brakuje, bo to jest taka nasza uroda a każdy ogródek jest inny i tak być powinno.
u mnie dziś pochmurno, pada jeśli u Ciebie sucho chętnie podeśle ci nieco deszczyku, pozdrawiam
Widziałam ciekawe dzbanki w Castoramie, nawet będę top spojrzę na ceny
jeden mi się bardzo podobał to jest taki jakby wylewało się z niego, podobny widziałam tu na forum,
Ja podobnie mam takie wrażenie, ze u kogoś w ogródku bardzo mi się podobają takie ozdoby ale jak wstawię to siebie to coś mi brakuje, bo to jest taka nasza uroda a każdy ogródek jest inny i tak być powinno.
u mnie dziś pochmurno, pada jeśli u Ciebie sucho chętnie podeśle ci nieco deszczyku, pozdrawiam
Aga ileż się u Ciebie dzieje...
Fotka z kotkiem rewelacyjna! Te jabłka dodają takiego uroku....
Zdjęcie wygląda jak ilustracja do książki o zaczarowanym ogrodzie
Brawo!
Ciekawa jestem skalniaka, będę obserwować Twoje zmagania
Fotka z kotkiem rewelacyjna! Te jabłka dodają takiego uroku....
Zdjęcie wygląda jak ilustracja do książki o zaczarowanym ogrodzie

Brawo!
Ciekawa jestem skalniaka, będę obserwować Twoje zmagania

z uśmiechami Iza
u liski
u liski